duminică, 23 aprilie 2017

Simfonia Lalelelor 2017 - cu Dodo -


🌷🌷🌷🌷🌷
 Buna:)!!
Astazi a fost ultima zi din cea de-a 40-a editie a Simfoniei Lalelelor, un eveniment foarte frumos, organizat la Pitesti, orasul lalelelor. Dimineata cand am iesit cu Dodo m-am intrebat tot timpul daca este duminica, sau nu cumva e luni... :)))) Era atat de aglomerata strada (se mergea bara la bara pe ambele sensuri de ziceai ca suntem undeva pe drumul national Bucuresti-Brasov in plin sezon de schi.. :)))) ).
Nu am ajuns la simfonie.. Nici nu mai stiu exact de cand (oricum de cand a venit la pachet cu targul aferent). Daaaar am cautat pe net un filmulet sa vad si eu ce s-a intamplat la Casa Cartii anul acesta. Eram fascinata cand eram mica de decoratiunile care se realizau si de "vitrinele" din flori. Absolut superb. Sincera sa fiu imi lipseste mult perioada cand Simfonia se organiza jumatate in Casa Sindicatelor (ultima data se facea bingo acolo.. pfff) si jumatate in fata cladirii respective, in Piata V. Milea (cunoscuta si sub numele de piata cu "porumbei" in perioada ei de glorie.. haha).
Siiiii apropo! Ca tot a fost valul acesta de frig. Ca idee.. in '84 a nins in MAI (yup - imi amintesc perfect si acum "sarbatoarea aceea a florilor cu ninsoare" si leaganul de lemn ce fusese montat undeva in stanga Casei Sindicatelor, in cadrul unui aranjament floral).
Si iata cum a fost la expozitie (daca sunteti curiosi de carul alegoric - pe mine nu ma pasioneaza, recunosc -, targ sau chestiuni legate de oficiali si organizatori, puteti gasi si alte videoclipuri pe net):



Si cam atat. Poza de la inceput, cu dragutul de Dodo, este facuta cu cateva zile in urma (inainte chiar de Paste), cand puteai traversa in liniste strada in weekend, pentru ca nu deobicei nu este foarte circulat. Mi-au placut tare mult lalele de la monumentul in memoria sotilor Doina si Ion Aldea-Teodorovici.

🌹🌹🌹🌹🌹

5 comments :

Diana spunea... [Raspunde]

Cred ca e frumos un astfel de targ - nu am avut ocazia sa merg vreodata.
Despre Dodo, insa, stiu ca e frumos! E mortal pufosul! :) <3

In 1984 zici ca a nins? Imi amintesc si eu o ninsoare serioasa in acei ani, in luna mai, dar nu mai stiam exact in care an anume... Plecasem la munca in zori, si era primavara, iar la pranz era un strat gros-gros de zapada. Sper sa nu repete iarna figura si anul acesta. :) Sa-i fi ajuns aprilie. :)

copilarim spunea... [Raspunde]

@Diana mie imi placea mult partea artistica. In copilarie se puteau cumpara flori doar cand se termina expozitia. Acum e ceva organizat in paralel. Dar mie personal nu imi place. :)))
Preferam la Simfonie partea ei artistica, in care florariile (si aveam suficiente sere pe vremea aceea ) se intreceau sa creeze decoruri de poveste. Si acum se mai fac dar nu e acelasi lucru. E mai mult.. "comercial".

Dar este interesant de vazut, si, atata timp cat lumea nu e deranjata de produsele cu care sunt stropite florile aflate la vanzare in targ, e ok. :)

Oricum este un eveniment unic in Romania <3.

Da, in 84 a fost - am avut confirmarea pe site-ul oficial al simfoniei. Foarte emotionata am fost cand am reusit sa ideintific anul:P. Dar nu a fost singura data cand a fost frig in perioada aceasta. Si prin 87-88 (nu mai stiu exact) s-a intamplat. Imi amintesc ca am fost imbracate sa vizitam in haine de fas... :P. Dar nu a nins si era soare (cu dinti).

copilarim spunea... [Raspunde]

@Luiza la noi anul acesta chiar nu a nins in perioada asta. A fost intr-o zi o tentativa de lapovita.. dar atat. in schimb frig a fost si inca este destul de racoare.
Atunci in 84 chiar nu facusem legatura cu simfonia pentru ca la editiile precedente eram foarte mica si nu reusise sa devina "o traditie" sarbatoarea respectiva, ca sa zic asa. De aceea la distanta de cativa ani chiar i-am intrebat pe ai mei "auziti, dar sarbatoarea aia cu flori si zapada cand se mai face?" :))))).

Da, Dodo este un curatel. Ziceam sa il mai tund putin ca sa pot sa il "monitorizez" mai bine - mai ales ca acum incep sa apara "dusmanii de clasa" prin iarba si nu numai. Si numai bine ca a nins, asa ca amanam tunsoarea si ma mai bucur o perioada de mielut ;)).

Cu drag
rux si dodo (evident:P)

Alex spunea... [Raspunde]

Un eveniment deosebit, cu o tradiție frumoasă. Este minunat că această idee continuă, an de an.

copilarim spunea... [Raspunde]

@Alex da, si eu ma bucur! :)

Trimiteți un comentariu