duminică, 30 decembrie 2012

Rudolph's Shiny New Year

Buna!!

Craciunul a trecut atat de repede... si, maine este ajjunul Noului An. Duminica aceasta va propun sa ne uitam la un film animat - stop motion. Rudolph, renul simpatic care i-a luminat drumul Mosului Craciun, urmeaza sa il gaseasca pe Happy - noul an la timp pentru a face trecerea dintre ani.

Cateva cuvinte despre distributie:
Father Time         ....  Red Skelton
Santa Claus/Eon  ....  Paul Frees
Rudolph                ....  Billie Mae Richards


  
Filmul a aparut in 1976 si a fost produs de Rankin/Bass. Pe Rudolph l-ati mai vazut in:
Rudolph the Red 1948
Rudolph the Red-Nosed Reindeer -1964
 
Sa il urmarim impreuna in penultima zi a anului 2012 ;) !! Dupa film veti gasi bineinteles si rezumatul.



via dailymotion


Rezumat:

Craciunul a trecut si Mos Craciun primeste o scrisoare de la Tatal Timp care ii spune ca Happy - noul an, nu este de gasit si trebuie cautat. Rudolph pleaca in cautarea micutului si se intalneste cu Generalul Ticker care il insoteste la casa lui Father Time.
Ajunsi la marginea desertului - nisipul timpului, Marele 5 si un sfert vine sa ii duca spre castelul lui Father Time.La jumatatea drumului apare Eon - un monstru pasare care teroriza acel loc. Acela il cauta pe micutul Happy - pentru ca un Eon nu putea sa traiasca decat un eon.. si apoi se transforma in zapada si gheata si acest lucru se intampla fix in 6 zile. De acea Eon voia sa opreasca timpul.
Ajunsi la castelul Tatalui Timp, acesta ii povesteste lui Rudolph despre cum se face trecerea de la un an la altul.Un bebelus incepe anul nou si cu fiecare luna si anotimp creste. La final acesta preda stafeta unui alt copilas. Happy avea niste urechiuse mari si nu era foarte fericit pentru ca toti radeau cand ii vedeau urechile. Trist baietelul a fugit.
Tatal Timp ii spune lui Rudolph ca va trebui sa il caute pe micut in Arhipelag, unde exista insulele anilor trecuti. In acele insule se stabilisera anii trecuti. Ajuns la capatul nisipului timpului Rudolph merge spre 1928. Navigheaza prin apa acoperita de ceata, luminandu-si calea cu ajutorul nasucului.
Eon cel teribil era hotarat sa il opreasca pe Rudolph. Big Ben il salveaza in ultimul momment. Impreuna calatoresc spre prima insula. 1 milion BC (cel mai vechi an din Arhipelag) - Acesta ii spune sa nu inceapa cu nu, ci cu da. Sa gaseasca mereu lucrurile bune. Pe insula sunt dinozauri si alte animalute preistorice si toti par a se intelege de minune.
Rudolph ii spune ca Happy este un bebelus si acesta isi aminteste ca Happy a vizitat insula si a salvat si un bebelus de dinozaur. Din pacate i-a cazut palaria si neintelegand de ce rad prietenii sai cei noi a plecat. Dupa mai multe zile si mai multe insule vizitate, au mai ramas doar 3 zile pana la trecerea dintre ani.
1023 ii invita pe insula sa si alaturi de 1 milion Bc, in anul povestilor il cauta pe Happy. Se intalnesc cu Scufita Rosie, printul Cenusaresei, purcelusii... si chiar cu Humpty Dumpty care il vazuse pe Happy. Piticii nu il vazusera insa.
Happy era pe acea insula si intra intr-o casuta curata - incearca sa si manance.... dar nu reuseste asa ca merge la somn. Casa era a unui familii de ursuleti. Happy si-a gasit cel mai bun prieten si asta este important, nu?:) Ursuletul si Happy se joaca impreuna. Happy nu vrea sa isi scoata palaria. Bineinteles toti trei au ras de urechile lui. Ursii nu au vrut sa fie rai, dar nu s-au putut abtine.
Intre timp 1023, 1000000BC si Rudolph il cauta. Eon il fura pe Happy pacalindu-l ca ii este prieten.
Big Ben incerca sa il ajunga pe Eon. Il nimereste cu un jet de apa si Happy cade. Dar cand sa il prinda Rudolph un vant il purta departe. Mai erau doar 2 zile.
Dupa o zi micutul Happy ajunse pe insula lui 1776. Pe aceasta insula fiecare zi era 4 iulie. A ajuns la marea parada .In cele din urma si Rudolph, insotit de 1000000bc si 1023 ajunsera la parada. Cand sa il gaseasca, Happy fugi din nou, pentru ca a trebuit sa scoata palaria la parada. 1776 se hotari sa ii ajute si el sa il gaseasca pe micut care a fost luat de Eon.
Pe insula fara nume - casa sa, ca un fel de aisberg, Eon il duce pe micutul Happy. Big Ben care stia drumul spre insula si cu ajutorul lui Rudolph - cel cu nasul rosu calatorira prin ploaie, ceata si prin noaptea grea. Cu credinta cei 5 ajunsera la insula. Ajunsi pe insula era 11:30 Ajunul Craciunului. Eon ii auzi si provoca o avalansa - transformandu-i in bulgari. Eon adormi fericit.
Rudolph topi zapada cu nasul sau si se elibera, pornind in cautarea lui Happy. Renul ii spune micutului ca poate avea prieteni i urechile sale nu l vor impiedica. Fulgii de zapada ii povestira micutului povestea lui Rudolph care si-a dat seama ca nasul sau atat de diferit era un dar nepretuit.
Happy afla ca Rudolph rade cand ii vede urechile pentru ca il fac fericit. Eon se trezeste si razand ii elibereaza pe ceilalti trei ani captivi in bulgari.
Mos Craciun le vine in ajutor si in cateva minute ii duce la castelul lui Father Time si astfel 19minunat a venit.
Happy New Year!! Si stralucitor, bineinteles:).

0 comments :

Trimiteți un comentariu