miercuri, 24 mai 2023

#09 Jurnal de MSC - Al doilea capitol -

   


💭 Cateva ganduri despre saptamana care tocmai s-a incheiat

Sunt recunoscatoare ca am reusit sa trec peste momentele care pareau ca aduc fundaturi. Ma gandesc ca, faptul ca am realizat ca ma bazez pe mine si ca nu exista tratamente minune, m-a ajutat, pana la urma, enorm. 

🔍 O privire spre ce a fost - cautand cauza/ele

Imi place sa rememorez din cand in cand anumite intamplari. Cu timpul, chiar si unele mai putin placute, pot deveni amuzante si cam... asta e si de dorit. Cred ca asa reusim sa ne impacam sau sa scapam de un bagaj nedorit pe care altfel l-am tot cara, pana ne-am cocosa de tot. Le privesc cumva din afara, ca pe un film :).

Retrospectiv, pot face acum legaturi intre anumite ... o sa le zic generic „tratamente” si perioade cand organismul, in loc sa fie protejat (cum se sugera, dealtfel), devenea foarte vulnerabil. In general, nu ma refer doar la mine... si nu doar la oameni.

💚 Balsam pentru suflet - „tratamentul” creativ / lecturi /muzica / hobbies

Lucrul la Inima din Agenda Medicala m-a ajutat enorm sa trec peste niste momente usor angoasante - in general, cand am momente mai neplacute, incerc sa gasesc ceva de facut. Si.. functioneaza.

Atunci cand simtiti ca e ceva in neregula (tristete, sau o afectiune etc) incercati sa faceti ceva creativ... sau sa va jucati, eventual. Evitati muzica cu versuri care transmit mesaje ce pot scadea vibratia emotional, sau filme si carti care sa va lase in urma un nod in gat... Si mai ales pe cei care au tendinta sa va planga de mila :)))). 


🍏 Alimentatie / Stil de viata / Curatenie - solutii alternative, prietenoase si neinvazive

Continui episodul retete, cu ce am publicat in 2016: 

In afara de doua articole in care sunt poze cu pancakes care au inimi pe ele (Sweet Heart :)  si Happy 1 Year N !!), am povestit despre colacelul impletit facut de Buni (ce vremuri... bune!! - acum pot povesti si despre painicile lui Mami, care de prin ianuarie, de cand a fost nevoita sa imi cam tina locul, a devenit specialista.. haha). Ce am schimbat eu la reteta originala a lui Buni, este ca folosim lapte in loc de apa (si, evident, fara zahar la maia). Mai pun apa doar cand fac dampfnudel (si nu prea am mai facut in ultima vreme ...chiar - poate voi prepara cand apar cartofii noi si voi face si fotografii). 

Cozonacul acela a fost foarte bun dar am renuntat la el... din cauza untului. Ca imi curgea umplutura, mai puneam un vas si era cum era... dar odata mi-a stricat efectiv cozonacul untul folosit (si mai era si „bio” - efectiv a secat aluatul..)... si alta data si painea .. asa ca, am renuntat la varianta aceasta.

Am lasat conopida la final. Vai ce dor imi este de conopida! Nu am mai cumparat dinainte de 2020... de fapt, nu prea mai ai ce lua sigur din piata. Ce pot sa zic? 😅 Lumea e in continua schimbare - si de multe ori, progresul inseamna de fapt.. regres. 

🟩 Cati oameni, atatea povesti 

 ... ceea ce, pana la urma e normal. Fiindca suntem unici. Chiar si la „afectiunile banale” constanatam, inca din copilarie, ca nu pot sa ma incadrez strict intr-un tipar :)).

🟢 Inspirate de voi


Tot vorbind despre reclame (in comentarii si nu numai) mi-am amintit de acest domn simpatic pe care l-am vazut candva, demontand nu mai stiu ce produs minune. Am ras in continuu pe tot parcursul reclamei respective.

M-am gandit sa ne amuzam si noi (productiv poate) cu cate un astfel de clip. Nu mi-am propus un subiect anume, sa stiti. Acesta a fost primul care mi-a „aparut” in cale. Stau si incerc sa imi amintesc daca a spus despre Cofeina ca Este Un Pesticid Natural. 😅

📗 Ce se spune / stie

Sau ce nu se spune si ar trebui sa fie stiut... dar ori se ignora, ori... Un clip mai lung cu cateva idei despre ce se cumpara de prin comert. 

