sâmbătă, 12 noiembrie 2016

18. " Prealunga Lista de Dorinte și Dilemele ei."



Acum două seri, când am ieșit cu Dodo la plimbare, am dârdâit țopâind de pe un picior pe altul mai ceva ca un titirez. Păi da, pentru că mă și învârteam după cum bătea vântul, să nu intre prin haină, pe lângă fermoar. Se anunțaseră grade puține la meteo, dar nu mă așteptam să fie chiar așa de frig. Se pare că geaca mea nu mai ține la vânt (bine că nu a și plouat, că cine știe ce surprize mai aveam) și, pentru vremuri înghețate se cere o reînnoire a garderobei. Urgent.

Zis și făcut, după ce ieri am ieșit camuflată și cu o vestă de spuneai ca plec la Polul Nord și alta nu, astăzi am hotărât să mă plimb puțin prin vitrinele virtuale și să îmi completez și eu lista de dorințe - tot vin sărbătorile și poate au nevoie Moș Nicolae sau Moș Crăciun de inspirație. Problema este că, lista mea care trebuia să conțină doar vreo două obiecte s-a tot lungiiiit, îngreunându-mi sarcina de a alege. Degeaba i-am tot spus ”Măi listuță, bagă-ți mințile în cap, fii serioasă și hai să ne limităm la câte o variantă din fiecare categorie!”, ea nimic. Creștea, creștea văzând cu ochii. Nici măcar argumetul suprem cu lipsa locului din șifonier nu a funcționat.

Voiam să adopt măsuri drastice și să o șterg cu totul când, diplomată, m-a învins fără a-mi lăsa vreo posibilitate de a reacționa. Cum? Simplu și eficient. Raionul de încălțăminte, numărul potrivit, acea pereche de pantofi casual-sport perfectă pentru țopăit de fericire (și nu de frig) pe vreme de ploaie, ger, zăpadă și vânt năpraznic și cu un nume predestinat - New Balance.



Ce să-i mai spun acum? Mulțumesc. Și, pentru că totul era prea frumos, a profitat de euforia mea, adăugând încă două perechi de încălțări pentru zile tot reci, dar cu soare, soare ”dințos”. Deja mă vedeam încălțată cu perechea de îmblăniți roz, rapizi și sport, exact în stilul comod pe care îl ador. Am și întors capul de vreo două ori după mine - semn de imaginație bogată și încălțări ce îți îngreunează doar alegerea, nu și mersul .


Pentru că îmi era deja  foarte greu să aleg între cele două variante de mai sus, vă spuneam că a adaugat și o a treia: ghetuțe. Perfecte pentru șase decembrie... Spațioase (dar nu și pentru nuia, hehe), roz și gri - clar! Vă rog, la partea cu încălțămintea, să nu mă ajutați să aleg. Decât cu o vorbă bună pe la cei doi moși darnici :D.


Am însă nevoie să mă hotărăsc cum scurtez ”prealunga” listă (i-am dăruit prefixul de superlativ drept recompensă pentru alegerile făcute în cazurile de mai sus - vorba aceea să aibă și ea accesoriu cool, nu doar eu) în următoarele trei situații.


Prima dilemă. Hanorac căptușit cu fermoar, sau întreg cu buzunar. Amândouă cu glugă, amandouă cu o cromatică plăcută, amandouă îmi fac cu ochiul și tot clipind așa când cu stângul, când cu dreptul, ba uneori cu amândoi odată mi-e să nu amețesc. În cazul acesta încă se poate spune amandouă - vorba aceea, unde încape un hanorac mai este loc de încă unul. Mie îmi este foarte greu să mă hotărăsc.

A doua dilemă. Costumația petru sport. Numai când mă imaginez îmbrăcată așa vesel și dintr-o dată exercițiile par floare la ureche (poate din cauza imprimeului, cine știe - clar pe mine mă ajută). Da. Știu, am nevoie și de primul, mai compact, potrivit pentru alergări, și de al doilea, mai lejer - așa, ca pentru un pijama party, sau un week-end relaxant.


Probabil că cea mai grea dilemă este cea de-a treia - de aceea am și lasat-o la urmă. Practic, este și cea care a generat această sesiune de ”internet window shopping” sondată cu lista de dorințe. Ați ghicit: haina. Greu, foarte greu. Negru, cu imprimeu, sau albastru? Mediu, sau ceva mai lung? Toate trei au glugă și promit să țină de cald. Și parcă scrie și numele meu pe fiecare... sau deja nu mai văd bine de cât am clipit o ”dilemă” mai sus?

Vedeți, eu v-am spus că e greu. Așa că, dacă aveți sugestii, le aștept cu drag! :) Pentru că trebuie să mă hotărăsc destul de repede - nu de alta dar vine Black Friday, vin sărbătorile, iar de frig nici nu mai zic. El a venit deja!


http://super-blog.eu/2016/11/10/proba-18-lift-me-up/

2 comments :

ileana-carmen spunea... [Raspunde]

E greu sa te hotarasti cu atatea hainute frumoase!

copilarim spunea... [Raspunde]

@Ileana Carmen Da... si mie imi e tare greu sa aleg :)))). Pentru ca toate cele de pe lista imi plac :D.

Trimiteți un comentariu