joi, 1 iulie 2010

Le Tour du Monde de Lydie - episodul 19

Republicat: Acest articol a aparut in data de 01 mai 2008, la 20:00 in cadrul proiectului desenelecopilariei.blogspot.com.
Modificari - video episod. Necesar datorita stergerii linkului din postul original, dar si al expirarii celui din update-ul mentionat in articol. Via: DragonBallZ1981.Update  9 mai 2011, adaugat functia more
Autor: baby.rux, publicat de baby.rux.
Important: rezumatele, traducerea titlurilor episoadelor, explicatiile numelor de flori apartin autoarei - daca doriti sa preluati integral/fragmente ne puteti scrie la copilarim[at]gmail[.]com

EPISODUL 19 - Rencontre sur le Rhin (Intalnirea de pe Rin)

Lydie ajunge intr-o localitate din Germania situata pe malurile Rinului: Cologne. Aici admira vapoarele care navigheaza pe Rin. La un moment dat vede o sapca de marinar. Aceasta apartinea unui Capitan care ii trezeste eroinei noastre amintiri... Ea il urmareste pe capitan, singurul lucru pe care il pot scoate de la ea Cathy si Cador fiind numele de Dl. Muller.

Intr-un final Capitanul o intreaba ce vrea, fiind agasat de urmarirea ei. Lidia marturiseste ca ii aminteste de tatal sau si il roaga sa fie tatal ei pentru o zi, lucru pe care pe care capitanul il accepta.
A doua zi Lidia se alatura Capitanului, costumata in marinar si petrec clipe minunate cu vaporul pe Rin. Admira castele, mananca sandwich-uri pregatite de Lydie, se plimba pe "drumul romantic". Carthy si Cador reusesc sa scape de Boris o data, dar a doua oara acesta vine cu Sabrina si ii spun Lidiei ce aflasera despre Capitan: ca era insurat si avea probleme in familie.
Lidia se simte tradata si in timp de fuge cade de pe vas. Capitanul o salveaza, lasand vasul in graba Sabrinei si a lui Boris care abia fac fata. Ajunsi intr-o casuta pe malul Rinului, Capitanul ii povestese eroinei noastre despre familia sa, cum fiica sa nu mai vorbea si cum el ajunsese sa bea. La randul ei, Lidia ii povesteste cum si ea, dupa ce si-a pierdut mama, nu a mai vorbit o perioada de timp, cum tatal ei a adus-o la bunici si cum o plimba si avea grija de ea. Datorita lui, ea si-a recapatat graiul. Intr-o excursie la munte i-a surprins o furtuna. Toata noaptea tatal sau a vegheat-o si protejat-o de natura dezlantuita. Din pacate a doua zi el nu s-a mai trezit.
Capitanul decide sa se intoarca inapoi la familia lui, in timp ce cei trei calatori: Lidie, Cador si Cathy pleaca mai departe, pe urmele florii cu sapte culori. Florent ii ofera capitanului niste seminte pentru acesta le face cadou sotiei si fetitei sale de 3 ani. Aceste flori sunt o specie de geranium galbene care in limbajul florilor inseamna o intalnire norocoasa. Cand au inflorit, micuta fiica a capitanului a inceput sa vorbeasca din nou.

Le tour du Monde de Lydie - Rencontre sur le Rhin

 


Update iulie 2017: video credit Wagner Lunes
Update mai 2018: video 


0 comments :

Trimiteți un comentariu