duminică, 22 septembrie 2013

Il principe felice (Printul fericit)


Buna;)!
Povestea de astazi este despre o randunica si un print care au incercat sa faca o lume mai buna:). Este o poveste emotionanta.. iar fnalul este totusi fericit!


Video via youtube
Rezumat 
Se apropie sezonul rece, vara s-a terminat si randunele pleaca spre tari calde... Doar o randunica a pierdut "startul" si rataceste printr-un orasel in cautarea suratelor. Obosita se hotaraste sa faca un popas, urmand ca a doua zi sa isi continue drumul. 
Zarind o statuie frumoasa ea hotaraste sa innopteze acolo. Desi nu ploua, picaturi de apa o udara si infrigurata zbura pentru a vedea ce se intampla. atunci observa ca statuia plangea. 
Printul fericit, cum se prezenta personajul sculptat, traise o viata frumoasa la palat, departe de intamplarile din oras. Acum, vazand ca nu toti oamenii erau fericiti cum fusese el, aceste suferea si isi dorea sa ii poata ajuta. Astfel o convinse pe randunica sa isi amane in trei randuri plecarea: in prima seara darui un safir unei mame sarace al carui copil era bolnav, a doua zi sacrifica o piatra nestemata asezata intr-unul din ochi pentru un scriitor si a treia zi renunta la cealalta piatra nestemata pentru o fetita sarmana care vindea chibrituri.... 
Ramas fara vedere, printul statuie isi lua ramas bun de la vrabuita, aceasta insa renunta sa mai plece, ajutandu-l sa faca bine, impartind din invelisul aurit al statuii oamenilor nevoiasi. Cand termina ultima farama de aur, vrabiuta fu doborata de iarna si il parasi pe print... acesta intelegand de fapt ce s-a intamplat cu draga lui prietena se transforma in praf. 
Un ingeras coborat din cer veni si ii lua pe cei doi intr-o alta lume, ei fiind cele mai frumoase fiinte din acel oras.

2 comments :

dulceameacasa spunea... [Raspunde]

Intamplarea face ca tocmai am citit zilele acestea povestea si .....e minunata! Multumim!

copilarim spunea... [Raspunde]

@dulceameacasa chiar ce intamplare!! :D

Trimiteți un comentariu