Este destul de echilibrat -  spune cand un produs bun poate deveni daunator si in ce conditii. Initial ma gandisem sa adaug cate un episod din How is Made - care mie personal imi place foarte mult. Dar, tot asa, a fost primul filmulet legat de acest subiect care a aparut la cautari, asa ca ... de ce nu? Poate aflati lucruri nestiute, interesante, utile... inspirationale. De exemplu, eu nu stiam despre „parul” din paine si nici despre ce se foloseste la bere... De celelalte, mai citisem. Voi?

❓ Stiati ca....

Libertatea asta a exprimarii (tradusa prin incurajarea vorbitului neinsotit de proces cognitiv), combinata cu cenzura mai noua, sau corectitudinea politica (mi s-ar parea mai util educarea oamenilor si explicarea de ce anumite lucruri pot rani / face rau, decat sa le interzici.. zic doar), duce la un fenoment care poate justifica aparitia unui nou curent, sugerat de Dostoievski...

  

Mami a primit imaginea de mai sus, asa ca nu stiu cine a creat-o, ca sa pun credit. Dar mesajul.. 

💬Motivational

Incerc sa ma uit la Summit Flow 2023. M-am gandit sa adun cateva ganduri din prima zi (la celelalte voi incerca sa mai notez cate ceva in alta fila de jurnal) , referitor la evenimente (pe unele le-am privit integral, pe altele pe sarite, doar cat sa imi fac o idee...). Nu voi lasa link-uri catre programul zilnic - pentru ca acestea isi vor prierde valabilitatea rapid, dar voi lasa link daca vreti sa va inscrieti - poate mai merge o perioada: Înscrie-te | flow! summit │ younity România .
Mi-ar placea sa aflu si parerea voastra, daca ati urmarit si ce.. :).

Prima zi - Gandurile tale in flux:


  1. In introducere aflam de la Bahar Yilmaz, ca meditaiile ce deschid fiecare zi, sunt de fapt „sedinte terapeutice in regim autonom”, concentrate asupra transformarii si echilibrarii mentale.

  2. Meditatia propusa de Bahar Yilmaz pentru prima zi - Templu Vindecarii si al Luminii 
    -
    foarte interesanta abordare - placuta experienta, as spune chiar eliberatoare (am vizionat varianta in limba germana, cu traducere, dar exista si varianta dublata)

