luni, 2 septembrie 2013

Tutorial: Trandafir din frunze

Buna:)

A doua zi de toamna m-am gandit sa va propun un tutorial cu frunze! Nu mai este mult si copacii se scutura de frunze ingalbenite, ruginii, rosii… frunze atat de frumoase, care pot sa se transforme in lucrari minunate. Asa ca.. de ce sa nu profitam si sa realizam aranjamente frumoase pentru zile friguroase:).

Iata si ce materiale ne sunt necesare pentru realizarea unui trandafiras:

- frunze, 
- sfoara/ fir de ata mai groasa, 
- scoci, 
-foarfeca 
- hartie de ambalaj maro

La indemana, asa-i?:)

Frunzele trebuie sa nu fie uscate - pentru a putea fi rulate. Dar si cele uscate au rolul lor, pentru finalizarea proiectului:). Pasul intai este: indoirea varfului unei frunze si rularea ei pentru a obtine mijlocul:

Dupa care repetam procedeul pentru urmatoarea petala. Incepetm cu frunze mai mici si adaugam frunze din ce in ce mai mari, pe parcurs ce avansam.

Si adaugam petala dupa petala pana cand obtinem floricica dorita (mai jos vedeti evolutia florii si o fotografie cu o frunza la care am pliat si lateralele - se obtin petale mult mai frumoase mai ales cand ajungem spre final).





Cand am realizat trandafirasul il prindem cu ajutorul unei sfori - eu l-am asigurat si cu putin scoci transparent:



Finalizam proiectul - eu am folosit frunze putin mai uscate (care mascheaza locul unde a fost legat trandafirasul) si, optional, hartie maro de impachetat pe care am facut-o ca pe un evantai:

Iata la ce l-am folosit eu - Decoratiune pentru "Nunta Provocari Verzi". Spor la creat si.. daca v-am inspirat ne bucuram sa va admiram creatiile :) - dati-ne de stire!

6 comments :

Jo's spunea... [Raspunde]

Foarte fain, o să încerc şi eu!

copilarim spunea... [Raspunde]

@Jo's
cu siguranta va iesi frumos:)! si eu sper sa fac cativa toamna aceasta - mi-ar placea sa incerc in mai multe culori:).

AA spunea... [Raspunde]

Foarte frumos, multumim Rux, am sa incerc si eu in toamna asta, frunze am din beljug :D

Jo's spunea... [Raspunde]

Până la urmă am reuşit să îl fac, dar că am avut doar frunze de nuc şi este puţin mai închis la culoare, însă tare îmi place!:) Mersi de idee.

copilarim spunea... [Raspunde]

@Adriana Alexandru sa vedem!! sa vedem!! :D

copilarim spunea... [Raspunde]

@Jo's
frunze de nuc? WoW!! cred ca arata fenomenal:D.
Daca vrei si ai scris pe blog despre el il poti adauga cu link in rubrica "Voi Copilariti" de pe blog (e in meniul din stanga link catre ea:P

Trimiteți un comentariu