luni, 9 septembrie 2013

Il mestolo magico (Oala Magica)

Buna!!
Imi place mult duminica - ma rasfat cu o poveste animata ;P si am hotarat ca azi, desi este luni, sa repet experienta.
Astazi vom calatori putin printre stele, vom pretui apa si vom fi mai buni :).


Video via rutube
Rezumat 
Probabil ca stiti constelatia Ursa Mare. Dar de Carul Mare ati auzit? Ei bine.. exista o legenda care aseamana cele 7 sapte stele cu un.. polonic, sau oala mica.
Demult, seceta a lovit un sat producand multe daune. raul a secat, recoltele s-au uscat si oamenii pierdeau lupta cu viata. La marginea satului locuia o fetita cu mama sa, grav bolnava. fetita se ruga mereu sa gaseasca apa pentru a-si salva mama.
Intr-o noapte fu trezita de sclipirea stelelor... si a picaturilor de roua. Lua oala mica din lemn si porni sa adune picaturi pentru a ii aduce apa mamei sale. Dar picaturile se adunau greu si apa se evapora. Sleita de puteri fetita se duse pe camp sperand sa adune mai multa apa, dar cand ajunse in padura cazu rapusa de oboseala.
Un vant magic aduna roua si o puse in oala. Apoi o picatura de roua o trezi pe fetita si aceasta se grabi spre casa, atenta sa nu piarda nici o picatura. pe drum vazu insa un catelus rapus de sete si se opri pentru a-i da acestuia sa bea apa. Atunci oala se transforma si deveni de argint. Dar pentru fetita mai de pret era apa... si pleca spre casa.
Ii dadu mamei sale sa bea si aceasta bau cateva inghituri dupa care ii oferi fiicei sale apa. Oala deveni de aur - dar pentru cele doua apa era mai pretioasa. Fetita stia ca mama ei are mai multa nevoie de apa si ii raspunse ca ea va bea atunci cand mama sa se va insanatosi. Cand insa mama insista ca fiica sa bea apa, prinvind-o cu mult drag, la usa aparu un strain care se prabusi cerand apa. Cele doua nu il stiau pe om, dar impartira apa cu acesta. 7 diamante aparura pe oala. Dar apa era mai pretioasa.
Omul ajutat era un inger. Acesta le spuse ca satul va avea mereu apa si nimeni nu va mai suferi de sete. Atunci nestematele se urcara pe cer formand Ursa Mare, iar ploaia incepu sa ude pamantul si in curand viata reveni pe fagasul normal.

0 comments :

Trimiteți un comentariu