luni, 19 iulie 2010

Le Tour du Monde de Lydie - episodul 31

Republicat: Acest articol a aparut in data de 19 mai 2008, la 20:00 in cadrul proiectului desenelecopilariei.blogspot.com.
Modificari - video episod. Necesar datorita stergerii linkului din postul original, dar si al expirarii celui din update-ul mentionat in articol  Via: DragonBallZ1981.Update  9 mai 2011, adaugat functia more
Autor: baby.rux, publicat de baby.rux.
Important: rezumatele, traducerea titlurilor episoadelor, explicatiile numelor de flori apartin autoarei - daca doriti sa preluati integral/fragmente ne puteti scrie la copilarim[at]gmail[.]com


EPISODUL 31 - Le Tresor des Vikings (Comoara Vikingilor)

Lydie, Cador si Cathy se afla in Suedia, intr-un oras port, la Marea Baltica. Ei o intalnesc pe Emie, o fetita care vindea flori si al carei bunic era de 20 de ani in cautarea "comorii vikingilor". Toata lumea radea de fetita si de bunic, dar acest lucru se schimba cand bunicul gaseste pe o insula pustie comoara.
El lasa comoara la banca si toata lumea ii vorbeste altfel si il trateaza ca pe un domn.
Lidia este foarte buna prietena cu Emie si de aceea bunicul le cumpara la amandoua rochite la fel. De fapt eroina noastra sta cu prietena sa in noua resedinta pe care bunicul a cumparat-o. Scapand de mai multi intreprinzatori care venisera cu oferte si sfarsisera prin a se lua la bataie, fetele ajung in parcul locuintei. Incercand sa scape de Boris care costumat in reporter voia sa o pacaleasca pe Lidia sa plece in cautarea florii in arhipelagul Suediei (fara sa stie ca in arhipelag sunt foarte multe insule nu doar 1), eroina noastra este rapita de niste raufacatori care vor sa puna mana pe comoara. Ei o confunda cu nepoata Domnului Nicholas.
Bunicul nu vrea sa dea unor hoti comoara si vrea sa se ocupe politia de acest lucru, dar Emie, atrasa in capcana de Boris si Sabrina, dar si dorindu-si sa o salveze pe prietena ei ajunge pana la urma pe insula. Aici Sabrina si Boris sunt inchisi intr-o pestera, Lidia scapa de hoti si se transforma in viking luptandu-se cu acestia, iar in final este salvata de Florent si politisti. Hotii sunt arestati, iar bunicul se hotaraste ca in numele prieteniei dintre cele doua fetite sa foloseasca banii pentru a construi un parc de distractii: In tara Vikingilor, pe insula pustie unde gasise comoara.
Lidia isi continua calatoria, Emi primind de la Florent seminte de flori pentru a le planta in parcul de distractii. Astfel vor rasari frumoasele clematite, care simbolizeaza generozitatea.

Le tour du Monde de Lydie - Le trésor des vikings


Update iulie 2017: video credit Wagner Lunes
Update mai 2018: video

Credit video DragonBallZ1981

0 comments :

Trimiteți un comentariu