  3. Gregg Braden - imi face o deosebita placere sa ii urmaresc prezentarile. Cateva idei:
    * SF-urile de alta data, au devenit fapte stiintifice ;
    * schimbarile erau asteptate, doar ca se intampla foarte rapid - de unde senzatia ca timpul se accelereaza.
    * mai multe schimbari in cadrul unei singure vieti - trebuie sa schimbam modul in care gandim si in care traim.
    suferinta vine din faptul ca ne agatam de imagini si idei care existau in lumea si in viata noastra, o lume care nu mai exista;
    * povestea personala este probabil cea mai importanta baza de cunoastere  la care avem acces, fiind modul in care ai fost invatat, conditionat si indoctrinat sa crezi despre tine ( si implica relationarea cu tot ce ne inconjoara).
    * ne vindecam pe baza povestii noastre
    * Atunci cand iti schimb povestea iti vei schimba viata.
    * Povestea veche: aparitia vietii dintr-o intamplare. Noile descoperiri: ”Universul ar putea fi constient de sine”. Regandirea relatiei noastre cu mediul inconjurator.
    * Am fost invatati ca viata umana este produsul unei biologii norocoase. Charles Darwin - gandirea competitiei - natura se bazeaza pe supravietuirea celui mai puternic. Dar descoperirile arata ca am aparut pe pamant acum 200 000 de ani, cu acelasi genom pe care il avem acum - nu ne-am schimbat. Deci se pare ca nu suntem produsul unui proces lung, lent si treptat de evolutie. Teoria lui Darwin, se aplica peste tot (natura), mai putin la oameni. In concluzie, nu suntem ce ni s-a spus si suntem mai mult decat ne-am imaginat. Constiinta noastra a evoluat, dar corpurile biologice, nu s-au schimbat in cei 200 000 de ani.
    Ce schimba asta? Daca credem in aparitia intamplatoare - se deschid usi catre exploatarea corpului, spre dominare, un om simtindu-se superior altuia. Si acest lucru se poate observa reflectat de istorie.
    Stiinta ne da insa motive sa schimbam aceasta poveste si felul in care gandim. Corpul uman are aproximativ 50 de trilioane de celule, fiecare dintre acestea fiind considerata - o tehnologie „soft” foarte avansata si sofisticata. Fiecare celula are potential electric de 0,7 volti per celula. Insumand 3,5 trilioane de volti de potential electric la care avem acces in corpul nostru. Mai mult, fiecare celula functioneaza ca o componenta electrica. Deasemenea, fiecare celula stocheaza, absoarbe, elibereaza si transmite lumina, adica informatie.
    Tot ce se intampla in corpul nostru , putem vedea in tehnologie - pentru ca aceasta din urma, reflecta, imita ceea ce facem deja in corpul nostru.
    Suntem singura forma de viata care are capacitatea de a se autoregla. Prin ganduri, sentimente, emotii, credinte, respiratie  si concentrare.
    Cu alte cuvinte, nu suntem, asa cum ni s-a spus victime neputincioase si forme de viata defectuoase care au nevoie de ceva din exterior pentru a avea succes, sanatate...
    *Prin limbaj, ne putem autoregla. Puterea cuvintelor - un singur cuvant poate sa influenteze la nivel genetic, modul de a reactiona la stres. Exista din timpuri stravechi - rugaciuni, imnuri, mantre etc.
    *Rugaciunea Frumusetii (Navajo)
    Frumusetea cu care traiesc.
    Frumusetea dupa care traiesc.
    Frumusetea pe care imi bazez viata.”

  4. Deepak Chopra & Lee Holden
    Am reusit sa ma uit pe sarite la interviu. dar am retinut o idee pe care as vrea sa o notez, pentru ca mi s-a parut interesanta si utila:  
    Sa fii in contact cu fiinta ta fara forma, inseamna sa realizezi ca, in calitate de fiinte fara forma, exista posibilitatea de a te transforma in orice experienta.”

    De exemplu experienta zborului a dus la crearea avioanelor (masini de zburat).

  5. Laura Seiler & Byron Katie -  nu am vizionat.

  6. Michael Singer 
    Inceputul acestui material mi s-a parut... fascinant. Se punea problema ca alegem cumva instinctiv intre experientele placute si cele neplacute. Dar tocmai pentru ca nu ni le dorim, pe cele neplacute le pastram cumva in interior. Deasemenea se punea problema ca aceste experiente nu erau folosite pentru a invata din ele.... Actiuni automate, fara a avea constiinta consecintelor.
    Cateva idei:
    * Realitatea exista independent, fiind rezultatul Creatiei.
    * Suntem responsabili de ceea ce decidem sa pastram in noi (experiente neplacute, care au avut loc candva). Pastrand imaginile unor experiente vechi, ele se suprapun peste prezent, distorsionand realitatea. Si atunci se cauta ceva care sa compenseze acea distorsiune.
    * Rezolvarea este sa te eliberezi de ceea ce te ingradeste. 
    * Cum? Iti schimbi atitudinea ”Modul in care pot obtine ceea ce imi doresc” - in loc sa incerci sa manipulezi (din dorinta de a avea controlul asupra tot si toate).
    * In exterior exista influente. In interior esti doar tu - deci e important sa poti scapa de ceea ce iti afecteaza viata. Tu iti faci mintea. 
    * „Lucrurile nu inlocuiesc starea de bine” - manipularea prin incercarea de a ii controla pe altii ca sa fii fericit nu functioneaza (poate pentru o clipa, dar nu pe termen lung)
    * nu iti poti invinovatia mintea pentru alegerile proprii 
    Controlul mintii, nu are nimic de-a face cu dezvoltarea spirituala.
    *Nu te lupta cu mintea ta, ci lucreaza cu urmatorul fapt: de ce mintea spune, ceea ce spune? - pentru ca au fost acumulate „gunoaie„ in ea.
    *Relaxare. Mintea vorbeste pentru ca nu esti in regula si incearca sa gaseasca solutii. Relaxarea = capitulare in fata realitatii prezente. 
    (.....)

