vineri, 14 decembrie 2012

C.A. 14 "Povestea unui om de zapada albastru"

Hello! Am participat si eu la concursul de tutoriale pe tema Craciunului desfasurat pe forumul CDB. Povestea omuletului meu de zapada albastru a fost publicata aici: Povestea unui om de zapada albastru si am realizat o varianta si pentru blog:D


Va propun sa realizam si noi un astfel de om de zapada, albastru.
Omul de zapada albastru traieste intr-o tara de poveste. Intr-o singura zi din iarna, acolo ninge cu fulgi albastri. Acestia danseaza in vazduh plutind usor si formeaza in dansul lor oameni de zapada pe care copiii ii agata apoi in brazi.

Ideea mi-a venit rasfoind o carte cu modele ("20 de obiecte din fetru" ) - doar ca am schimbat cu totul modul de lucru, pastrand doar ideea formei omuletului :D

Avem nevoie de :
-          fetru albastru (eu am folosit unul mai gros)
-          foarfeca
-          model
-          margelute
-          fetru pentru decorat
-          ata si ac
-          pampoane
-          panglica
Sfat : pentru a taia cu model fetrul folositi o foarfeca speciala pentru material. Eu am folosit una pentru hartie si este foarte dificil sa tai cu ea fetru.

Pasul 1 : Decupati dupa contur omul de zapada.


Pont: Jucati-va cu materialele pe care le aveti si creati diferite variante... Mai sus omul meu costumat in ren.. Nu a fost sa fie, am continuat conform planului de mai jos:
.Pasul 2. Incepem adaugand primul ochi, o margeluta neagra.

Pasul 3 : Coasem al doilea ochi, fixand apoi cele doua margelute trecand cu acul si ata din nou prin ele
Pasul 4. Ii facem omul de zapada par, folosind margelute de nisip de doua dimensiuni – albe si bleu. Incepem de deasupra ochiului stang cum privim la imagine si continuam spre stanga.

Pasul 5  Cand ajungem la baza gatului scoatem acul cu ata din spatele lucrului undeva la mijlocul capului. Atasam panglica avand grija cand coasem sa nu treaca ata prin fata omului de zapada (mai ales daca fetrul este mai subtire ).

Pasul 6. Odata asigurata panglica vom continua sa realizam parul cu margelute – cea mare alba la baza, cea micuta bleu in varf, pana la cealalta baza a gatului.

Pasul 7: Coasem nasul – dintr-o bucata de fetru portocalie.

Pasul 8 : Cream gura – coasem margelute rosii pornind de la varful nasului spre cealalta parte si apoi trecem inca o data acul cu ata prin toate pentru a da forma dorita si un plus de siguranta lucrului.

Pasul 9 : Omul de zapada este un inimos. Asadar ii coasem o inima pe care o prindem cu margelute transparente din loc in loc, pe margini.

Pasul 10 : Altenand margelute albe si transparente micute cream conturul unei bluze.

Pasul 11. Dupa ce terminam prima maneca de conturat, folosind margele albastre semi-transparente, coasem un brau. Dupa care repetam pasul 10, realizand cea de-a doua maneca.

Pasul 12: Finalizam bluza realizand partea de sus prin punct in urma acului. Urmeaza sa decoram si partea inferioara a corpului. Am ales sa ii cos un pampon care are in varf o margea de nisip verde pe fiecare picior.

Omul de zapada este gata! Acum asteapta sa fie pus in brad !
Si nu uitati - daca realizati si voi o decoratiune inspirata de acest tutorial, ne-am bucura sa o admiram si noi! O puteti inscrie si in colectia "Voi copilariti?". Va asteptam cu drag si va dorim spor la creat!

2 comments :

dulceameacasa spunea... [Raspunde]

buna idee, merge ca decoratiune de iarna, nu neaparat de brad si o vom face si noi.

copilarim spunea... [Raspunde]

@dulceameacasa :) ma bucur ca iti place abia astpt sa vad ce veti face:D

Trimiteți un comentariu