duminică, 2 iunie 2013

Directorul nostru (1955)



Buna:)
Vreau sa va propun un film absolut genial. Mi-a placut atat de mult cand l-am vazut prima data la tv, acum cativa ani, incat l-am tot cautat si in sfarsit l-am gasit pe net. Este un film pe care trebuie sa il vedeti!:))
A fost realizat in 1955 (si ah ce mult imi plac imaginile filmate din acea vreme!), are o distributie de zile mari si va vei binedispune garantat.
Regia: Jean Georgescu (Laureat al Premiului de Stat)
Distributie: Alexandru Giugaru, Grigore Vasiliu-Birlic, Radu Beligan, Dorina Done, Dem Savu, Arcadie Donos, Angela Chiuaru, Alexandru Lungu, Alexandru Alger, Puiu Calinescu, Olga Tudorache, Iurie Darie, H. Nicolaide, Misu Fotino, Horia Şerbănescu, Paul Sava ...


via youtube

Trivia: Cand am vazut filmul cu mama si buni mi-au spus ca regizorul era foarte bine pregatit si facea filme foarte bune. M-am mirat cum de nu am prea mai auzit de filme realizate de el, dar citind aici si aici am inteles de ce. Si am mai inteles si de ce mami nu vazuse filmul (probabil a fost interzis). Ah... in cazul in care nu sunteti curiosi sa accesati linkurile respective - regizorul Jean Georgescu a fost interzis datorita acestui film.

Spoiler!

Nu voi povesti intreagul film pentru ca.. in primul rand este in romana si in al doilea rand i se pierde din farmec, dar, va voi spune totusi cateva cuvinte despre el. Personajul lui Birlic, un oarecare Ciubuc, lucreaza la DRGBP ... El este chemat intr-o zi la director si intrebat cum stau lucrurile.. Raspunsul acestuia este "scartaie". Ce scartaie si ce nu.. urmeaza sa vedeti.
Have fun!!

0 comments :

Trimiteți un comentariu