duminică, 13 noiembrie 2016

19. " Visul lansării de carte și ecranizarea lui. "


Am visat de curând că îmi lansam cartea într-un decor de poveste. Nu îmi mai amintesc exact care dintre cărți (sunt vreo trei la care îmi tot adun notițe și  fac planuri) pentru că m-am trezit atât de enuziasmată, încât am uitat. În următoarele cinci minute, în timp ce mă dezmeticeam, am încercat să îmi dau seama unde avea loc lansarea. Locul îmi părea familiar și atmosfera mă făcea să mă simt ca acasă. Eram sigură că nu era doar un rod al imaginației mele și că exista în realitate. Și, chiar dacă păreau imagini desprinse dintr-un film de prin anii 50, cu șarmul, bunul gust și cochetăria prezente în fiecare colț al încăperilor decorate impecabil, era mai mult ca sigur un local despre care citisem recent și pe căruia voiam să îi calc pragul în viitorul cât mai apropiat.


Cu cât mă străduiam mai tare să îmi amintesc, cu atât imaginile începeau să se șteargă, devenind tot mai neclare. Am deschis laptopul într-o încercare aproape disperată de a găsi un indiciu. Deja imaginea din vis era tot mai încețoșată și îmi mai puneam speranța doar într-o minune. Și știți cum se spune! ”Speranța moare ultima” - minunea s-a întâmplat.


Luna trecută am aflat despre existența hotelurilor boutique - Residence Hotels. În timp ce descopeream o mică lume boemă în capitala noastră dragă, am trecut și pragul, virtual deocamdată, celor două restaurante bio din București - Citroniers și Oliviers. Mă îndrăgosteam pur și simplu de decor, de atmosferă, de ideea în sine; ideea de biorestaurant  - locul perfect și sigur unde as putea savura preparate culinare atent pregătite, atât din bucătăria tradițională, atât de dragă tuturor (de unde și senzația de ”acasă” despre care povesteam mai sus), dar și din cea internațională, specificul mediteranean fiind de departe printre preferatele prezente la orice tip de eveniment.


Încet, încet, visul meu parcă își recăpăta culoarea, imaginile deveneau tot mai clare, salonul se lumina și anima, iar pe fundal se auzea un cover impecabil al piesei I Have a Dream - a formației suedeze ABBA. Aplauze, vă rog! Se lansează cartea.

Și sunt înconjurată de cei dragi, familie prieteni, cei care m-au susținut și mi-au fost întotdeauna alături exact așa cum se spune la bine și la ... mai puțin bine (se mai întâmplă și așa, nu este mereu ”la vie en rose”).
 


Totul este pregătit ca la carte. Mesele și scaunele sunt aranjate în așa fel încât să fie suficient loc pentru standul cu cărți amplasat între pian și o vitrină crem vintage, foarte drăguță, iar oaspeții pot urmări evenimentul de la locurile lor, având vizibilitate foarte bună.

Emoții... nod în gât, fluturi în stomac - sau, în ultimul caz, este poate doar un semnal că ar fi cazul să ne bucurăm și de preparatele delicioase pregătite în bucătăria acestui restaurant cu specific mediteranean din Bucuresti.


Și, după atâtea trăiri intense, ce poate fi mai bun și revigorant dacă nu o porție de Spaghette Primavera cu roșii și busuioc? Poate doar garnitura de Legume din grădină sote, care îmi face cu ochiul de lângă cotletul de berbecuț ales de un invitat aflat în apropiere. Cred că îmi voi comanda și eu o porție.

Muzica se aude în surdină, atmosfera este plăcută, destinsă. Ne bucurăm practic de o cină într-o familie extinsă. Evenimentul lansării de carte s-a transformat în mod natural, încă de la început, pierzând orice posibilă rigiditate, sau formalitate impusă de moment, într-o sărbătoare a bucuriei. Am povestit despre carte și nu numai, am savurat o cină cu preparate delicioase și am ascultat muzică pentru suflet.


Ce mai lipseste pentru ca seara să fie perfectă? Desertul, desigur - Petits Fours Maison. Mititele, delicioase, perfecte.

Cred că îmi voi pregăti un fresh de fructe, poate voi savura și un croissant - de visat cu ochii deschiși am visat destul. Locul perfect pentru lansarea cărții l-am găsit. Indiferent care va fi aceasta - dintre cele trei în lucru. Sunteți invitați, desigur! :)

http://super-blog.eu/2016/11/12/proba-19-momente-unice-in-restaurantele-oliviers-si-citroniers/

2 comments :

Georgiana spunea... [Raspunde]

Așteptăm cuminți să termini cărțile de scris, apoi gândim și organizara lansărilor. :) Mulțumim pentru articol! Facem prezentările la Gală!

copilarim spunea... [Raspunde]

@Georgiana si eu multumesc pentru inspiratie! :)

Trimiteți un comentariu