luni, 2 octombrie 2017

Capitolul 2. Cu sănătate la pahar

- Știi de ce nu au așa mare succes campaniile pentru schimbarea stilului haotic de viață cu unul sănătos? m-a întrebat fata din fața mea, căzând pe gânduri. Vreau să spun ... comparativ cu reclamele care promovează junk-food-ul și alte minuni ”naturale” pline de aditivi și alte chestii nocive.
- Bănuiesc, i-am răspuns în timp ce priveam ceața care se lăsa încetișor peste oraș... Sau poate smogul - toamna se deschide și sezonul la ”ars gunoaie” fără să se țină cont de poluarea rezultată, sau de pericolul acestor focuri uneori lăsate nesupravegheate.

- Aș bea un suc. Îmi întrerupse ea șirul gândurilor. Dar unul adevărat, știi, din acela ”viu”, plin de vitamine, minerale și nutrienți... Apoi făcu o pauză, strângând ușor din ochi, parcă încercând să își amintească ceva important.
- Si enzime! am completat eu, intuind întrucâtva ce dorea să spună.
- Exact! mă aprobă bătând ușor din palme, asemeni unui copil bucuros de o descoperire făcută recent. Apoi își sprijini bărbia în mâini și, privind melancolic, adăugă:
- Și gustos, extraordinat de gustos și sănătos. Știu! exclamă ridicând degetul arătător și sprânceana dreaptă în timp ce mă privea ca și cum ceea ce urma să îmi spună era extrem de important. Sănătate la pahar ! Așa îl vom numi.
- Poftim? am întrebat mirată. La ce te referi?
- Ahhhhh, oftă ea lung în timp ce își întinse mâinile în față, pe măsuță și își rezemă capul pe ele. La suc... știu că și tu visezi de ceva vreme la el. Storcătorul acela... cu sistem de presare... hmm, cum era? se opri și își trecu o șuviță de păr ce-i căzuse pe frunte pe după ureche.. ah da! La rece. Cel de pe lista ta de dorințe! accentuă ea ultimele cuvinte, în timp ce se ridică privindu-mă cu o mină serioasă.

- Hurom se numește, i-am răspuns. Ce e cu el?
- Cât timp mai ai de gând să îl ții pe lista de așteptare? mă pironi cu privirea. Știi, când este vorba de sănătate, ar trebui să ne grăbim puțin cu alegerile bune, continuă. Și aici probabil că greșesc campaniile pro-sănătate și pierd teren în fața reclamelor gălăgioase, încărcate de promisiuni și chiar agresive ce oferă mai mult ceva... pretinzând ca ne va fi mai bine. 
- Hei... liniștește-te! i-am zis, întrerupând vulcanul de revoltă ce urma să se reverse în cameră. Ai dreptate. Campaniile pro-sănătate pierd teren în fața agresivității reclamelor la produse nu tocmai sănătoase din cauza atitudinii. Nimănui nu îi place să îi fie interzis să facă ceva anume, sau să mănânce mai puțin dintr-un aliment pe care îl îndrăgește. Oamenii sunt mai atrași de cantitate decât de calitate și uneori nu mai reusesc să facă diferența când mai mult înseamnă mai bine, și când înseamnă mai puțin bine.
- De ce nu spui clar... mai rău! mă întrerupse încă vizibil revoltată.
- Uite, am continuat, cu până la 6 ori mai multe vitamine, minerale și enzime înseamnă mai bine! Mai bine pentru noi. Și mai am o veste bună pentru tine : cel mai nou storcător prin presare la rece, Hurom se află oficial pe prima poziție în lista de dorințe!
 



- Serios? mă privi cu ochii mari și un zâmbet larg.
- Da! Mai ales după ce am citit cartea despre Enzima Miracol a urcat fulgerător. În plus, nu știu dacă ai aflat dar, de când am aflat noi despre acest aparat minunat, ofertele la storcătoare prin presare la rece Hurom s-au înmulțit - storcătorul de cea mai nouă generație, Hurom HZ Alpha, fiind echipat complet, inclusiv cu sita specială pentru înghețate, șerbeturi și smoothies (și stiu că primele sunt preferatele tale) și cu dispozitivul de stors citrice.


- Vai, de când visez la un suc delicios din vlăstari de grâu!  mă întrerupse din nou oftând visător. Și la un suc de morcovi... E o mașinărie absolut minunată - poate presa la rece fructe, legume și frunze fără probleme. Iar viteza ultra-lentă de rotație prin care se storc preparatele delicioase, permite sănătății să ne îmbie din pahar!
- Și știi care este partea cea mai frumoasă?
- Că are și un design frumos? mă privi entuziasmată.
- Și asta ... Dar de fapt mă refeream la faptul că are cea mai bună campanie de promovare pentru un trai sănătos! Te invită să testezi singur beneficiile unui astfel de aparat! Și dacă esti mulțumit, primești apoi acasă un aparat nou-nouț de care să te bucuri tu și întreaga familie. 

Am zâmbit amandouă. Afară noaptea trăgea ușor cortina. Eu am tras perdeaua la geam și m-am întors spre caietul cu lista de dorințe, să fac planuri cu sănătate la pahar. Pentru că, uneori, putem să ne bucurăm cu adevărat de gust de fructe, în preparate proaspăt pregătite de un aparat proiectat să extragă ce este mai bun din fructe, frunze și legume și să ni le ofere.. pe tavă, într-un pahar plin de savoare.



https://blog.super-blog.eu/proba-2-hurom-hz-alpha-mai-mult-decat-un-storcator-un-stil-de-viata-sanatos/

2 comments :

AA spunea... [Raspunde]

Ooo, cat de mult imi doresc si eu unul!!! De foarte multi ani visez la un astfel de storcator! Cine stie, poate anul acesta chiar voi reusi sa-mi fac cadou unul!
MULT SUCCES RUX, esti grozava! :)

copilarim spunea... [Raspunde]

@Adriana Alexandru iti multumesc mult :*!! Sa ii scriem lui Mos Craciun :D!

Trimiteți un comentariu