duminică, 23 iunie 2013

Aladino (Aladin)



Buna!! E vremea sa ne rasfatam putin cu o animatie;).Astazi ne reamintim de povestea lui Aladin. Ma gandeam acum ce bine mi-ar prinde o lampa fermecata.. hihihi .Sau ce bine mi-ar fi prins ieri cand am avut o gramada de aventuri: gradele la frigider urcasera ametitor de am ajuns sa ii fac vant cu evantaiul (la propriu), noaptea s-a lungit pana la 2 cand am terminat un gem de visine delicios [ah chiar ma laud cat de bine mi-a iesit - desi ar trebui sa acord credit si lui Buni care mi s-a alaturat la un moment dat] si bineinteles am zis ca daca tot am stat atat o sa vad SuperLuna... i-am facut poza... o sa va arat miercuri:).
Si acum revenim la poveste - gasiti rezumatul dupa filmulet:P.


Video via youtube

Rezumat:

Aladin ramasese sprijinul familiei dupa ce tatal sau murise. Baiatul traia alaturi de mama sa, in saracie. Intr-o zi primira vizita unui om care se recomanda ca fiind unchiul sau - fratele tatalui si le aduse o punga de galbeni. A doua zi il lua pe Aladin cu el si il duse in desert unde s-ar fi aflat si mai multi bani.
Baiatul isi dadu seama in timp ce mergeau in desert ca acel om este un mag, nicidecum unchiul sau. Ajunsi in fata unui munte magul il trimise pe baiat intr-o grota sa ii aduca o lampa. Inauntru baiatul gasi multe bogatii. Incarcat cu diverse lucruri si lampa baiatul vru sa iasa din grota, dar cum magul nu voia sa il lase sa plece pentru ca stia de acel loc, Aladin nu ii dadu lampa si ramase inchis in munte.
In timp ca se afla inchis, Aladin freca lampa pentru a o aprinde si un spririt care se afla in ea isi facu aparitia si incepu sa ii implineasca orice dorinta. Aladin era foarte fericit pana cand se indragosti de fiica sultanului. Mama lui Aladin ceru mana printesei si vazand darul de nunta sultanul fu de acord. Astfel avu loc nunta si Aladin traia fericit alaturi de printesa intr-un palat minunat.
Magul o pacali pe printesa pretinzand ca este un vanzator ambulant care schimba lampi vechi cu unele noi si ii porunci spirirului lampii sa ia palatul si printesa si sa ii duca undeva departe... Aladin insa reusi sa le dea de urma si dupa ce il adormi pe magul cel rau reusi sa isi recupereze palatul si alaturi de printesa se intoarse in tara lor, dupa ce spiritul lampii il purta departe de tot pe magul cel rau.

0 comments :

Trimiteți un comentariu