vineri, 16 iulie 2010

Le Tour du Monde de Lydie - episodul 30

Republicat: Acest articol a aparut in data de 16 mai 2008, la 20:00 in cadrul proiectului desenelecopilariei.blogspot.com.
Modificari - video episod. Necesar datorita stergerii linkului din postul original, dar si al expirarii celui din update-ul mentionat in articol Via: DragonBallZ1981.Update  9 mai 2011, adaugat functia more
Autor: baby.rux, publicat de baby.rux.
Important: rezumatele, traducerea titlurilor episoadelor, explicatiile numelor de flori apartin autoarei - daca doriti sa preluati integral/fragmente ne puteti scrie la copilarim[at]gmail[.]com


EPISODUL 30 - Le Clown Triste (Clovnul trist)

Lydie, Cador si Cathy se afla in Stockholm, capitala Suediei. Ei viziteaza un parc de distractii de la periferia orasului si nu pot sa nu observe un clovn mai aparte... trist. In timp ce clovnul este apostrofat de seful sau, Lidia este invitata de o clarvazatoare care ii "citeste" intr-un glob. Ea ii prezice ca i se va intampla ceva special, dar acest lucru este auzit si de bursucul vorbitor si.. spion. Grabit sa ii dea raportul Sabrinei, acesta ajunge pe sinele unui montagne ruse si de acolo intr-un pom.
La ora 1 in noapte Lidia asteapta impreuna cu cei doi prieteni sa se indeplineasca profetia clarvazatoarei. Toti trei tremura de frica, cand, se aude muzica si un merry-go-round incepe sa functioneze. In carusel, pe unul dintre caluti se afla marioneta clovnului -Sophia care, din cauza unei vraji nu putea sa devina umana decat noaptea. Ea o intreaba pe Lydie daca nu vrea sa fie prietene, pentru ca este foarte singura. Tocmai cand incep sa vorbeasca apar Boris si Sabrina, Lydie, Cador, Cathy si Sophia fiind nevoiti sa fuga.
Dupa ce reusesc sa scape de bursuc la cesti acesta ii prinde din urma in sala oglinzilor, dar nu pentru mult timp pentru ca se sperie de propria imagine, ce e drept deformata. Pana la urma Lidia, Cador, Cathy si Sophia sunt trimisi departe de suflul magic, Sabrina fiind suparata pentru ca pisicuta o zgariase.
Cum zorii zilei se aratau, Sophia le multumi pentru momentele minunate noilor sai prieteni si se grabi sa plece, fara a le spune insa daca este vreo posibilitate sa fie indepartata vraja. Urmand-o Lidia observa floarea pe care Sophia o avea in par si se intoarce la parcul de distractii. Ii pune marionetei floarea in par, dar cand vrea sa plece realizeaza ca de fapt Sophia era nimeni alta decat colvnul. In timp ce aceasta incerca sa isi faca numarul pe scena, Lidia afla de la mama Sophie -nimeni alta decat clarvazatoarea- si de la patronul parcului povestea micutei clovn.
Boris ii strica marioneta Sophiei, dar in ajutorul ei vine Lidia costumata in marioneta cu ajutorul cheii magice. Astfel Sophia descopera ca vocatia sa era sa fie clovn si da cea mai frumoasa reprezentatie. La final Lidia isi continua drumul, iar Sophia primeste de la Florent niste seminte de jerbera care simbolizeaza in limbajul florilor fericirea eterna.

Le tour du Monde de Lydie - Le clown triste



Update iulie 2017: video credit Wagner Lunes
Update mai 2018: video


0 comments :

Trimiteți un comentariu