duminică, 25 octombrie 2015

A treia paturica magica a lui Buni 07 (XXVII)

Buna!!
Timpul s-a scurs, mai usor sau mai greu... sau poate ca noi am trecut mai putin sau mai mult grabiti prin el. In ultimele saptamani s-a mai tricotat-crosetat-cusut un vis :). Paturica numarul 3 este gata, deja pe drum spre noua ei casuta.



Am lucrat la ea tot cu fir Red Heart Detriot, andrele numarul 4. Combinatia perfecta pentru Buni a noastra. 
Paturica este lucrata din dreptunghiuri tricotate de Buni, apoi crosetate de jur imprejur de mine si cusute. La final am crosetat de jur imprejur.


Are 9 randuri pe latime si 7 pe lungime. Nu am masurat-o... dar, cred ca lungimea este in jur de 1.50, iar latimea probabil in jur de 90 cm - daca stau sa ma uit la ea, raportandu-ma la pat :P.


La aceasta paturica am lucrat (eu) cel mai mult, chiar daca a fost mai micuta. Dupa ce a cusut-o si am facut primul rand de jur imprejur cu verdele deschis absolut superb (din care am inteles ca nu se mai fabrica), am ales sa continui cu crem si verde inchis realizand o margine cu trifoi, inspirata fiind de un model gasit intr-o carte.


Mi s-a parut un model foarte jucaus, potrivit pentru destinatarul paturicii :D. In plus se spune ca trifoiul simbolizeaza norocul... asa ca i-am facut o "gradina" de trifoiasi. Lol.



Eu personal nu ma mai saturam privind-o si facandu-i poze. Ba in lumina (am avut si noroc de ceva soare), ba in semi-umbra... Asa-i ca este dragalasa ?:P


Cam asa arata privita de sus (evident nu este atat de lata, ci privind in oglinda - doua poze asezate impreuna).


Si lui Mirakuru i-a placut. Si... nu doar lui! Dodo, care deobicei nu incearca nimic din ce lucrez decat daca ii spun de mai multe ori ca e pentru el, a simtit nevoia sa se aseze incetisor pe paturica. Nu am susrprins momentul...  Dragul de el a agatat un fir - noroc ca l-am aranjat si nu s-a intamplat nimic grav. Asadar nu l-am convocat la sedinta foto, dar a primit si el fata de perna noua - asa ca l-am impacat.


Eiiii... aceasta a fost povestea celei de-a treia paturici. Daca vreti sa vedeti ce a mai lucrat Buni puteti accesa urmatoarele link-uri:
*Prima paturica - realizata pentru Rha:
(in acest articol puteti gasi link-uri pentru a urmari si progresul din timpul lucrului)
*A doua paturica - realizata pentru Rux:
(in acest articol puteti gasi link-uri pentru a urmari si progresul din timpul lucrului)
*A treia paturica, in lucru:
Iata si colectia de linkuri in care puteti adauga progresul paturicilor voastre :). Aceasta va expira pe  31 octombrie  la 23:55.







Oare ce pe 1 noiembrie ne intalnim cu alte povesti legate de paturici?:) Aflam peste o saptamana :D!!
Pe curand!!

4 comments :

Simona S spunea... [Raspunde]

foarte frumoasa, se vede ca e lucrata cu drag!!

copilarim spunea... [Raspunde]

@simo simonica abia astept sa ajunga la N mic si scump. :D
Sa aiba si el paturica lui, nu doar noi ;)).
Apropo de paturici sa vezi ce de folos mi-a fost a lui Rha. M-am putut orienta in functie de cat era N de mic fata de paturica ;).
Pupici

Micaela Gh spunea... [Raspunde]

Tare dragalasa paturica lui N :) Si atat de importanta,lucrata cu atat de multa dragoste :))

copilarim spunea... [Raspunde]

@Micaela gh Multumim mult :)!
O sa mai treaca ceva vreme pana sa aflam o parere articulata din partea lui :)). Dar speram sa isi arate entuziasmul gangurit cat mai curand ;).
Pupici

Trimiteți un comentariu