vineri, 2 iulie 2010

Le Tour du Monde de Lydie - episodul 20

Republicat: Acest articol a aparut in data de 02 mai 2008, la 20:00 in cadrul proiectului desenelecopilariei.blogspot.com.
Modificari - video episod. Necesar datorita stergerii linkului din postul original, dar si al expirarii celui din update-ul mentionat in articol Via: DragonBallZ1981.Update  9 mai 2011, adaugat functia more
Autor: baby.rux, publicat de baby.rux.
Important: rezumatele, traducerea titlurilor episoadelor, explicatiile numelor de flori apartin autoarei - daca doriti sa preluati integral/fragmente ne puteti scrie la copilarim[at]gmail[.]com

EPISODUL 20 - Le Vieux Château sur la Montagne (Vechiul castel de pe munte)
Cei trei drumeti plecati in cautarea Florii cu 7 culori au cam obosit - mai ales Lidia. Dar asta nu o impiedica sa alerge dupa cei doi prieteni care au pacalit-o ca are riduri. Astfel ajung pe un drum de unde pot admira un frumos castel. Tocmai atunci apare o masina si o doamna ii intreaba daca vor sa ii duca pana in oras, dar Lidia o refuza politocos, preferand sa mearga pe jos si sa admire peisajul minunat.

Ajunsa in oras ajuta la bucatarie la un hotel si afla astfel ca acel minunat castel trebuia sa devina un parc de distractii. Seara fiul proprietarului hotelului o prezinta celorlalti copii si ii spun ca ei vor sa impiedice crearea acelui parc, pentru ca acel castel era cel mai frumos loc de joaca pentru ei. Lydie ii roaga sa o lase sa vorbeasca cu reprezentanta fundatiei care se ocupa de amenajarea parcului - care senumea domnisoara Roux. Zis si facut, insa domnisoara nu crede in povesti si legende, cu atat mai putin in povestea florii cu sapte culori si refuza sa ia cererea copiilor in considerare. Mai mult pregateste pe computer tot felul de planuri.
Copiii impreuna cu Lidia vor sa se costumeze in fantoma si sa o sperie pe domnisoara Roux, dar aceasta ii inregistreaza si se pregateste sa ii prinda. Mai mult, vrea sa o trimita pe Lidia in State ca sa o reeduce.
Boris incearca sa ii previna pe cei trei calatori, dar acestia nu au incredere in el (ca sa il citez: "A lucrat atat de mult in serviciul Sabrinei in care nimeni nu avea incredere, incat nici in el nu mai credea nimeni"). Atunci Boris se costumeaza in fantoma cu gandul sa ii sperie pe copii si pe Lidia. Cand vrea sa ii sperie insa, Lidia se intoarce spre el cu o masca pe fata si acesta o ia la fuga. Ajunge prin pasajul secret in camera unde se afla domnisoara si o sperie pe aceasta, care ii vede coada si isi da seama ca era vorba de un bursuc.. vorbitor. Pana la urma, copiii, domnisoara si cei trei calatori ajung intr-un labirint. Lydie pleaca in cautarea unei iesiri si gaseste intr-un parau subteran o floare si un bilet de la Florent. Biletul ii spunea ca trebuie sa urmeze firul apei spre iesire, iar florile semnifica increderea. Atunci Lidie se costumeaza in Printesa Marlene despre care se spunea ca este fantoma castelului, cea care vine in ajutorul copiilor atunci cand acestia au nevoie de ea. Astfel le apare copiilor si drei. Roux si le spune pe unde sa iasa din labirintul subteran. Dupa aceea revine ca Lidia si reusesc cu totii sa iasa si sa se bucure de minunata imagine a castelului.
Domnisoara Roux se hotaraste sa pastreze catelul asa cum este si la plecare ajunge la concluzia ca exista lucruri fundamentale care nu pot fi schimbate si nici intelese. Hotaraste sa se intoarca la castel, iar Florent ii daruieste seminte de floare pe care aceasta le planteaza, pentru a se bucura la intoarcere de imaginea unui camp de flori. Aceste flori sunt daliile care simbolizeaza ceva mistic.


Le tour du Monde de Lydie - Le vieux château sur la montagne




Update iulie 2017: video credit Wagner Lunes
Update mai 2018: video


0 comments :

Trimiteți un comentariu