marți, 13 iulie 2010

Le Tour du Monde de Lydie - episodul 27

Republicat: Acest articol a aparut in data de 13 mai 2008, la 20:00 in cadrul proiectului desenelecopilariei.blogspot.com.
Modificari - video episod. Necesar datorita stergerii linkului din postul original, dar si al expirarii celui din update-ul mentionat in articol  Via: DragonBallZ1981.Update  9 mai 2011, adaugat functia more
Autor: baby.rux, publicat de baby.rux.
Important: rezumatele, traducerea titlurilor episoadelor, explicatiile numelor de flori apartin autoarei - daca doriti sa preluati integral/fragmente ne puteti scrie la copilarim[at]gmail[.]com


EPISODUL 27 - Lydie institutrice ( Lydie invatatoare)

Lidia se angajeaza ca profesoara particulara pentru a mai castiga niste bani si a-si putea contiua astfel calatoria. Pe drum spre familia care o angajase, ea observa un pusti - Michael, care era poreclit de ceilalti baieti Superman si care citea de zor sub un copac. Tocmai acest baiat, cu 4 ani mai mic decat ea este unul dintre copiii de care trebuie sa aiba grija. Sarcina ei este una destul de grea, caci, Michael stie.. totul. Familia are o biblioteca mare, in care Lidia observa printre alte carti si Mizerabilii de Victor Hugo.

Dupa ce incearca sa il invete pe biata despre Elvetia - esuand pentru ca acesta stia tot, Lydie trece la matematica, unde sfarseste prin a fi ea elevul. Cum Michael voia sa ii spuna mamei sale sa o trimita pe Lidia inapoi, acesta ii propune sa il invete altceve -tenis, dar se pare ca si aici Superman este invingator.
Seara, la masa, Lidia le spune parintilor baietului ca ar fi mai bine sa plece cat mai repede, pentru ca se pare ca Michael nu are nevoie de ajutorul ei. Tatal ii spune insa ca baiatul sau nu exceleaza la inot. In acel moment Michael pleaca, iar parintii lui ii spun Lidiei ca motivul pentru care i-au cerut sa vina este de a-l ajuta pe fiul lor sa isi faca prieteni. Acesta nu stia sa infrunte dificultatilor, era egoist, fiind un copil rasfatat si nu avea prieteni.
Lydia accepta si a doua zi merge sa il ia pe Michael la lac. Acesta isi bandajase un picior motivand ca nu poate sa mearga. Pana la urma merge cu Lidia la lac iar aceasta il demasca, pacalindu-l ca e un sarpe langa el. Cador si Cathy il fac sa sara in apa, iar Lydie ii spune ca faptul ca nu stie sa inoate foarte bine nu ar trebui sa il impiedice sa aiba prieteni. Acesta insa pleaca, in timp ce Lidia le spune prietenilor ei ca probabil si Michael isi doreste sa aiba prieteni, desi se comporta asa. Si ea fusese asa cand era micuta si nu isi doreste ca baiatul sa sufere.
Intre timp apar si Sabrina si bursucul vorbitor, care, bineinteles doresc ca Lidia sa caute floarea cu sapte culori. Boris pune la cale un plan.
In timp ce Michael se odihnea in camera lui si se gandea ca probabil Lidia nu mai vrea sa-i vorbeasca dupa cele intamplate, cand la geamul lui se vede o umbra care se mana cu eroina noastra si o voce (cam dubioasa) il cheama sa ii vorbeasca. Michael este rapit si Lydie isi vede sosia carand-ul intr-o patura. Impreuna cu cei doi prieteni ai sai il recunpsc pe Boris (coada il demasca) si pleaca sa il ajute pe baiat.
Michael e dus de falsa Lydie in mijlocul lacului, unde apa era foarte adanca. Lidia se preschimba si cu ajutorul unei barci cu motor ajunge langa locul unde Boris (inca mascat) il aruncase pe Michael in apa. Boris se preschimba cu ajutorl umbrelei si incercand sa o impiedice pe eroina noastra sa il ajute pe baiat se foloseste de vasle. Dar, Michael se tinea de o vasla si nemaiavand-o se duce la fund. Lidia il salveaza si Cathy se ocupa de .. bursuc, sau mai bine zis de coada acestuia :z .
Dupa ce Michael isi revine, Lydie ii spune ca nici ea nu avea prieteni cand era mai mica si ii povesteste legenda lui Ocean, care avea prietene Valurile. Michael se hotaraste sa invete sa inoate si cu multa straduinta si lectii de la Lidia chiar reuseste. Sabrina si Boris insa sunt mereu prezenti. Planul numarul 2 al lui Boris era sa il faca pe Michael sa renunte. Dar ceilalti baieti in loc sa rada de acesta ca nu stie sa inoate il incurajeaza si il ajuta. Astfel se leaga o prietenie stransa intre ei, urmand ca la iarna sa il invete sa patineze.
Lidia si-a indeplinit misiunea si pleaca mai departe. Florent ii daruieste lui Michael niste semnite de
amaryllis, o floare asemanatoare crinului, care semnifica vanitatea si orgoliul.

Le tour du Monde de Lydie - Lydie institutrice



Update iulie 2017: video credit Wagner Lunes
Update mai 2018: video


0 comments :

Trimiteți un comentariu