marți, 6 iulie 2010

Le Tour du Monde de Lydie - episodul 22

Republicat: Acest articol a aparut in data de 06 mai 2008, la 20:00 in cadrul proiectului desenelecopilariei.blogspot.com.
Modificari - video episod. Necesar datorita stergerii linkului din postul original, dar si al expirarii celui din update-ul mentionat in articol. Via: DragonBallZ1981. Update  9 mai 2011 credit video si functia more
Autor: baby.rux, publicat de baby.rux.
Important: rezumatele, traducerea titlurilor episoadelor, explicatiile numelor de flori apartin autoarei - daca doriti sa preluati integral/fragmente ne puteti scrie la copilarim[at]gmail[.]com



EPISODUL 22 -Le Faussaire (Falsificatorul)
Ii regasim pe cei trei drumeti intr-o provincie germana, in ploaie, privind o scena induiosatoare intre o mamica si puiul ei. Se adapostesc apoi intr-o cladire a carei usa o gasesc deschisa, iar Lidia adoarme visand la mama ei, pe care nu a cunoscut-o.
Cand se trezeste descopera un tablou minunat, intruchipand o mama cu un copil in brate. Lidia se afla intr-o expozitie de tablouri, dar nu resuseste sa afle prea multe de la Walter-cel care se pare ca era autorul tablourilor, pentru ca acesta fuge. Urmarindu-l eroina noastra ajunge la casa unui conte care era implicat in niste afaceri cu falsuri. Lidia ajunge sa-i vorbeasca lui Walter pretinzand ca este model. Ea ii spune acestuia povestea ei si afla ca baietul era orfan si nu isi cunoastea parintii.
Contele George o considera pe eroina noastra o amenintare asa ca o rapeste si o abandoneaza in subsolul unei case parasite, legata cu lanturi la maini. Cathy si Cador o gasesc, dar nu o pot dezlega asa ca pleaca dupa ajutoare. Intre timp, unul dintre clientii contelui vine cu politia acasa la acesta, tocmai cand se aflau acolo si Sabrina si Boris - care o cautau pe Lidia. Toti sunt ridicati si dusi la politie.
Cathy si Cador nu reusesc sa il convinga pe politist ca au nevoie de ajutor - acesta lesina cand vede un catel si o pisica vorbind. Ei gasesc insa solutia salvatoare si dau un telefon. Vorbesc astfel cu avocatul lui Walter si astfel o salveaza pe Lidia. Ea afla de la avocat ce facuse baiatul si ca va fi pedepsit sever. De altfel, acesta acceptase acest lucru, pentru ca nu putea sa traiasca avand pe constiinta ce facuse. Lydie vrea sa il ajute si aduce la proces frumosul tablou. O ajuta si Florent care ii arata o scurtatura si o scapa astfel de Sabrina.
In proces, acuzarea era reprezentata de nimeni altul decat Boris.
Lydie tine o adevarata pledoarie, povestind cat de greu ii este un orfan si cat de mult isi doreste sa iei alaturi de parinti si cum uneori se pierd in vise incercand astfel sa isi regaseasca parintii. Walter distruge insa tabloul, pentru ca vrea ca de acum incolo picturile sale sa fie curate sa nu mai fie falsuri, ci lucrari izvorate din suflet. El isi va ispasi pedeapsa si va picta de acum inainte cu sufletul.
Florent ii daruieste niste seminte, din care va creste o planta agatatoare, numite Volbura, care in limbajul florilor inseamna iubirea unei mame. Atunci cand va inflori, Walter va fi liber.



Le tour du Monde de Lydie - Le faussaire

 


Update iulie 2017: video credit Wagner Lunes
Update mai 2018: video


0 comments :

Trimiteți un comentariu