luni, 5 iulie 2010

Le Tour du Monde de Lydie - episodul 21

Republicat: Acest articol a aparut in data de 05 mai 2008, la 20:00 in cadrul proiectului desenelecopilariei.blogspot.com.
Modificari - video episod. Necesar datorita stergerii linkului din postul original, dar si al expirarii celui din update-ul mentionat in articol Via: DragonBallZ1981.Update  9 mai 2011, adaugat functia more
Autor: baby.rux, publicat de baby.rux.
Important: rezumatele, traducerea titlurilor episoadelor, explicatiile numelor de flori apartin autoarei - daca doriti sa preluati integral/fragmente ne puteti scrie la copilarim[at]gmail[.]com

EPISODUL 21 - Le Garnement de Brême (Copilul insuportabil din Bremen)


Lidie, Cador si Cathy ajung in Bremen. Viziteaza orasul si ajung in fata statuii "muzicantilor din Bremen". Lidia le povesteste celor doi prieteni povestea muzicantilor, scrisa de Fratii Grimm. ( Un magar batran, nu mai poate sa isi slujeasca stapanul asa ca atunci cand acesta vrea sa scape de el fuge, hotarandu-se sa se faca muzicant. Pe drum intalneste alte trei animale batrane care fugisera ca si el: un caine, o pisica si un cocos. Ajunsi langa o casa, cei patru muzicanti se suie unul in spatele celuilalt si incep sa "cante". In casa se aflau niste hoti, care speriati de larma de afara o iau la fuga. Si asa cei patru muzicanti raman sa isi traiasca viata in casa respectiva.)

Un baiat ii aude pe Cathy si Cador vorbind si e cat pe ce sa ii dea de gol in fata oamenilor care se aflau in zona. Intre timp Boris face un mic accident cu masina, in timp ce ii spiona. Pana la urma Lidia si prietenii ei reusesc sa se adaposteasca intr-un loc mai retras si ii cer pustiului sa plece. Acesta in schimb vrea sa ii urmeze in calatorie. Cel mic este un adevarat neastamparat. Rupe flori, pentru care este certata Lidia si cel mai rau dintre toate se pare ca a plecat de acasa. Totusi Lidia nu reuseste sa afle mare lucru pentru ca Sabrina o trimite departe cu ajutorul suflului magic. Emil - pustiul, vrea acum sa o urmeze pe Sabrina, careia ii zice sora mai mare, dar aceasta este vizibil afectata de faptul ca a folosit "suflul magic".

Cei trei tovarasi de drum "aterizeaza" pe o colina, dar, in loc sa continue cautarile, se intorc pentru a-l gasi pe Emil. Acesta se atasase de Boris, care nu numai ca nu putea scapa de el nici cu deghizarea, dar a trebuit sa ii cumpere si mancare, fiind mai nou pe post de.. tata;).

In cele din urma Lydie, Cador si Cathy ajung la Bremen si il regasesc pe micutul rasfatat. Ei vor sa il duca la parintii lui dar acesta se impotriveste. Un politist ii vede, si cum micutul figura ca persoana disparuta ii retine pe toti. Cand parintii vin sa il ia, Lidia afla ca de fapt, micutul era adoptat, pierzandu-si parintii cand avea 3 ani. El voia sa plece pentru a vedea casa in care se nascuse si copilarise mama lui. Parintii adoptivi si Lidia il insotesc sa vada casa, si cum micutul suferea foarte tare si credea ca nimeni nu il intelege, eroina noastra ii povesteste ca si ea si-a pierdut parintii, mai mult pentru a-i da ei dreptul sa traiasca, mama ei a renuntat la viata ei. In cele din urma copilul promite ca se va comporta ca un baiat mare si isi ia la revedere de la Lydie, Cador si Cathy care isi continua calatoria cu trenul.

Florent ii daruieste lui Emil un scaulet cu seminte, care odata plantate dau nastere unor superbe crizanteme galbene - in limbajul florilor ele te indeamna sa fii mereu zambitor.





Le tour du Monde de Lydie - Le garnement de Brême
 


Update iulie 2017: video credit Wagner Lunes
Update mai 2018: video


0 comments :

Trimiteți un comentariu