duminică, 30 iunie 2013

I viaggi di Gulliver (Calatoriile lui Gulliver)

Buna:)!
Astazi ne uitam la o ecranizare a Calatoriilor lui Gulliver. Desigur poate stiti deja varianta filmului despre care am vorbit aici si aici. Mi-a facut placere sa vad si o alta viziune:). Nu uitati ca rezumatul il puteti gasi la finalul articolului!


Video via youtube

Rezumat
In timpul unei furtuni, vasul pe care se afla Gulliver naufragiaza. A doua zi, cand furtuna se calmase si marea si cerul erau linistite, Gulliver se trezi pe malul unei insule... fiind obosit dupa furtuna si naufragiu el adormi.
Ajunsese in Lilliput, tara unor oameni micuti de tot. Acestia il legara, dar pentru ca Gulliver le promise ca nu le va face niciun rau, ii adusera ceva de mancare si apoi il transportara pana in oras, pentru a fi prezentat regelui. Dupa ce il proteja pe acesta de ploaie, se lega o stransa prietenie intre ei.
Gulliver fu lasat liber si ii scapa pe liliputani de atacul care era pregatit pe mare.
Totusi in ziua cand se sarbatorea victoria, intelegand ca rezerva de hrana era pe sfarsite, Gulliver ii ceru regelui sa il ajute sa isi construiasca o barca pentru a putea pleca spre Anglia.
Zilele trecura, barca fu gara si Gulliver pleca, luandu-si ramas bun de la prietenii sai micuti. La bordul unui vas pe care il intalni in calatoria sa, indreptandu-se spre Anglia, el se gandi la liliputani pe care nu avea sa ii uite vreodata.

0 comments :

Trimiteți un comentariu