joi, 6 aprilie 2017

#15 Perlă. Argint. Fine. Majorica. Splend’or.


Perlă.
Când era mică aveam o carte preferată din care abia așteptam să îmi citească Mami. Se numea ” Seven Clam Sisters” și era despre o familie de scufundători care ”culegeau” perlele de pe fundul mării. Se credea că acele perle ar fi avut o putere magică și te-ar fi ferit de ce este rău. Ori de câte ori privesc o perlă îmi amintesc acea carte cu desene absolut minunate și povestea celor șapte.
Perlele îmi mai amintesc și de Audrey Hepburn - de felul în care știa să își scoată ținuta simplă ( nu degeaba i se spunea „little black dress”) alegând bijuteriile potrivite - delicate, simple, fine.

Argint.
Îmi plac foarte mult bijuterii de argint - să le primesc, să le ofer. Am un set de bijuterii Splendor preferat. L-am primit de ziua mea acum mai mulți ani de la sora mea. Îmi amintesc și momentul când am desfăcut cutia și am văzut acei fluturași delicați. Pandantivul era prins pe un lanț fin, iar cerceii aveau un lănțișor delicat, la capătul căruia se aflau fluturii. În anul acela am primit și un ceas, cumpărat tot din același magazin - am fost răsfățată.




Fine.
În timp ce îi căutam mamei mele cadoul - o pereche de cercei - mi-am reamintit de „misiunile speciale” din preajma zilelor e naștere de pe vremea când locuiam în București, studentă fiind.. Ne dădeam întâlnire mereu la Splend’or pentru că știam că acolo sigur vom găsi un cadou potrivit, de calitate, la un preț accesibil.
De data aceasta timpul nu mi-a mai permis să pătrund în atmosfera aceea specială, a magazinelor fizice - așa că m-am bucurat de varianta virtuală și m-am aventurat printre fotografii cu cercei, în căutarea cadoului perfect: ceva delicat, fin, cu argint și perle.....

Majorica.
Simplu, pasional, cu tradiție. De când am văzut numele brandului mi-a și zburat gândul la Spania. Și nu m-am înșelat. Pur si simplu toate „elementele” cadoului perfect se regăseau într-o pereche de cercei: o perlă, argint, finețe și un strop de Spania.
Mai rămâne să luăm câteva lecții de dans și - se pare că am găsit și o tematică pentru ziua de naștere! Încet - încet, încep să se contureze viitoare amintiri frumoase.


Splend’or.
Nu mă tem că surpriza va fi desconspirată - din fericire Mami este în perioada aceasta destul de ocupată și nu va citi această pagină de jurnal. Eu... visez la seara aceea frumoasă de iulie, când soarele se pregătește să plece la odihnă și noi ne reunim pentru a o sărbători. La momentul când, eliberați din cutia lor frumoasă, cerceii cu perlă vor prinde a se juca ușor prin aer, mângâiați de adierea blândă a pașilor de dans. Un moment de .. splendoare.
Și mă bucur :)!

http://super-blog.eu/2017/04/03/proba-15-iesi-in-evidenta-cu-bijuteriile-potrivite/#comments

4 comments :

ileana-carmen spunea... [Raspunde]

Ce articol frumos! iti doresc mult succes in competitie.

copilarim spunea... [Raspunde]

@Ileana Carmen iti multumesc mult :)!
ma bucur ca iti place :)

Dela Claudela spunea... [Raspunde]

mult succes in competitie....minunat articol!!!!!

copilarim spunea... [Raspunde]

@Dela Dela multumesc mult :*!!

Trimiteți un comentariu