sâmbătă, 14 septembrie 2019

Making of "A doua zi"


Buna :)!
Am pregatit un articol cu multe poze. :D M-am gandit sa va arat astazi cum am pregatit si realizat fotografia pentru proba cu numarul trei de la concursul Doll Fanatic din vara (cu ce fotografie am participat si care a fost povestea pe care o ilustra, vedeti aici: #03. "A doua zi.." ).

De cum am aflat tema, un adevarat roman (de genul bildungsroman, ca sa va faceti o idee) a inceput sa se teasa in mintea mea.. Era foarte interesant pentru ca personajul capatase consistenta oarecum... mai avea putin si se materializa :). Dar trecem peste. Primul lucru pe care l-am facut dupa ce am aflat tema si am ales (sau s-a ales ea mai degraba) papusa, a fost sa caut elementele de decor. Imi propusesem sa o imbrac intr-un kimono (sau mai degraba o yukata) matasos pe care imi doream de mult sa il folosesc la o sesiune foto de acest gen. Apoi am scos din cutie setul de ceai din portelan si setul de lemn -mobila pentru camera, pe care il cumparasem inainte sa se nasca micul N :D.



Acestea sunt fotografiile de proba - voiam sa vad daca poate sta in genunchi intr-o pozitie frumoasa si fireasca, ce elemente din set pot folosi si asa mai departe.
Am fost foarte entuziasmata ca poate tine ceainicul in mana :D. Mi se pare atat de draguta! I-am cerut apoi parerea si lui Kouki:



I-a placut atat de mult, incat s-a hotarat sa doarma langa papusica Natalia (care pe atunci era Natalie, dar v-am povestit deja cum am trecut de la Franta la Rusia si cum am scurtat povestea ca sa incapa in comentariu, aici:  Cum s-a "intamplat" povestea.)
Ajungem la momentul sesiune foto. Am aranjat toate elementele de decor, am creat din niste suporturi pentru pahare ideea de  tatami si am inceput sa fac fotografii, pentru a gasi unghiul potrivit. Fotografiile sunt facute cu doua telefoane (veti putea vedea astfel si diferenta de calitate intre acestea: un huawei (fotografiile par cumva mai metalice) si un samsung s3 (cu acesta din urma fac deobicei poze si filmez).




Am ales sa va arat atatea poze tocmai pentru a putea sa observati detaliile si diferentele. Este un exercitiu interesant si folositor. Desigur, uneori se intampla sa facem o poza buna din prima, dar, deobicei, asa cum spunea profesorul meu de arta fotografica, daca din 100 de poze una e reusita esti norocos :P. Nu am facut atunci 100 de poze, dar au fost suficiente. Niciuna din cele prezente nu a fost selectata (nu ca ar fi proaste, dar ...) - in articolele pe care le-am mentionat mai sus veti gasi poza de concurs, dar si celelalte trei variante pe care le alesesem.


Daca pana acum am avut poze realizate cu primul telefon, iata in colajul de mai sus diferenta intre el si cel de-al doilea. Desi face poze luminoase si frumoase, am impresia ca acel telefon face totusi performanta afara si, la pozele realizate la interior, se pierd cumva detaliile, parand estompate. Iata mai multe fotografii din tura realizata cu S3:






Si iata ca ajungem iar la un colaj care contine doua poze realizate din acelasi unghi, dar cu doua aparate diferite: in stanga Samsung, in dreapta Huawei (pe care l-am folosit si la fotografiile din ultimele doua colaje):



Desi fotografiile pot parea identice (unele seamana destul de bine) nu sunt. Daca faceam un gif cu ele, parea ca papusa se misca - iesea un filmulet. Am fost la un moment dat chiar tentata sa fac acest lucru, dar ideea era sa puteti vedea diferentele intre cadre, si cum se schimba datele problemei de la o fotografie la alta.

Fotografia aleasa avea o umbra (de la acul de par) proiectata pe dulapul din spate - m-am folosit de photoshop sa o elimin. Tot cu ajutorul acelui program am transformat margelutele in cafea (boabe, sau chiar bautura) si am adaugat lapte in cescuta speciala. Am eliminat si lantul care leaga lingurita de tort.

Sper ca vi s-a parut interesant si util. Care fotografie/i v-a/au placut mai mult dintre acestea si de ce - sunt curioasa pentru ca fiecare avem perceptii diferite si as vrea sa aflu si parerea voastra. Si, daca tot aveti acum si alegerea mea (link la inceputul articolului), imi puteti spune cum vi se pare, acum ca stiti de unde am avut de ales si care au fost finalistele (link catre dupa fotografiile cu Kouki). Va multumesc pentru feedback :) si rabdare.

Ja ne! Pe curand!

6 comments :

Stef Rof spunea... [Raspunde]

WoooW, un munte de articol și poze!

Îmi place arta fotografică, am studiato dar fără licență sau chestii din astea, și o stuziez si acum, că mereu si mereu se găsește cate ceva interesant la acest hobby..

Ce am remarcat eu la aceste imagini, în primul rând îmi place că ambele se descurcă, cu o ușoară editare in care îi mai crești luminozitatea și atunci nu are de ce să nu fie bine..