  7. Anca Hajdu - un subiect foarte interesant medicina energetica. Nu stiu in ce masura ma ajuta pe mine, acum, testul degetelor (am senzatia ca imi controlez degetele singura.. hahaha- dar as vrea sa aprofundez subiectul)
    Mi-a placut mult deviza:
    Optimistul gaseste o solutie la orice problema. Pesimistul gaseste o problema la orice solutie.
    Alte idei:
    La baza se afla iubirea. Unde nu este iubire este incarcatura negativa. Unde este incarcatura negativa apar problemele. 
    Se cauta ce este blocat, ce s-a oprit din curgere si de ce. Se cauta cauza - pe opt niveluri de existenta (structura, biochimia, ritmurile, mentalul - gandurile, emotionalul, energetic, niv. sufletului, niv. necunoscut - subconstientul). Simptomele - deobicei pe primele, cauzele pe ultimele, unde se ajunge cu frecvente.
    Mai exista 12 dimensiuni: Lungime, latime, adancime, timp, 5-6 = spatii de structura, 7-8 spatii informatiale, 9 in sus- spatii divine. Verificare cu testul degetelor. Si mai sunt teste personalizate (tehnica scanarii, cu mana - mainile fiind instrumentele de perceptie si miscare prin campul energetic). Mai exista si tehnica imago. Tratamentul  - vindecarea se face tot cu mainile: punerea in miscare (iertare, eliberare, cunosatere, recunoastere si intelegere). Frecventele vindecatoare (carticele tematice) - remedii homeopatice, plante, cristale culori - ca informatie, vibratie, nu material).
    Sistemul innerwise - foarte complex. Consta in trei domenii principale:
    * general (mai multe ramuri: natalis, mobile, innerschool, animal, innermed, lava)
    * homointega (pentru autocunoastere, evolutie, dezvoltare)
    * sistemwise (consultanta)
    Mai multe informatii Homepage - Light 

  8. Anca Maftei 
    Am urmarit la un moment dat cateva materiale realizate -  dar pe acesta nu am reusit sa il parcurg. Mi-a atras insa atentia un desen dragut pe care il avea in biblioteca. 😅Probabil daca as fi avut mai mult timp as fi participat la exercitiul propus - de curiozitate.


  9. Florentina Gionea - nu am vizionat.

  10. Siviu Huires -  nu am vizionat.
Sper sa reusesc sa ma uit si la urmatoarele zile din summit, macar asa, la un filmulet - doua. Voi incerca sa ma colectionez idei pe urmatoarea fila de jurnal...

 🕮

Acest articol este inscris si in tabelul gazduit de Suzana la rubrica Jocul de luni*, facand parte din Serialul ”Citate favorite”😊



  

14 comments :

CARMEN spunea... [Raspunde]

Wow ce de bunatati! Multumim pentru retete!
Ma feresc de dulciuri - pentru ca sunt bombe de calorii - eu sunt la varsta cand trebuie sa am grija cate calorii asimilez, pentru ca nu mai sunt atat de activa ca alta data si... kilogramele se aduna rapid! Mai apoi, este greu sa scapi si de jumatate de kilogram!

Acum, sa ma ierte Dumnezeu, dar ce vrea sa demonstreze Roger in videoclip?! Nu sunt de acord cu el! Nu am râs de loc! Accentueaza doar partile negative... Nimic pe lumea asta nu este lipsit de dezavantaje! Si niciodata nu va fi egalitate între oameni - suntem 8,03 Miliarde!!!!
Aveam un coleg la serviciu care traia foarte "steril" constient si voit. Si o data pe saptamâna bea o sticla de cola ☺ zicea, "corpul are nevoie din când în când si de "cacat" altfel îsi slabeste sistemul imunitar!"

Numai bine draga Rux. Sanatate si bucurii! Te pup ♥

copilarim spunea... [Raspunde]

@CARMEN Pai, nu prea sunt cine stie ce - pancakes = ou, faina, lapte si f putina sare de himalaya.

