joi, 25 mai 2017

Proiecte KIRIGAMI

- ul este ... 
o tehnica japoneza de lucru, asemanatoare cu (sau chiar un alt fel de) origami. Materia prima este hartia in ambele cazuri. La Kirigami, dupa impaturirea hartiei se taie (simetric deobicei - vezi cazul fulgilor de nea) modelul pe care creatorul isi doreste sa il realizeze. Se obtine astfel un fel de figurina origami.

Daca la origami se pot folosi mai multe bucati de hartie pentru crearea unei singure piese (lucrari), la kirigami o piesa se obtine dintr-o singura bucata de hartie.


Am realizat ca noi faceam kirigami in scoala, fara sa stim. Imi amintesc un fel de ghirlande simetrice taiate din hartie. Dupa ce ne prinsesem cum se realizeaza faceam tot felul de modele. :))
Daca la capitolul fulgi tehnica este oarecum accesibila (cu grade diferite e dificultate), lucrul la felicitari si alte decoratiuni 3D mi se pare conditionat de ustensile adecvate. Concluzie trasa dupa ce m-am chinuit cu un cutter banal sa creez modele pe hartie cartonata 😵.




Articole publicate pe blog :

📌 Aceasta pagina va fi actualizata periodic, in functie de articolele noi publicate.

2 comments :

Ella spunea... [Raspunde]

Sunt tare faine Rux! Eu nu mai am rabdare sa stau sa decupez ... :)
Zi placuta draga mea!

copilarim spunea... [Raspunde]

@Ella Multumesc mult, la fel :)!!
Adevarul este ca la modelele de la felicitari trebuie neaparat ustensile potrivite. Eu nu am si mi s-a parut extrem de obositor procesul. Dar rezultatul este minunat.
In schimb fulgii sunt chiar relaxanti :P.

Trimiteți un comentariu