luni, 17 decembrie 2012

C.A. 17 "Craciunul "

Ieri Rha a primit de la Angi o provocare.M-am deplasat la ea cu aparatul din dotare pentru raspunsuri, evident. Dupa ce a raspuns la acestea (si s-a asigurat de cateva ori ca ii este adresata), am primit si eu aceeasi provocare de la Alexandra. Asa ca in miez de noapte cautam poze si constatam ca nu avem poze de Craciun cu noi pe nicaieri la indemana...:)). In acelasi timp ma amuzam copios amintindu-mi ca am raspuns in cor (in timp ce Rha completa si eu nu primisem inca invitatia) la o anumita intrebare rectific sunt chiar 3 intrebari- o sa va dati seama cu siguranta care:D.



Titlul complet al lepsei este: Craciunul de ieri vs. Craciunul de azi - avand in vedere faptul ca sunt trei zile de Craciun, zic si eu.. nu era mai corect sa adaugam si vs. Craciunul de maine? :D Dar iata ce am raspuns fiecare (evident daca va fac intrebarile cu ochiul si va doriti sa il completati sunteti invitatii nostri - va rugam doar sa ne dati de stire sa va citim si noi:D).

 1. Care a fost cel mai frumos Craciun din copilaria ta?
Rha: Toate Craciunurile au fost frumoase in copilaria mea. Dar daca e sa spun care este cel care imi vine acum in minte (nu neaparat ca este cel mai frumos) - este acela in care stateam langa bradul cu beculete pe pernele broscute cu Rux si ne gandeam ce o sa gasim a doua zi sub brad si era intuneric.
Rux: Sunt de acord cu Rha, Craciunul e Craciun... E unic si fiecare e frumos in felul lui! Cu siguranta insa Craciunul a devenit si mai frumos de cand s-a nascut surioara mea.

 2. Care e cel mai frumos Craciun recent? 
Rha: Chit ca ma repet toate Craciunurile mele au fost, sunt si vor fi frumoase. Nu pot si nici nu vreau sa fac o clasificare intre ele, pentru ca toate au fost, sunt si vor fi in egala masura deosebite, diferite, speciale si dragi mie. 
Rux: Ce se intelege prin recent? Pentru mine Craciunul este cumva atemporal :D. Este ca o evadare din timp si spatiu. Deci toate.

 3. Care a fost colindul tau preferat in copilarie?
Rha: Mereu mi-a placut sa ascult colinde si cantece de iarna. Chiar am gasit recent un eseu la religie din clasa a 9a (da, aveam eseuri si la religie) si cum intotdeauna mi-a placut sa scriu personal, am observat ca si acolo scrisesem tot asa, eseul meu incepand prin a destainui ca ascult in acele momente colinde, lucru care ma umplea de bucurie. 
Rux:  Am facut Religie la Liceu?? Hmm ah, da, parca in ultimul an eu, asa e:)). Colindele in copilarie erau cantate cu Buni - sau ascultate impreuna cu familia cand veneau colindatori, sau la scoala - la serbari. Cel mai mult imi placea " Afara ninge linistit" - ni-l canta Buni asa de frumos!!! Plus ca era mai rar auzit - ca o comoara.

 4. Care este colindul tau preferat in ziua de azi?
Rha: Ma amuza teribil "distinctia" asta care vrea sa fie than and now. Eu o vad mai mult ca pe o continuitate. Da e posibil ca gusturile sa se schimbe, dar in ceea ce ma priveste, pot spune ca odata ce apuc sa imi placa ceva, sa tin la ceva, nu renunt cu una cu doua la acel ceva. Ca sa incerc sa raspund totusi la intrebare, ca si in trecut ascult cu drag colindele lui Hrusca, Last Christmas de la Wham, si Once Upon a December (coloana sonora de la Anastacia) - nu lipsesc in niciun decembrie din playlistul meu.
Rux: Azi? Adica azi-azi luni 17 decembrie 2012?:)) Glumesc. Nu stiu ce sa raspund...:)). Imi plac foarte mult colindele si cantecele de iarna. Acum de exemplu imi "canta in minte" - O veste-am adus - varianta cu dan Bittman. :D (era la Protv prin 97 parca..).

