duminică, 16 iunie 2013

La bella e la bestia (Frumoasa si Bestia)


Buna!!!
Nu stiu voua, dar mie tare dor mi-a fost de povestea de duminica. Am facut o pauza cam lunga ... din lipsa de timp mai ales. Stiu ca am inca o mica restanta cu o poveste (varianta recenta) dar nu am gasit inca pe nicaieri video cu ea. Asa ca pana atunci, reiau animatiile din seria -Le più belle favole del mondo- si va invit sa urmarim o ecranizare a povestii Frumoasa si Bestia.


video via ft1978

Rezumat:
Belle calatoreste alaturi de tatal ei prin padurea deasa. Vremea mohorata intregeste acel tablou in care tatal ii cere iertare fiicei pentru ca din cauza lui aceasta urmeaza sa devina prizoniera unei bestii.
Dar ce se intamplase? Cu trei zile in urma, pe cand se intorcea acasa, tatal Bellei fusese surprins de o furtuna de zapada. Constrans sa caute refugiu in padurea intunecata, tatal fetei ajunse intr-un palat minunat. Inauntru se aflau niste trandafiri cum nu mai vazuse pana atunci, iar barbatul rupse unul pentru a-l duce fiicei sale cadou, asa cum aceasta isi dorise. De nicaieri aparu atunci stapanul palatului - o bestie ingrozitoare, infricosatoare. Dupa ce il intreba pe om de ce a indraznit sa ii rupa trandafirul in timp ce el ii salvase viata din furtuna gazduindu-l, acesta se hotari sa ii mai dea o sansa la viata, cerandu-i sa ii aduca pe una dintre fiicele sale in locul sau la palat.
Belle ajunse astfel  la palatul Bestiei unde isi lua ramas bun de la tatal sau, pe care credea ca nu il va mai vedea niciodata. Se trezi intr-o camera cum nu mai vazuse in viata ei. Trandafirii care cresteau in gradina palatului erau minunati, iar Bestia se afla in sala de bal unde canta la orga o melodie deosebita. Cand se intoarse insa spre fata aceasta se sperie de felul in care arata bestia.
Timpul trecea si Bellei ii lipsea tatal pe care nu il mai vazuse din ziua in care ajunsese la palat. Nicio bogatie nu ii putea sterge tristetea. Cu bestia se intalnea seara, cand cinau impreuna. El statea in intuneric, pentru a nu o speria. Intr-o seara o ceru in casatorie, dar aceasta in loc sa ii dea un raspuns clar ii spuse ca daca ea refuza, el urmeaza sa il ucida pe tatal ei... acest raspuns il intrista foarte tare,dar continua sa o ceara in casatorie.
Dupa doua saptamani, in timp ce Belle era atacata de un vultur Bestia ii sari in ajutor si cu pretul vietii o apara. Dupa ce il ingriji fata isi dadu seama ca nu este atat de infricosator. Bestia ii spuse Bellei ca tatal ei este bolnav si o lasa sa plece la acesta sa il faca bine, doar sa se intoarca pana la sfarsitul saptamanii, altfel el va muri.
Bella pleca spre tatal sau si exact cum spusese bestia, acesta se facu bine. Urma un bal pentru Belle, care dura pana la sfarsitul saptamanii. Bella ii spuse tatalui sau ca trebuie sa se intoarca altfel bestia va muri. Ea se grabi pe timp de furtuna pentru a se intoarce la castel... isi dadu seama ca se indragostise de bestie. Gasindu-l cazut la pamant tanara ii declara dragostea si il ruga sa nu moara - in acel moment vraja aruncata asupra printului de catre un mag rau se risipi si Bestia isi recapata infatisarea umana.
Dragostea a invins cei doi traind fericiti la palat:D.

0 comments :

Trimiteți un comentariu