Am ajuns la concluzia ca, folosind ingrediente de baza cat mai bune, fluctuatia greutatii dispare. Ne ingrasam din excese(atunci cand e cazul) sau din ingrediente care ne pufosesc si se scapa mai greu de surplus si din cauza ca aditivii si toate cele se elimina greu (sau deloc).

Am facut doua tavi de briose. Una pentru mine din faina de la moara, oua de tara, lapte de vaca de la tara si zahar brun din trestie raw. Alta tava- cu faina din comert, lapte si oua (bio) din comert si zahar din sfecla, bio (austriac)- deci tot alegeri bune. Tava a doua, a iesit mai pufoasa si mai aspectuasa chiar dar gustul fad. Am ramas uimita de aceasta diferenta. De aceea se pun mai mult zahar si o gramada de aditivi si arome la greu.
Faina naturala - e usor dulce si laptele de vaca nepasteurizat, neomogenizat si neprelucrat la fel, are gust.
In fine :). Nu spun ca orice produs din comert este de evitat, sau indoielnic. NMai exista (Sper) si variante care inca se ridica la standarde, unde inca se mai folosesc ingrediente calitative (cand am luat niste bomboane artizanal facute de la Capsa, asa era - evident costau 100 de grame de mi-au usurat portofelul).

Imi pare rau ca nu te-a amuzat Roger. probabil e un pic cam urat de cei care il privesc :)). Dar pe mine ma amuza. Are un umor aparte si e plin de sarcasm si ironii... si adevaruri usturatoare. Si le mai spune si atat de natural.. incat pe mine ma face sa bufnesc in ras.

Reclamele NU sunt corecte. Sunt PLINE de minciuni si fac abuz de „imagine”. Am facut un an de PR si publicitate si ma ingretosez automat de retetele de succes pe care le detectam eu si inainte, in reclame, dar apoi....
Nu se incurajeaza creativitatea si onestitatea (si asta o stiu si dupa 2 saptamani de practica intr-o firma de publicitate, in care venisem cu o idee foarte buna, corecta si onesta, care a fost data la o parte de o idee absolut banala si cat se poate de mincionasa, doar pt ca individul lucra deja la o alta firma de prestigiu; pentru mine a fost o experienta placuta, creativ vorbind, neplacuta, realistic vorbind... dar asta e lumea mincinoasa si falsa in care traim).

Roger scoate in evidenta, partile negative da :) - cum altfel ? Doar ideea e „daca reclamele ar spune adevarul” :))).Si adevarul este ca ... vrem nu vrem, cafeaua e un drog care aduce bani multi. Iar aromele adaugate(si nu numai)....ce pot sa zic? Pana la alintaroma nu am avut probleme cu cafeaua - imi placea sa rasnesc boabele, faceam cafea eu, din cand in cand, cand preparam tiramisu.. acum daca simt miros, mi se face rau ...
Si faza cu aromele adaugate se aplica si la unele ceaiuri.

Daca te referi la fairtrade.. cred ca se stie ca micii producatori sunt fie inghititi, fie „ajutati” mai nou sa intre in sistemul corporativ - ca sa se obtina profit (de catre...).

Sa fim insa sinceri - cautam semnul de fairtrade prin lanturile de magazine, pentru ca se presupune ca ar fi produse mai bune decat celelalte. Dar cat de fair este toata treaba, pana la urma,doar ei stiu.

Desigur ca nimic nu este roz in lumea asta. Si nu a zis nimeni sa nu se consume deloc cafea - din cand in cand, desigur, cu moderatie, din boabe calitative, cat mai putin prelucrata.

Si acum, serios vorbind, nici nu prea avem cum sa ocolim chiar toate produsele cu probleme.. Ca se asigura multi sa nu o mai putem face nici sa vrem.

Apropo de ce spuneai de colegul care traia „steril„ (orice ar presupune acest lucru��). Stiu ca prin anumite tari (de Germania si Belgia stiu sigur) se da cola in afectiuni stomacale, tocmai pentru a spala stomacul de probleme :)). Ca mie mi-a distrus smaltul la cada licoarea in cauza, e partea a doua :))).