 5. Care a fost filmul tau preferat,de Craciun, in copilarie?
Rha: Probabil in copilarie ma uitam la desene - dar nu imi aduc aminte. Desi cel mai probabil cred ca nu ma uitam la televizor de Craciun..... La mine copilaria se imparte in doua perioade - cea am scris mai sus facand parte din prima (inainte de 92).
Rux: Asa cum spune Rha si in cazul meu, lol. Cam dupa 93 am inceput mai mult cu desene si filme de Craciun... Si nu pot spune ca aveam un preferat.

 6. Care este filmul tau preferat, de Craciun, in prezent?
Rha: Sunt multe - sunt cinefila. Ca sa fac o legatura si cu intrebarea precedenta, imi place sa ma uit la Home Alone 1 si 2. De restul nu mai spun - pentru ca as face o lista mult prea mare. 
Rux: Oh... in ultima perioada chiar am vazut destul de multe filme si animatii cu tema Craciunului (sau in care era prezentat si un Craciun ). Mi-au placut foarte mult cele din seria Santa Claus si evident Home Alone (1 si 2 lol) asta, ca sa dau totusi niste exemple.

 7. Cum impodobeai bradul de Craciun cand erai mica?
Rha:  Cu globulete si beteala.
Rux:  .... cu mare grija si cu drag....

 8. Cum impodobesti bradul in ziua de astazi?
Rha:  Cu globulete si beteala.
Rux:  Tot la fel =)).

 9. Crezi in Mos Craciun? De ce?
Rha si Rux raspunzand in cor, fara vreun fel de intelegere prealabila: Da. Pentru ca exista.

10.Iti place reclama clasica de la Coca-Cola, cea cu "Sarbatorile vin " si camioanele luminate?
Rha: Este o reclama draguta. Dar doar reclama.
Rux: Vizual si conceptual (lol) este o reclama reusita. Atat.:D

11. Unde este (sau unde ar fi) locul perfect pentru a petrece zilele de Craciun?
 Rha si Rux (ia uite inca una:D): Acasa.

12. Brad artificial sau natural?
 Rha si Rux (si inca una:D):  Natural.

13. Cat de importanta crezi ca e zapada in preajma Craciunului?
Rha: Pentru mine este importanta pentru ca am crescut cu imaginea de sarbatori de iarna inzapezite. 
Rux: E iarna, nu? Zapada e importanta :D! Mai ales de Craciun - sanie, om de zapada, bulgari... reni (lol).

14. Ce inseamna Craciunul pentru tine?
Rha: Acea perioada din an in care lumea e mai buna, mai curata, ii am aproape pe cei dragi, avem timp petru noi, radem, cantam si e bine. Si mai si mancam mancare buna :D.
Rux: Vacanta in familie. Liniste, pace, caldura, joaca, iubire... este ca si cand timpul s-ar opri :). Si apoi este momentul acela cand se naste Mantuitorul si totul este asa cum trebuie sa fie.

15. Primesti colindatorii de Craciun?
 Rha: Colindatori da....
 Rux: Asa cum spune si sora mea:).

16. Care e cel mai frumos cadou primit vreodata de Craciun?
 Rha: Toate.
 Rux: Familia mea :D. De fiecare data.

Later edit: Oana te invit sa completezi:D  (trebuie sa nominalizam cel putin o persoana) si daca Theea vrea ne bucuram sa citim si raspunsurile ei:D!

5 comments :

ghemulet spunea... [Raspunde]

ce scumpe suuuunteti Imi place poza de cand erati mici...ce strans o tineai pe Rha...ce draguuuuuuuuut.Va pup!Sarbatori fericiteeeeee

copilarim spunea... [Raspunde]

@ghemulet :D Eram tare fericita ca pot sa o tin in brate :)). Nu stiu ea exact ce parere avea .. hahaha.

ghemulet spunea... [Raspunde]

:))) Intreab-o acum :))

copilarim spunea... [Raspunde]

@ghemulet eh.. "ma sufoci" cu varianta "sufochezi" ... :)) probabil asta ar fi raspunsul:P

dulceameacasa spunea... [Raspunde]

multumesc, Rux...o sa-mi fac timp sa scriu si eu, nu promit nimic pentru Thea (poate in vacanta asta, chiar daca trece Craciunul).

Trimiteți un comentariu