duminică, 4 iulie 2010

The Last Unicorn


Republicat: Acest articol a aparut in data de 09 mai 2008, la 16:01 in cadrul proiectului desenelecopilariei.blogspot.com.
Modificari- generic 
Update: video via youtube.
Autor: rha, publicat de rha.

Aseara am avut un vis frumos si urat in acelasi timp, iar cand m-am trezit, dimineata mi-am adus aminte ca obisnuiam sa ma consider ca fiind ultima licorna, asa ca acum va voi scrie despre un desen care mi-a vrajit copilaria :)


"The Last Unicorn" este un desen plin de fantezie, ce a aparut in anul 1982 si este bazat pe romanul cu acelasi nume a lui Peter S. Beagle. Autorul insasi a adaptat romanul pentru scenariul desenului. "The Last Unicorn" este produs de Rankin/Bass.

Intr-o padure vrajita, o licorna isi da seama ca este ultima din neamul sau si se decide sa plece intr-o calatorie pentru a afla ce s-a intamplat cu surorile ei. Pe drum intalneste un fluturas care ii povesteste depre cineva cunoscut sub numele de "Red Bull", care a capturat toti inorogii si ii tine captivi undeva la capatul lumii. Astfel, licorna se aventureaza pe un teritoriu strain de cel al padurii ei magice in care traia, si incepe o calatorie ce are ca scop gasirea surorilor ei.


In timpul calatoriei sale este capturata de vrajitoarea Mommy Fortuna, si este tinuta intr-o cusca, ca sa fie prezentata la spectacolul vrajitoareai: "Midnight Carnival". Reuseste sa evadeze cu ajutorul unui magician (Schmendrick) ce era in slujba vrajitoarei, iar pe parcusul drumului li se mai alatura si Molly Grue.


Cand licorna ajunge pe tarm, aproape de castelul regelui Haggard, se intalneste cu Red Bull, si stand fata in fata cu el isi da seama ca nu il poate infrange. In ultimul moment, inainte ca micuta faptura sa fie capturata, Schmendrick reuseste sa o transforme intr-un frumoasa fata. Ca fata, licorna nu mai reprezenta interes pentru Red Bull, asa ca acesta s-a retras si a plecat.


Schmendrick, Molly Grue si licrona, acum devenita faptura umana, purced spre castelul lui Haggard. Ii intampina chiar regele Haggard, iar Schmendrick o introduce pe licorna ca fiind Lady Amalthea. Cei trei raman sa locuiasca in castel, alaturi de rege, fiul adoptat al acestuia: printul Lir si patru ostasi.


In timp ce zilele treceau licorna incepe sa se obisnuiasca cu noua identitate si in cele din urma se indragosteste de printul Lir. Amalthea este cuprinsa de sentimente din ce in ce mai ciudate, simte ca isi tradeaza surorile pentru o dragoste umana. Regele vorbeste cu ea in particular si ii da indicii despre locatia unde sunt captivi inorogii, in acelasi timp privindu-i ochii regele banuieste ca ceva nu este in regula cu aceasta faptura angelica.


Rezolvand o ghicitoare Schmendrick, Molly, Lir, si Amalthea gasesc un pasaj secret printr-o pendula stricata din beciul castelului, pasaj ce ii conduce pe taramul lui Red Bull, unde acestia il confrunta. Creatura nu mai este pacalita de infatisarea de fata a licornei si incepe sa o urmareasca in ideea de a o prinde. Licorna, cu ajutorul lui Schmendrick isi recapata forma. Incercand sa o apare printul Lir este omorat, in acel moment licorna il ataca pe Red Bull si il forteaza sa intre in mare. Ceilalti inorogi sunt eliberati, iar in acel moment din cauza cantitatii enorme de apa castelul lui Haggard se prabuseste cu regele inauntru in el. Se aud ultimele cuvinte ale acestuia : "stiam ca esti ultima".


Pe plaja licorna il readuce la viata pe Lir, pentru ca apoi sa plece singura, dupa surorile ei, spre padurea magica.


Muzica desenului a fost compusa de Jimmy Webb, cantecele fiind interpretate de formatia America.


"Who am I? Why am I here? What is it that I'm searching for in this strange place, day after day?"

Uitasem :) Torrent
Update:  (29.02.16) 

0 comments :

Trimiteți un comentariu