duminică, 29 septembrie 2013

Jack e la pianta di fagioli (Jack si vrejul de fasole)


Hello!
Sigur ati auzit de Jack si vrejul de fasole (si daca nu, aflati azi:P). Ecranizarea de astazi este draguta, desi eu nu pot sa nu imi amintesc de filmul urmarit in copilarie, la "Noapte buna copii" - pe bucati. ca serial. Ah, inca mai vad cu ochii mintii tv-ul alb negru, Rubin si imaginea cand o calca uriasul pe vrajitoarea cea rea. lol. O sa povestim odata si despre film ... pana atunci, va invit sa vizionam animatia de mai jos:


Video via rutube
Rezumat 
Jack locuia cu mama sa intr-un catun in Anglia. Ei nu avea surse de venit si laptele pe care il dadea vaca era foarte pretios. Dar cand vaca nu mai dadu lapte... mama il trimise pe Jack la oras sa incerce sa o vanda.
Pe drum baiatul se intalni cu un batran care ii oferi 5 boabe de fasole, despre care spunea ca sunt magice si ajung pana la cer. Desi nu voia sa isi supere mama, Jack accepta.
Bineinteles mama fu suparata si arunca boabele pe geam. Peste noapte insa in curte crescu un vrej de fasole pana la cer, asa cum spusese batranul.
A doua zi Jack urca pe acesta si ajunge in alt tinut unde se afla casa unui urias caruia ii placea sa manance copii (cum altfel?). Acesta avea trei saci de galben, o gaina care facea oua de aur si o harpa fermecata. jack se hotari sa i le duca mamei sale si cand se pregatea sa plec uriasul incepu sa il urmareasca pana ajunse la vrej. Pana sa inceapa sa coboare si el, Jack ajunse jos si incepu sa taie vrejul si astfel ramase cu bogatiile si scapa de urias.

Clar trebuie sa caut filmul si sa ne uitam si la varianta aceea. In plus cred ca am si un diapozitiv...:D Cine stie, poate pe la iarna..

0 comments :

Trimiteți un comentariu