marți, 17 ianuarie 2017

Gheisa Amigurumi=Curs de Japoneza (Intrebari si Raspunsuri)



Acum cateva zile, va povesteam despre cum ne putem indeplini reciproc doua visuri: Gheisa Amigurumi pentru tine = Curs de Japoneza pentru mine. Astazi voi raspunde si pe blog intrebarilor primite (pentru care va multumesc) si va voi povesti din culisele realizarii acestei papusi, pentru a va face o idee [ si ] mai clara despre ce este vorba.



🌟Despre papusa am scris deja aici, in mare. Am incercat acum sa surprind in imagini cateva detalii - comparativ cu alte doua papusele asemanatoare - Gheisa mea si prototipul Zanei Verde Fluturas (despre care voi povesti in curand).
Corpurile au aproximativ aceeasi lungime (in jur de 15-16 cm). Corpul de la papusica ce urmeaza a fi personalizata este varianta imbunatatita a celorlalte gheise. Spre deosebire de Zana Verde Fluturas, gheisa are corpul uni (nu are elemente din imbracaminte incadrate in corpul principal), hainutele ei urmand a fi detasabile. Corpul este foarte mobil si puteti observa din poze cat de dragalasa si gratioasa este.


🌟 Am renuntat la capul mobil care se putea misca stanga dreapta pentru ca era foarte instabil si, oricat m-am straduit sa gasesc o solutie pentru a-l stabiliza, pana la urma tot ajungea sa se bataie. M-am gandit ca astfel papusa va putea fi folosita nu doar pe post de bibelou - deci o veti putea manevra cu mult mai multa usurinta si va fi mai rezistenta in timp.


🌟 De ce am ales aceasta papusa? Imi doream inca de acum 2 ani sa pot face acest curs complet. In vara trecuta mi-a venit ideea si am inceput lucrul la corp pe la sfarsitul lui octombrie (fiind o perioada extrem de aglomerata abia la finalul lui decembrie am reusit sa il termin). Aveam ideea de wishlist programata pentru inceputul acestui an si imi doream sa ofer ceva care sa valoreze mai mult decat pretul pe care il avea cursul (putin mai jos voi raspunde si la intrebarea referitoare la acest lucru). De aceea am ales aceasta papusa (mai jos puteti vedea la cat a fost evaluata).



🌟  In cat timp este gata papusa? Papusa (corpul) este gata. Urmeaza insa finalizarea ei si aici totul depinde de tema stabilita in primul rand. Trebuie sa ma documentez, sa creez modelele, sa stabilesc din ce (si cu ce) voi realiza kimono-ul, rochita de sub acesta. Ce culoare voi folosi pentru par si ochi. Cum va arata obi-ul. Deasemenea as vrea sa ii fac sabotii geta detasabili (deci montati pe sosete. Toate aceste amanunte insumeaza destul de mult timp, deci abia dupa ce vom stabili tema si detaliile voi putea face o estimare a timpului necesar :).



In imaginile de mai jos, puteti vedea cateva detalii referitoare la costumatie, pieptanatura, ochi (cineva m-a intrebat cam cat dureaza sa cos ochii - cel mai putin a durat o zi intr-o sambata si cel mai mult vreo 3, cand am lucrat in timpul saptamanii). Deasemenea veti gasi si raspunsurile privitoare la curs si.. costuri.



🌟De ce am ales acest curs? Am incercat mai multe platforme de invatare online. Doua mi s-au potrivit cel mai bine: Memrise si Japan Activator. Amandoua au varianta free si cea platita. Am ales JA pentru ca prezenta anumite avantaje clare.
Cursul pe care vreau sa il urmez este interactiv, online, realizat in colaborare directa cu un vorbitor nativ de limba japoneza. Am de ales intre variantele franceza-japoneza, engleza -japoneza si spaniola-japoneza (sau le pot utiliza in acelasi timp in functie, desigur, de cat de avansate sunt traducerile la cursuri -am impresia ca spaniola este putin in urma). Pentru mine acest lucru reprezinta un avantaj, putand sa imi exersez si reinprospatez intr-un mod placut si util cunostintele in materie de limbi straine. Am parcurs deja cateva module in engleza (atat cat era disponibil din ele in varianta free) si am realizat ca imi doresc sa pot avea acces la toate datele pentru ca imi sunt utile. Pur si simplu mi se potriveste acest curs si acest lucru este foarte important in invatarea unei limbi straine dificile.
Japan Activator are si aplicatie disponibila pentru mobil contra cost (la care voi avea insa acces gratuit, prin acest modul Sensei, de indata ce imi va dona Ralu telefonul ei vechi, mai smart decat al meu).





