joi, 29 iulie 2010

Le Tour du Monde de Lydie - episodul 39

Republicat: Acest articol a aparut in data de 29 mai 2008, la 20:00 in cadrul proiectului desenelecopilariei.blogspot.com.
Modificari - video episod. Necesar datorita stergerii linkului din postul original, dar si al expirarii celui din update-ul mentionat in articol Via: DragonBallZ1981.Update  9 mai 2011, adaugat functia more
Autor: baby.rux, publicat de baby.rux.
Important: rezumatele, traducerea titlurilor episoadelor, explicatiile numelor de flori apartin autoarei - daca doriti sa preluati integral/fragmente ne puteti scrie la copilarim[at]gmail[.]com


EPISODUL 39 - Deux aller-simple pour le Maroc (Doua bilete dus catre Maroc)


Lidia, Cador si Cathy se afla intr-un oras din nordul Angliei. In timp ce eroina noastra jongla cu o franzela, un pusti ii fura painea si o ia la fuga. Urmarindu-l cei trei ajung intr-un cartier marginas, decrepit (case care stau sa cada, mizerie, saracie) si din urmaritori ajung urmariti. Se ascund sub un pod si privesc neputinciosi la ceea ce patesc Sabrina si Boris, intalnindu-se cu oamenii care le iau pe sus masina, si chiar si hainele.

Continuandu-si drumul, cei trei prieteni ajung langa o casa parasita in care statea Darif - un pusti marocan, din tribul Belebele. Acesta era chiar baiatul care le furase painea, care statea intacta pe masa. Lidia afla de la un batranel simpatic, care avea un porumbel intr-o colivie, ca baiatul nu manca, conform traditiei si religiei mahomedane. El putea sa bea doar apa pana la apusul soarelui. Nu pot sa discute prea mult, pentru ca sunt intrerupti de un inspector care dorea sa il prinda pe baiat si sa il inchida pentru furt. Pustiul insa reuseste sa scape prinzandu-l intr-o capcana pe omul legii. Acesta din urma insa le confisca tot, inclusiv biletele catre Casablanca. Ii povesteste Lidiei ca el voia sa il prinda pe micul infractor pentru a da o lectie altor mici delicventi si pentru ca legea este lege, si chiar daca esti sarac, nu e bine si corect sa furi.
Darif este cat pe ce sa cada in capcana, deoarece fiindu-i foarte foame vrea sa ia o conserva pusa special de inspector, dar Lidia il avertizeasa si astfel planul politistului este desconspirat. Lidia ajunge intr-o casa unde se adaposteau Caro si Darif si afla povestile celor doi - un batran kenian care isi dorea sa ajunga acasa pentru a-si petrece acolo ultimele zile, si un orfan sarac care voia sa ajunga in tara de origine - Maroc.
Intre timp, Boris, deghizat in inspector ii spune politistului ca Lidia este cautata de Interpol si porneste pe urmele ei (evident ca bursucul si malefica Sabrina vor ca eroina noastra sa isi reia cautarile si sa gaseasca floarea cu sapte culori).
Atat Caro cat si Darif sunt foarte suparati cand afla ca biletele lor platite cu ultimii bani le-au fost confiscate, dar o razie a politiei ii obliga sa fuga si astfel cursa reincepe. Boris e cat pe ce sa o prinda pe Lydie, dar Darif ii sare in ajutor si astfel reusesc sa se refugieze intr-o cladire in ruine. A doua zi cei doi africani privesc spre vasele care pleaca din port si tanarul mai ca isi pierde speranta, mai ales ca era nemancat, iar politia trimisese oameni la fiecare colt de strada - din cauza lui Boris evident, pentru ca ii daduse in urmarire atat pe cei doi cat si pe Lydie, Cador si Cathy - o banda periculoasa.... :O . Eroina noastra are insa o idee. ea vrea sa recupereze biletele si astfel se deghizeaza intr-o politista si pleaca la sectie pentru a recupera biletele.
Ajunsa in camera cu obiecte furate Lidia cauta biletele. Tocmai atunci apare si politistul caruia ii spune ca este trimisa de inspectorul Boris pentru a recupera obiectele furate de Darif Amad. Cand sa plece cu acestea apare Boris. Si astfel cursa reincepe...
Lidia isi pierde puterile magice si abia reuseste sa ajunga inapoi la cei Caro si Darif ca sa le aduca biletele. Toti incep sa alerge spre port, cu politia pe urmele lor. din pacate batranul nu reuseste sa mai alerge si ii da Lidiei biletul sau si colivia cu porumbelul, rugand-o sa il elibereze cand va ajunge in Africa pentru ca acesta sa se intoarca la el si sa stie ca au ajuns cu bine. Tinerii reusesc in ultimul moment sa urce pe vapor, iar Caro priveste cu ochii in lacrimi vasul plecand din port. Boris este dat de gol de coada sa de bursuc vorbitor si ajunge sa fie fugarit de inspector, in timp ce Sabrina il bombane, bineinteles.
Batranelul Caro este consolat de Florent. El ii spune tanarului ca numele sau -Caro, inseamna jumatate de drum si ca este foarte important pentru un om in varsta sa aiba amintirile copilariei. Florent ii daruieste o specie de plante numite Vinca Rosea (sau Saschiu albastru) care in limbajul florilor inseamna amintire placuta.
Le tour du monde de Lydie - Deux aller-simple pour le Maroc



Update iulie 2017: video credit Wagner Lunes
Update mai 2018: video

Credit video DragonBallZ1981

0 comments :

Trimiteți un comentariu