duminică, 2 decembrie 2012

C.A. 02. "Frosty The Snowman" (1968)

Acum 2 ani, chiar pe 2 decembrie, vorbeam despre Frosty! Acest personaj inghetat este protagonistul multor filme si animatii de Craciun. Unul dintre filme (despre care sper sa reusesc sa va scriu anul acesta) este unul dintre preferatele noastre. Probabil ca multi dintre voi l-au vazut!

http://en.wikipedia.org/wiki/Frosty_the_Snowman_%28TV_program%29
Sa revin insa la Frosty. Veti putea citi in articolul din 2010 cateva despre personaj si cum a aparut si revedea filmuletul din 1954. Varianta de astazi a aparut pe 7 decembrie 1968. Ce mi s-a parut interesant este ca personajele sunt desenate de Paul Coker Jr. (in ideea de a semana cu grafica unei felicitari de Craciun) dar animatia este produsa in Japonia, la Mushi Production (vorba aceea "how cool is that?").

Cateva cuvinte despre distributie:
Frosty ........     Jackie Vernon
Karen ........     June Foray
Hinkle .......     Billy De Wolfe 
Santa .........     Paul Frees 
Narator .....     Jimmy Durante

Muzica:
Coloana sonora a aparut pe CD in 2002 si o puteti gasi in magazinele de specialitate:). Contine 6 piese. 

Credit imagine si info 


Va invit sa urmarim impreuna filmuletul. Veti gasi si un rezumat al actiunii imediat sub el :). Vizionare placuta!!!

vioa youtube
Rezumat:
Naratorul ne povesteste despre magia primei zapezi, mai ales daca aceasta cade inainte de Craciun - fiind prima zapada magica si "craciuneasca" (invented word). 
In sala de clasa copiii privesc pe fereastra cu ninge. Profesoara l-a angajat pe profesorul Hinkle pentru un spectacol de magie. Acesta insa este de departe cel mai nepriceput magician. Suparat ca nu ii iese numarul arunca palaria la gunoi si atunci iepurasul Hocus Pocus fuge impreuna cu aceasta din clasa, urmat la scurt timp de copiii fericiti ca pot iesi la zapada, pentru ca sunase clopotelul. 
Ajunsi in curtea scolii copiii fac un om de zapada pe care Karen il numeste Frosty. In timp ce cantau in jurul omului de zapada, iepurasul cu palaria urmarit de profesor apare in curte, iar palaria ajunge pe capul lui Frosty care devine viu si ii intampina pe toti cu urarea: La multi ani!
Vazand ca palaria este magica profesorul o vrea inapoi. El le spune copiilor ca atunci cand vor creste vor vedea ca este imposibil ca un om de zapada sa fie viu.Copiii insa stiu ca Frosty era viu si ... asa incepe povestea lui.
Hinkle ia palaria si pleaca, gandindu-se cum se va imbogati. Dar palaria era acum a copiilor si a lui Frosty, asa ca, Hocus Pocus o lua si o duse copiilor. Frosty reveni la viata si incepura sa se joace impreuna. Cum temperatura insa crestea omul de zapada risca sa se topeasca asa ca pornira in parada prin oras spre gara. Nu aveau insa suficienti bani de bilet catre Polul Nord si cum iepurasul vazuse un vagon frigorific, Frosty si Karen i se alaturara si pornira spre pol. In ultimul moment se agata de tren si profesorul, dornic sa isi recupereze palaria.
Pe drum fetitei  i se facu frig asa ca omul de zapada si iepurasul coborara cu ea din tren si plecara in cautarea unui loc unde aceasta sa se incalzeasca. Hinkle sari din tren si ii urmari. 
Ajunsi in padure, cei trei fura ajutati de animalutele care se pregateau sa il intampine pe Mos Craciun, acestea pregatindu-i lui Karen un foc. Profesorul stinse insa focul amenintandu-l pe omul de zapada. Frosty o lua pe fetita pe spate si alunecand pe deal ajunse la o sera unde cresteau craciunite. Profesorul ii inchide in sera asteptand ca omul de zapada sa se topeasca si el sa isi recupereze palaria.
Intre timp ajunge si Mos Craciun la animalute si afla ce s-a intamplat de la Hocus Pocus. Negasindu-i pe Frosty  si Karen la locul stiut, mosul sa ia dupa urmele lasate de omul de zapada si ajunge la sera. Frosty insa devenise o baltoaca. Mos Craciun o linisteste pe Karen si ii spune ca zapada de Craciun nu dispare de tot niciodata. Ea poate sa se transforme in ploile de peste an, dar cand vantul iernii o va saruta va deveni din nou.. zapada. Deschide usa la sera si simtind aerul rece de afara, omul de zapada revine la forma sa initiala. Cand sa ii puna palaria insa, apare profesorul si o cere inapoi. Atunci mosul ii spune ca nu va mai primi niciun cadou de la el.. desi, daca va scrie de fffff multe ori ca ii pare rau pentru ce i-a facut omul de zapada .. a doua zi va gasi ceva sub brad. Magicianul alearga sa se apuce de scris, cu gandul la o palarie noua, in timp ce Frosty este readus la viata si in sania mosului pleaca spre casa lui Karen.
De atunci in fiecare an Frosty revine si Craciunul  alaturi de el este mult mai frumos!!

2 comments :

dulceameacasa spunea... [Raspunde]

hi hi hi...sa vina Mosul!!! si poate il vedem si pe Frosty al nostru, nu?

copilarim spunea... [Raspunde]

@dulceameacasa vine vine!!:D

Trimiteți un comentariu