Pup cu drag :D

CARMEN spunea... [Raspunde]

Daaaaa 🤗😊 imi place mult cum argumentezi, ai totala dreptate ❤️ sivstiu, slovanul este ca "pasii mici, sunt pasi mari pentru omenire" insa... adevarul e ca nu vom salva noi Lumea.
Eu ascult de corpul meu si daca simt un mic semnal, reactionez... Eu beau cafea, iubesc espresso facut espressor cu portafilteu, iubesc si ritualul de pregatire al cafelei. Beau de cateva ori pe saptamana Redbull (imi place tropical edition si purple edition), beau o data pe luna coca cola.... Of, fac multe "prostii" ca altfel, viata ar fi plictisitoare 😂😜 Cand simt ca ceva "scartie"... pun "frana". In octombrie o sa implinesc 60 de ani. Dansez, fac sport, fac excursii la mare la munte, iubesc soarele chiar daca provoaca riduri.... Ja ne, vorba ta. Te pup 😘💞

copilarim spunea... [Raspunde]

@CARMEN Lumea... ce e lumea pana la urma? Suntem noi... toti la un loc.

Ma simt atat de obosita, incat sunt fericita daca reusesc sa ma salvez pe mine :))). Daca prin ceea ce scriu si fac, mai inspir (sau trezesc pe cineva, ca toti am avut si avem perioade de adormire)... atunci e mai mult decat minunat. Nu? :)

Nu imi fac iluzii. Am avut o data prin 90 (cand a murit de cancer sora mai mica a bunici noastre Ligia) un avant in a ii salva pe fumatori. dar n-am reusit nici pe Buni sa o fac sa se lase (Ralu chiar i-a rupt tigarile odata.. haha). S-a lasat pentru ca a facut infarct. Si dupa ce nu a putut sa fumeze vreo 2 saptamani, cand a incercat sa o faca i-a facut rau - pesemne reusise sa se lase :)))).

Tu actionezi ascultandu-ti corpul si iei decizii asumate. Cati o fac? :). De aceea exista oameni ca „Roger” sa mai dea cate o trezire, un semnal.. :).

Probabil ca ma amuza aceste filmulete - pentru ca vrand nevrand, am iesit cumva din anumite sistem si atunci nu ma mai deranjeaza. Le privesc cumva.. detasat. Desi prefer adevarul, minciunilor frumos ambalate.


Si mie imi placea sa pregatesc cafea la ibric. :D Imi placea si mirosul. Doar ca ce simt in ultima vreme prin jur, nu are a face cu ce era, candva cafeaua boabe. Atata tot. Vreo doua exceptii si cam atat.

Apropo - mi-am amintit acum ca imi placea o bautura rece cu cafea. Ma intreb daca era frappe... am mancat odata croissant cu asa ceva, cred ca la Sinaia. Dar asta era de mult.. finele lui 90 - inceputul lui 2000. Cam asa. Si atunci, inca, lucrurile nu erau atat de standardizate ca acum. Aparusera e drept, dar nu chiar atat de generalizat.

Pup cu drag si da.. ja ne :D :))))

Suzana spunea... [Raspunde]

De doua ori am pierdut comentariul. O las pe maine.
M-am zapacit...Pup.😘❤️

copilarim spunea... [Raspunde]

@Suzana :* l-am cautat si in spam.. pierdut e. :)
Eu incerc sa ma uit putin pe ziua 2. Nu am reusit deloc... ce zi.. :)).
Pup

Suzana spunea... [Raspunde]

