marți, 20 iulie 2010

Le Tour du Monde de Lydie - episodul 32

Republicat: Acest articol a aparut in data de 20 mai 2008, la 20:00 in cadrul proiectului desenelecopilariei.blogspot.com.
Modificari - video episod. Necesar datorita stergerii linkului din postul original, dar si al expirarii celui din update-ul mentionat in articol  Via: DragonBallZ1981.Update  9 mai 2011, adaugat functia more
Autor: baby.rux, publicat de baby.rux.
Important: rezumatele, traducerea titlurilor episoadelor, explicatiile numelor de flori apartin autoarei - daca doriti sa preluati integral/fragmente ne puteti scrie la copilarim[at]gmail[.]com


EPISODUL 32 - Les Petits Oursons (Ursuletii)

In episodul de astazi, Lidia salveaza viata unei ursoaice si a micutilor sai. Aflata pe un vas pe coasta de vest a Norvegiei, eroina noastra observa disparitia lui Cador. Alaturi de Cathy pleaca in cautarea lui dar dau peste nimeni altii decat Boris si Sabrina. Acestia insa nu erau implicati si cu atat mai putin dornici de opriri neprevazute.
Cador este vandut unui vanator, iar Lidia si Cathy afla acest lucru de la o doamna. Pleaca in cautarea lui spre o cabana in munti. Pe drum intalnesc niste ursuleti foarte dragalasi si jucausi, dar mama lor nu intarzie sa apara amenintand pe toata lumea care se afla in preajma micutilor. Astfel Sabrina si Boris, care spionau ca deobicei, ajung in apa, iar Lidia si Cathy scapa ca prin minune.
Cador fusese cumparat de vanator pentru ca acesta voia sa omoare ursoaica. In timp ce Lidia urmarea joaca ursuletilor langa apa si pe mama acestora care prindea peste pentru a-i hrani, vanatorul ajunge in apropiere si se pregateste sa traga. Cador sare insa si schimba traiectoria glontului, vanatorul este pana la urma oprit de Lidia si ursoaica si puii sai scapa.
Ajunsi la cabana vanatorului, calatorii afla povestea acestuia. Cu o luna inainte venise la pescuit cu fiul sau Michel. Acesta se juca impreuna cu ursuletii cand a aparut ursoaica, el s0a speriat si a cazut in apa fiind luat de curenti. De atunci parintele sau nu mai stia nimic de el si jurase sa se razbuna, desi stia ca e gresit sa omori o ursoaca si puii acesteia.
Vazand ca Lidia urma sa ramana acolo pana Cador il va ajuta pe vanator sa prinda ursoaica, Boris si Sabrina trebuie sa gaseasca un plan - malefic bineinteles- pentru a rezolva problema. Astfel bursucul il anunta pe vanator ca va pune capcana pentru a-i usura capturarea si omorarea ursoaicei. Prietenii nostri aud insa planul si merg sa o previna pe ursoaica. Aceasta le multumeste lui Cathy si Cador si le interzice puiilor sa plece a doua zi. neascultatori si jucausi acestia nu asculta si unul isi prinde labuta in capcana.
Vanatorul aude si vine sa ii omoare. Lidia se transforma si cu ajutorul unui bici deviaza in ultimul moment traiectoria glontului. Tocmai atunci apare un pescar in varsta cu micutul Michel care isi pierduse memoria. Acesta insa isi revine cand vede puiul de urs captiv. Lidia il elibereaza pe urs si ursoaica isi ia puii si pleaca la adapost.
Acest episod vrea sa ne reaminteasca un fapt stiut: si animalele isi iubesc si apara puii la fel cum fac oamenii cu ai lor copii, poate chiar mai abitir.
In final Florent le daruieste lui Michel si tatalui sau seminte Micsunele, niste flori foarte frumoase care simbolizeaza legatura de dragoste.



Le tour du Monde de Lydie - Les petits oursons



Update iulie 2017: video credit Wagner Lunes
Update mai 2018: video


0 comments :

Trimiteți un comentariu