Parerea mea acum !
La Samsung am impresia că tinde să întunece puțin imaginea, însă ei au lucrat mai mult la procesoru care aranjează pixelii, ceea ce rezulta că potrivește culorile foarte plăcut, pe bune, îmi place mai mult culorile de la samsung, însă ce ador eu la o poză este neparat sa fie lumină in ea, să vad imaginea cat mai luminată, iar eu asta văd la huawei, poze mai luminate, ceea ce rezultă detalii mai pronunțate, nu, păi dacă nu este lumină ce să vezi, normal..
Totuși diferența dintre ele nu este una semnificativă care să te facă să renunți la unul dintre telefoane pentru a fotografia..

Uite îți dau un exemplu !
Eram cu prietenul meu fotograf și eram prin padure la vânătoare de imagini, el era cu fujifilm, eu cu nikon, el fan fuji, eu nikonist convins, intradevar la verde si cadre alb/negru il băteam pe fujiţu lui, dar la anumite chesti mi-l batea al lui pe al meu, cum ???

De exemplu, dacă faceai i poză cu fuji la o rază de soare care lovea pelicula apei, our si simplu crea o poveste, dacă faceam cu nikonelu meu făcea o porcarie de poză, pur si simplu făcea in loc de roșu ala cuptor un fel de portocaliu peste tot prin apă, și apa era portocalie de ziceai că curge de la metalurgica abrud, poluată, oe cand al lui crea povești din imagini si asta doar pe calculator cand descarcam ne distram de minune că asteptam să scoatem niște poze de toată frumusetea, oe cand trebuia să stergem la greu.. Bine a zis proful tau că di 100 de poze una dacă iese bine și ești cineva :)

Concluzie : nu este de aruncat nici una, si ai să vezi că dacă folosești două sau mai multe camere de fotografiat devii expertă..
Uneori visez la povestea care o face fuji film din imagini, alteori mi dor de detaliile nikonului și albul imaculat pe care îl scoate și pe care nici un aparat de altă firmă nu l-am remarcat :) Da arta blak in white este a doua ramura fotografică cu care cochetez după landscape..
Gata domnisorule, ieși afara că ai o păpușa frumoasă de terminat :d

Să faci cu ambele, fiecare aparat foto din lumea asta face ce nu face celălalt !

Nu există perfecțiune in aparatele foto, însă, poți face artă chiar cu cea ce ai..

Și tot un profesor de foto mi-a spus că, nu aparatul aduce arta, ci fotograful cu aparatul său, așa cum ai adus tu acum o japoneză de toată frumusețea,

Amiază Plăcută si Poftă Buna dacă n-ai mâncat !!!

Ella spunea... [Raspunde]

Rux, cat de tare te iubesc! Ca si pe Gabriela mea!
Esti asa de copilaroasa, draga mea! Asa sa ramai o viata!
Pupici! <3

ina02s spunea... [Raspunde]

Superb demersul, inclusiv cel fotografic, că sa sa inteem și noi. Îmi place atenția la detalii, kimonoul, serviciul de ceai, dulăpiorul din spate, plusul, Kouki.
Uimitor!! Pupicii

copilarim spunea... [Raspunde]

@Stef Rof ai remarcat bine. De aceea am si facut articolul. :). Ca sa se poata face comparatii. :)

Mie imi place Olympus - doar ca sunt prea pe fuga si nah ... nu mai am pe ce il fixa. Si la Olympus e o mare problema treaba asta la interior - daca am lumina proasta ies pozele tremurate ca toate cele ( chiar daca ma sprijin si imi tin rasuflarea hahahahah).

Niciunul dintre telefoane nu este al meu (S3 il am de la Ralu si il folosesc ca sa pot filma). Dar nu am deocamdata alta alternativa. Si da - nu prea conteaza camera! Am luat premiu cu o poza facuta prin webcam de pe o camera video legata de tv.... hahahaha. O sa o caut. Poza. E o amintire tare draga mie...


Ma bucur ca ne-ai povestit si din experienta ta! asa invatam si mai multe. Apropo - Olympus e tot aparat japonez. Este cel cu cele mai calde poze (are un filtru cald, de aia e preferatul meu. La polul opus Canon e foarte metalic :D. Uite acum avem 4 aparate japoneze fiecare si cateva dintre carateristicile pozelor facute cu ele.

O saptamana frumoasa sa avem :D!

copilarim spunea... [Raspunde]

@Ella <3 ma straduiesc :) :*
Ar fi trebuit sa ma cheme si Gabriela ;). Ce coincidenta!! :D
Pupici cu mult drag <3!!!

copilarim spunea... [Raspunde]

@ina02s m-am gandit sa arat si ce e in spatele produsului finit. Ma bucur ca a fost de folos ;))).
Da pozele cu K fac toti banii. Dragul mic. E lipit de mine tot. <3

Imbratisari cu mult drag :*

ps: si mie mi-a placut tare mult proiectul acesta si fiecare detaliu facea parte din poveste... :)

Trimiteți un comentariu