sâmbătă, 21 ianuarie 2017

Mini cuvertura Granny Squares


La multi ani Ralu!!! Sa fim sanatosi !!
Astazi este ziua surioarei mele mai mici, Raluca. Voi o cunoasteti drept Rha - persoana aceea care apare rar pe blog, dar si cand apare... :D. 
Anyway, va aratasem in calendarul advent ursuletul pregatit pentru ziua ei - a fost super surpriza pentru ca nu se astepta. Yuhuuu!! Am avut emotii ca se prinde din titlu ca este al ei (stiam ca pe blog, cu micul N agatat non stop de ea, mai greu ajunge, dar mai ramanea FB-ul unde apar articolele...). Din fericire nu a banuit nimic. 
Mini cuvertura a fost insa comanda si subliniez pentru ca rar se intampla asa ceva. In imaginile de mai sus se afla deja la locul ei, pe o salteluta de un alb mult prea imaculat (lol) din hol. Eiii.. dragilor, v-am aratat zilele trecute cateva imagini de cand se afla in lucru (de foarte la inceput, pentru ca apoi nu am mai apucat sa fac poze - de fapt nu am mai apucat sa fac nimic si chiar intrasem putin pe modul panica spre final, haha). 


Observ ca nu am si fotografia pe culori. Mai precis pe culoarea de pe margine, pentru ca asa am lucrat. 15 seturi a cate 6 combinatii fiecare. Eram sigura ca am facut poza. Desi par la fel, cele doua imagini de mai sus sunt de fapt diferite si sunt facute in perioada in care incercam sa gasesc combinatia cea mai faina. Ideea era sa am pe fiecare dintre cele 6 randuri de pe orizontal patratele din toate culorile, fara sa se repete.


Pana la urma aceasta a fost combinatia castigatoare, si in partea de jos se vede ca deja reusisem sa prind intrele ele, cu croseta, patratelele - mai ramasese marginea de lucrat. 
Desi par usor de facut sa stiti ca este o parere. De fapt mananca destul de mult timp. In medie un patratel lucrat in feul acesta, adica din doar 3 culori (la mijloc doua randuri din aceeasi culoare) a durat cam 15 minute (daca si asiguram firele). Asiguratul firelor a mancat foarte mult timp.
Deasemenea, pentru ca am incercat sa lucrez la foc continuu si am fortat mana dreapta la maxim, m-am ales cu o minunatie de amorteala si o sensibilitate foarte vioaie a degetului mijlociu. Neaparat trebuie sa imi iau niste crosete de lemn (bambus - e atat de usor) si pentru numerele pe care le folosesc frecvent. Aici am lucrat cu numarul 4. Crosetele mele sunt din teflon (din acelea gri plasticoase, cu numarul scris pe un capacel rosu). Mie imi sunt tare dragi, ca-s ale mele si avem multe proiecte la activ. Dar ma chinuie cumplit. Pana acum 2.5 imi punea capac la fiecare proiect de papusica mica - de aceea si dureaza mult sa le lucrez. Na, ca acum si 4 mi-a facut figura.


Finalul a fost cel mai greu, din cauza degetului (si acum cand ies afara la frig imi amorteste si daca dodo imi trage manerul de la lant peste deget imi vine sa cant de "fericire", hahaha). Dar mie imi place mult cum a iesit. Nu am calcat insa paturica si e putin valurita - se va ocupa Ralu de acest lucru, daca vrea :P.


Si iat-o iar la locul ei! :) 
Am lucrat cu Red Heart Detroit. In multe nuante - din pacate nu am o poza la lumina zilei si nu se poate face diferenta, dar, ca sa va faceti o idee, au fost 15 nuante principale folosite pentru marginea din exterior, plus negru de inchidere si alte cateva folosite la combinatii. 
Ah, o ultima observatie - Detroit are avantajul unei game variate de culori. Firul este frumos daaaaar exista diferente mari de grosime. Desi pe toate scrie acelasi lucru, intre rosu si violet deschis diferenta este vizibila cu ochiul liber, nu doar la "mana". :)
La multi ani, sis! Astept cu nerabdare urmatoarea "comanda"!!! (vezi sa fie din timp, hahahahaha :*).

2 comments :

Gianina spunea... [Raspunde]

Oh,ce frumoasa a iesit!La multi ani sanatosi,Ralu!

copilarim spunea... [Raspunde]

@Gianina Ralu iti multumeste mult :D.
Ma bucur ca iti place!! <3

Trimiteți un comentariu