joi, 8 iulie 2010

Le Tour du Monde de Lydie - episodul 24

Republicat: Acest articol a aparut in data de 08 mai 2008, la 20:00 in cadrul proiectului desenelecopilariei.blogspot.com.
Modificari - video episod. Necesar datorita stergerii linkului din postul original, dar si al expirarii celui din update-ul mentionat in articol  Via: DragonBallZ1981.Update  9 mai 2011, adaugat functia more
Autor: baby.rux, publicat de baby.rux.
Important: rezumatele, traducerea titlurilor episoadelor, explicatiile numelor de flori apartin autoarei - daca doriti sa preluati integral/fragmente ne puteti scrie la copilarim[at]gmail[.]com

EPISODUL 24 - Le Miracle de la Clé des Fleurs (Miracolul Cheii Florilor)

S-a auzit, ca undeva intr-un mic satuc german din Alpi, situat langa granita cu Austria, s-ar afla floarea cu sapte culori. Cei trei drumeti au ajuns in satuc exact cand un localnic alerga sa ii anunte pe ceilalti ca a inflorit. Fericita Lidia ii roaga sa ii spuna unde se afla pentru ca ea o cauta de foarte mult timp, dar, deodata toata lumea pleaca in case, inchid usile si ferestrele. Tot ce mai poate afla eroina noastra este ca aceasta floare este zeita care ii protejeaza.

Zarind mai multi localnici care plecasera sa planteze arbori, Lydie decide sa ii urmeze. Aluneca insa intr-o rapa si se loveste rau la un picior. Noroc cu Florent care ii da niste frunze magice sa se panseze. Impreuna pleaca sa caute floarea, el dorind sa o fotografieze. Lidia se costumeaza cu ajutorul cheii si dupa o urcare istovitoare si o intalnire periculoasa cu un vultur, pe care il sperie Florent cu blitul de la aparat, ajung in varful muntelui. Acolo apare floarea, ca o proiectie pe nori. Cei patru observa locul de unde venea proiectia, dar sunt luati pe sus de suflul magic al Sabrinei si purtati departe.
Sabrina si Boris se pregatesc sa urce mai departe dupa floare, dar aluneca intr-o rapa. Nici cei 4 nu nimeresc mai bine: Lidia intr- un copac suspendat de langa o cascada, Florent agatat de o franghie care se prinsese in niste pietre, putin mai jos de copac. De el erau agatati si Cathy si Cador. Franghia insa ceda, si cum oamenii aflati in vale nu ii auzeau din cauza zgomotului cascadei, Lidia a incercat sa le atraga atentia cu oglinda de la cheia magica. Creanga pe care se afla a cedat si ea a cazut in apa. In cadere a scapat cheia care s-a spart, atragand atentia satenilor. Acestia i-au salvat pe Florent, Cathy si Cador, care au plecat in cautarea Lidiei.
Aflata in apa, Lidia are un vis, in care o voce ii spune ca ea este aleasa ca gaseasca floarea cu sapte culori si de aceea i se da o noua cheie magica, o noua viata. Va trebui sa aiba grija sa nu sparga cheia, pentru ca altfel isi va pierde viata si dreptul de a ajunge pe planeta florilor.
Lidia se trezeste pe un mal, mai jos de cascada si ii vin in intampinare Cathy si Cador.Ea le povesteste ce a visat si apoi realizeaza ca a fost mai mult decat un vis - vede cheia. Spune cuvintele magice: floare floare floare si se costumeaza pentru a urca inapoi pe munte si a gasi floarea. Noua cheie ii da puteri sporite, ajungand foarte repede pe munte (cu cei doi prieteni in spate).
Intre timp Boris urca singur dupa floare, Sabrina fiind obosita ( si foarte ridata as adauga) dupa ce si-a folosit puterile. Lidia si Boris ajung in acelasi timp la floare, dar cand vor sa o culeaga aceasta devine alba. Atunci realizeaza ca floarea respectiva era alba, culorile reflectate pe petalele ei provenind de la cristalele din spatele ei. Bietul bursuc cade, in timp ce Lydie admira minunile naturii, si curata cristalele pentru ca acestea sa fie mai stralucitoare. Din pacate efectul cheii magice dispare si ea este cat pe ce sa cada in prapastie, fiind prinsa in ultimul moment de Florent.
Dupa ce le multumeste satenilor, Lidia isi reaia calatoria. Florent le ofera o specie de flori numita Cosmos bipinnatus care in limbajul florilor reprezinta misterul.


Le tour du Monde de Lydie - Le miracle de la clé des fleurs

 



Update iulie 2017: video credit Wagner Lunes
Update mai 2018: video



0 comments :

Trimiteți un comentariu