🌟Cat costa cursul? Pretul intreg (obisnuit) este de 50 de euro  (asta inseamna aproximativ 230 de ron). Daca sunteti curiosi, cel mai ieftin modul de invatat limba japoneza (gasit de mine) este de aproximativ 500 de ron daca il urmezi alaturi de un prieten.
De Craciun am avut insa norocul sa ma aflu printre cei cativa useri activi pe site care au primit un discount de 40% - asta a redus pretul la 30 de euro ( adica undeva la 138-140 ron, cam cat pretul unei ore de meditatii... 😐). In aceasta suma beneficiez de acces Samurai nelimitat atat la continutul actual cat si la urmatoarele actualizari la versiunea web si la versiunea app pentru telefon (care, achizitionat separat, costa aproximativ 50 de ron, ).






🌟Cat costa papusa?  
Papusa nu costa, pentru ca nu o vand! Vreau sa fie clar acest lucru - am renuntat la ideea de a imi deschide un magazin si voi scrie un articol separat in care voi explica de ce si care sunt variantele pe care le-am ales pentru a putea totusi sa va ofer posibilitatea de a avea o creatie Copilarim (daca aveti intrebari va rog sa mi le lasati pe mail - va raspund cu drag).
Deci, aici este vorba despre un schimb: un vis in schimbul altui vis.
Atunci cand am ales acesta papusa nu stiam ca va exista o oferta si m-am orientat la pretul de baza al cursului, adica cel de 50.  Mi-am dorit sa ofer ceva mai mult decat pretul cursului. Si attunci am luat in considerare o evaluare facuta acum cativa ani cand eram in perioada in care inca mai speram sa imi pot realiza un mic magazin si incercam sa vad care ar fi costurile si daca realist vorbind, are vreun viitor acest lucru.
Fiind un lucru migalos (se poate incadra la microcrochet cu succes) valoarea acestei papusi variaza intre 60 si 100 de euro (in functie desigur de cat de elaborata este versiunea finala). In ron ar fi pornit de undeva de la 250 si acesta a fost doar unul dintre motivele pentru care am renuntat la ideea unui magazin.



🌟 Cum procedam? Simplu. Daca va hotarati, primul pas este sa rezervati papusica. Am creat un cont de paypal care este pusculita proiectelor Copilarim si Provocari Verzi (. Practic banii nu ajung la mine, ci direct la destinatie, cu dovada. Asta este tot :). Si papusa la voi, desigur.



🌟Ce se va intampla daca nu vrea nimeni papusa?
Daca nu exista doritori papusa ramane la mine :). Oferta este valabila doar pana pe 27 ianuarie. Atunci este ultima data cand poate fi rezervata.

🌟O vom putea comanda ulterior?
Imi pare rau dar nu, nu va putea fi comandata.


Iata ca am raspuns la intrebari. Multumesc  :D.
Pe curand!!

Actualizare: Papusica este rezerata 💖. Mutumesc!!! Arigatou!!! :D

4 comments :

Gianina spunea... [Raspunde]

Sa fie într-un ceas bun!Succes!

copilarim spunea... [Raspunde]

@Gianina iti multumesc mult draga mea!(Arigatou!!) Sa fie :)!

Diana spunea... [Raspunde]

E clar! In stare de asa lucrusoare migaloase nu voi fi in stare! Poate ca, perseverand, as reusi sa invat una-alta dar... dar! Nu am rabdare! :)
Felicitari si succese, Rux! <3

copilarim spunea... [Raspunde]

@Diana NICIODATA nu spune NICIODATA :P
Eu sunt berbec.. e o gluma care spune asa:
"Da-mi Doamne rabdare, dar da-mi-o acum". Cam asa. Si crede-ma... ca mi-a fost testata rabdarea la cote maxime :).

:*
Multumesc mult <3

Trimiteți un comentariu