vineri, 20 ianuarie 2017

Bunatati - 2016 -

2016 mi-a adus, printre altele, un congelator nou (vai cat il doream) - instalat tardiv si cu foarte putine rezerve (mai am doar o punga de mazare... si nu a fost mai mult de 6 in total šŸ˜¢). A fost un an ciudatel - fasolea verde s-a facut destul de greu si am dat peste un soi care nu mi-a priit. Cea uscata nici atat nu s-a facut. Mazarea - slabut... In fine. Nici la capitolul rosii nu am stat stralucit (noroc cu anul precedent, ca inca mai am suc si rosii taiate la sticle.. yuhuuu).
Dulciuri am facut foarte rar. Tortul casei mi-a provocat o durere de dinti groznic (plus sperietura de rigoare) - motiv pentru care am scos crema de pe lista si alaturi de ea si celalalt tort, cu blat de bezea (sau de prico). In locul lor am incropit o noua reteta de cozonac. Aluatul de face super rapid (si nu pot spune ca difera foarte mult de cel clasic, ba chiar mie mi-a placut mai mult) si preferatul meu este cel cu umplutura de crema de unt. Daaaar (pentru ca trebuia sa fie si un dar) untul e o problema. Pentru ca, daca are in el zer mult, sau apa, sare si alte minunatii, in timpul coacerii va veti trezi cu un mic lacusor pe langa formele de cozonac. Eu oricum pun o tavita intoarsa si in ea formele. Deobicei zerul iese si asta e normal sa curga asa putin. Cand insa untul are si alte chestiuni prin el se vede si simte. Ultima data a fost groaznic. A umplut toata tavita, blatul a ramas uscat si nici crema nu era nemaipomenita. Yup... deci depinde de unt. Insa e buuuun, nemaipomenit de bun. sigur il mai facem!! [ merge f bine si cu crema de branza sau cu gem :P]






Bunatati sa ne aduca si anul acesta, delicioase, sanatoase si savuroase:)!!
Eu voi sarbatori maine ziua surioarei mele cu un mar copt, dulce si aromat (fara zahar:D adaugat) si cu un coornulet cu gem de corcoduse (si putin zahar brun). Si probabil si cu nelipsitele pancakes (ii citesc din privire lui Dodo gandul :P).
Pe curand!

0 comments :

Trimiteți un comentariu