Nu e vorba de spam. Eu am fost cauza, am vrut sa vad ceva intr-un tab si din greseala l-am inchis pe cel in care scriam! Am vrut sa spun ca principiul meu general, dupa care trec la altceva, este ca nu cumpar daca, fiind cu ochelarii pe nas, nu pot citi compozitia. Nenegociabil! :)
Despre cola, am o amintire de la tata, saracu, care a vazut cu ochii lui cum un bulon ruginit se curata scufundat fiind in esenta de cola. Sunt pe net retete pentru curatenie pete, rugina, etc. cu acest lichid! Ca de cantitatea imensa de zahar este de necomentat. Cafeaua imi place, insa o iau doar boabe si o macin eu. Nici la ideea asta nu renunt. Macar sa vad cu ochii mei boabele...
Cred ca daca exista ceva cu care sa ne pacaleasca privind produsele ambalate sau cele gaticite, se implementeaza.
Flow-ul imi place, cam pe repede inainte unele, insa oricum imi preiau micul rezumat despre ei. Macar atat.
Anca Hajdu a adus ceva nou. Eu stiam ceva cu degetul mare si urmatorul facute covrig. Exercitiile de acest gen presupun cred eu sa crezi in posibilitate. S-ar putea verifica ideile si cu pendulul. Oricum, interesant.
Mi-as dori sa se uite cat mai multi oameni la asa ceva. Uneori poti avea mari surprize de unde nu te astepti.

Pupici, draga Rux! O zi frumoasa! 😘❤️

copilarim spunea... [Raspunde]

@Suzana si eu mai patesc asa... incantator moment:)). Mai ales cand scriu si scriu...
Sa stii ca este un principiu foarte sanatatos! Sunt perfect de acord (vai.. imi amintesc cum am stat jumatate de ora in Cora ca sa astept painea pave - care se presupunea ca este cea mai buna, dupa ce am descoperit pe franzela si cea cu porumb un ingredient cu nume feros.. de care nu auzisem - am sunat-o si pe mami si nici ea nu stia ce e... cand in sfarsit a fost gata painea aia, am plecat fara... pentru ca spre stupoarea mea, l-am descoperit si acolo, pe eticheta... :)))). Cel putin am aflat de ce nu toleram bine painea aia...)

Da - cola luasem pentru curatenie la inceputul pandemiei.. mi-a distrus efectiv smaltul la cada :O. Ce sa zic.

De acord si cu cafeaua - asa faceam si eu. (din cea macinata era una japoneza, Bushido, pe care o toleram ca miros, in ultima vreme ...si mai era una cu D.. davidof sau ceva de genul, dar cea clasica, pe care iar o mai suportam dar mai greu... mai am inca borcanele de sticla de la ele :)) in cele mari faceam visinata sau afinata, in cele mici - de la cea japoneza, inca nu am pus nimic, dar vreau sa pun margele mai mari :))).

Pacaleli se gasesc la greu.. da.

Si eu simt ca e cam plin. Dar oarecum se selecteaza materialele de la sine.. Am incercat sa ma uit macar pe sarite la toate.. - dar nu pot spune ca regret neaparat ca pe unele nu le-am vazut :).

Pup si eu cu drag :*!!!

Suzana spunea... [Raspunde]

Sa te uiti la Howard Martin de azi

fiordaliso spunea... [Raspunde]

Ceva interesant legat de Cola, cineva care a îngrijit o persoană vârstnică in Israel a primit indicații de la fiica doamnei, medic de profesie, să ii de-a după fiecare masă 100 ml de Cola pentru digestie.
Eu una am renunțat la orice fel de suc de vreo 12-13 ani și tot de atunci nu mai am lipsă de calciu (aveam întruna până atunci) și nici nu am mai făcut carii noi.

copilarim spunea... [Raspunde]

@fiordaliso da.. ca sa dizolve mancarea pesemne..

Da, pai e cunoscut... :(. Cel mai nasol e ca nici cele „naturale” nu sunt neaparat sigure. In fine...

copilarim spunea... [Raspunde]

@Suzana :* am ajuns si la el.. am vazut o parte. :D stiam de HeartMath de la Gregg Braden. Foarte interesant sa pot vedea informatii direct de la sursa, cum ar veni.
puup

prietena-japoneza spunea... [Raspunde]

