luni, 30 ianuarie 2017

Zana Verde Fluturas si Steluta, prietena ei - semne de carte -


Prima tema din acest an de pe provocari verzi a fost:  # 51 " Origami - Semn de Carte ". Eu am creat si pentru Rha, pentru ca ea deocamdata nu poate reveni la masa de lucru - am facut un dublu semn de carte, cu o poveste tare draguta (zic eu 💗).
Dupa cum spuneam semnul este dublu- format din doua parti, una mai mica si una mai mare, care, asezate una langa cealalta, formeaza un tot.

Baza este formata din doua bucati de hartie reciclata, realizata artizanal. Cele doua bucati au fost primite de parintii mei si eu le-am confiscat (informatiile tiparite pe ele nu erau importante, iar mie mi-a placut mult textura hartiei - trebuie sa incerc sa fac si eu asa ceva).



Semnul meu este cel cu fetita - cine alta decat Zana Verde Fluturas. Picioarele sunt decupate de pe o eticheta de la o pereche de strampi. :)))) Mi s-a parut mie ca voi avea nevoie de asa ceva cand am primit ciorapeii cadou de la mami si iata, nu m-am inselat :D.
Steluta este decupata cu perforatorul (nu mai stiu exact de unde am primit-o), rochita este elementul origami al semnului meu de carte si este realizata dintr-o bucatica de hartie de impachetat, pe care cred ca am "recuperat-o" de la un buchet de flori. Mi s-a parut draguta cu mesajul ei de iubire: LOVE.
Restul zanei este desenat de mine, iar cele doua parti ale bazei sunt cusute pe trei laturi, formand un buzunaras la mijloc. In acel buzunaras am pus primul bilet de avion  al micului N- un cadou pretios pe care l-am primit anul trecut :).


Jumatatea semnului - pe care l-am facut ca proiect pentru Rha, o are ca element central pe Steluta, cea mai buna prietena a zanei. Steluta este realizata prin tehnica origami, din 5 culori si are la mijloc o bucatica dintr-o hartie imprimata, ramasa de la un alt proiect :).
Deocamdata nu am pus nimic in buzunarasul acestui semn - dar nu este timpul pierdut :D.


Deocamdata semnele stau impreuna, tinute la un loc de o carte de vizita a proiectului Copilarim, pana le voi folosi in carti cu un format mai mare (gen Habarnam).


Am inceput al saselea an al provocarilor verzi cu un proiect tare fain. Imi place asa mult ideea de semn de carte cu buzunaras !! Inauntru se poate pune de ex o foaie de lectura, sau se pot nota numele celor care citesc cartea, sau citate... :D.



Detaliu cu Zanica Verde Fluturas  si rochita ei origami ... :). Se vede si cusatura de pe margine, dar si aspectul deosebit al hartiei reciclate.


Analizand putin textura si aspectul hartiei am realizat ca s-au folosit coli pentru imprimanta - pe alocuri se mai vad franturi din litere. Si mai interesant este ca se pot observa niste fire verzi, ca de iarba uscata :).



Detaliu din semnul cu steluta - puteti vedea firele de iarba si fragmentele de litere se pe hartie. Am folosit pixuri cu gel cu sclipici pentru decoratiuni :). Se poate observa si hartia imprimata din centrul stelutei.



Zana am desenat-o la inceput cu un creion cu mina de 0.5. Se deseneaza (de fapt se sterge / corecteaza ) destul de greu pe o astfel de hartie, asa ca aveti grija daca incercati.



Am colorat cu creioane colorate normale. Am folosit banda dublu adeziva pentru a lipi elementele pe semn. Deasemenea am intarit putin partea cu rochita si picioarele, pe spate, cu o bucatica de carton.



Sper ca v-a placut ce am lucrat - nu uitati ca in februarie ne asteapta o noua provocare, tema #52. Abia astept sa vad ce ne pregateste Zana, alaturi de prietena ei Steluta.
Pe curand!!


6 comments :

ghemulet spunea... [Raspunde]

Esti atat de talentata draga Ruxi si desenezi atat de frumoooos...
Cred ca sora tava afost tare impresionata de semn si de faptul ca este lucrat de tine cu atata drag...
Spor in tot ce mesteresti si muulte imbratisari

copilarim spunea... [Raspunde]

@ghemulet :D iti multumesc mult <3! Ma bucur ca iti plac ;)). Ra abia a reusit sa vada semnul cand era in lucru ;). Dar il va vedea pe indelete in martie cand vine cu gugustiucul mic in vizita <3.
Cel mai dulce cadou :D.
Pupici cu draaaag :*

MatrioshkaHandmade spunea... [Raspunde]

Wow!!!
Felicitari pentru idee si pt realizare!!! M-am indragostit :)

copilarim spunea... [Raspunde]

@Maria P. :* sa stii ca si mie imi sunt tare dragi - le tin in agenda si ma tot uit la ele :))).

Gianina spunea... [Raspunde]

Si ti-a ieșit ceva foarte frumos.Ce idee faina cu jumătate de semn!
Pupici!

copilarim spunea... [Raspunde]

@Gianina
Da un semn mare de tot, impartit in jumatate, care atunci cand se alatura formeaza un intreg ;)).
Ma bucur mult ca iti place <3!!
:*

Trimiteți un comentariu