Postarea are multe subiecte...sper să pot scrie despre toate câte ceva 👍
Orice "leac" (fabricat artificial) introdus în organism produce imediat o reacție a corpului și scade atenția lui la adevărații "intruși" ce produc imediat boala: exemplu (după părerea mea) este vaccinul ce se aplică pentru a preveni o viroză...
De obicei am un organism echilibrat (adică am ajuns să îi mai înțeleg mesajele privind ce îi face bine sau mai puțin bine 😇), așa că dacă simt o tulburare, știu că este ceva extern mie: o vorbă a cuiva, o privire, o știre tristă, etc ce mi-a deranjat echilibrul energetic al corpului (foarte important)...
Fiecare persoană este un unicat -- de aceea se și spune că avem bolnavi, nu boli...
S-au înmulțit oamenii bolnavi, mai ales copiii !!! Traiul modernizat, orașul cu 2-3 pomi chinuiți printre cimenturi (vine o furtună și-i rupe...) a îmbolnăvit omul !!!
Este bine că ai rubrică în continuare cu preparatele tale minunate 👍
Dacă lumea ar fi curioasă să afle despre tehnologia de preparare a multor produse alimentare din carne - poate că s-ar mai "trezi" !
Am fumat câțiva ani buni și m-am lăsat de acest "sport" când nu a mai vrut fierea mea...😃
Nu mai beau demult sucuri (cola, pepsi, etc) dar beau cafea dimineața cu 2 biscuiți -- mi-e drag momentul de "răsfăț" când simt caldura cafelei ce se răspândește în corp...
Nu mai suport ceva alimentar prăjit...
Citatul pe care l-ai trecut privind soarta "inteligenților" se observă de ceva timp în viața de zi cu zi...pot zice că un elev mediocru din trecut poate fi considerat "savant" comparativ cu un elev din zilele actuale...trist 🤔
Referitor la a medita -- stau cam prost, nu am răbdare...prefer ceva mai rapid ca acțiune: presopunctura, rugăciunea, etc. Ex mai rapid: Așa cum se face semnul crucii, cu degetele ținute într-o anumită poziție: (primele trei degete unite și ultimele două strânse în palmă) aduse în dreptul mijlocului frunții (al treilea ochi) -- numărând până la 21 -- asigură o energizare...și multe altele...
Este interesant ceea ce ai urmărit ! Dar și o avalanșă de informații, pe unele nici nu ai cum să le verifici ca efecte, poate zăpăci...
Eu "merg" pe variantele deja clasice (sincer niciunul din cei pe care i-ai amintit, nu ar fi existat dacă Rudolf Steiner nu ar fi depus efortul "sisific" de a pune bazele antroposofiei...😇)
Pupici cu drag ❤️

copilarim spunea... [Raspunde]

@prietena-japoneza Asta si pentru ca am incercat sa fac un mic jurnal in jurnal referitor la summit :).
Ai dreptate - ai observat insa „coincidenta” ca, pe langa o scadere a imunitatii (ca si consecinta a imunizarii)... uneori cand sunt imunizari in masa, cresc imbolnavirile in randul celor care nu se imunizeaza? :)
Asa este - deobicei ceva extern ne apasa pe cate un buton (deobicei reactiveaza o trauma nerezolvata...).
Cu alte cuvinte, ne-am cam imbolnavit singuri (si unii mai dau si bani grei ca sa se imbolnaveasca... pe produse toxice).

Am zis sa fac asa o retrospectiva si sa comentez ce am mai schimbat. Mai sunt cativa ani, apoi, ajungem la zi.. :))) Sper pana atunci sa am ce.. povesti.

A fost o emisiune la tv... cand li se oferea unor persoane sa guste „parizer” ( care numai parizer nu mai este - se punea reteta originale, reglementata inainte prin lege, cu variantele de acum, pliiiiine ochi de tot felul de prafuri si mizerii). Dupa care li s-a oferit un bol cu mixul din care era facut produsul :)))))). Unii au reactionat, vreo doi am crezut ca vomita.. si au fost vreo 2-3 care efectiv au ignorat realitatea.

Meditatia o vad mai degraba ca pe o incetinirea a ritmului si linistre. Si eu ma rog mai degraba - cred ca e ceva instinctiv oarecum....

Sa stii ca pe unele efectiv nu am putut sa le urmaresc (la unele nu am avut nici timp) pentru ca nu am putut sa... gasesc o conexiune cu vorbitorul. Parca nici el nu credea ce spune :)))). Asa am patit cu constelatiile familale. Am inchis efectiv materialul.

Acum am de cautat despre antroposofie :))) (ca sa imi mai clarific unele nelamuriri).
Te pup cu drag :*

Trimiteți un comentariu