marți, 4 decembrie 2012

C.A. 04 "Craciunul colorat"


Buna:). Cand timpul ma "strange cu usa" - sau mai bine zis nu am atata timp cate lucruri am de facut - incerc sa combin proiectele, ca in acest caz. Sa va povestesc! Oana sarbatoreste un an si putin de cand a intrat DulceaMeaCasa in blogosfera organizand un dar de blog denumit "Craciunul Colorat". M-am tot gandit si razgandit privitor la ce sa fac pana cand, saptamana trecuta, s-au intamplat doua lucruri: 
1. am fost provocata la duel pe Crafty pe tema Muzica de Iarna.

Muzica de iarna m-a dus cu gandul la o cutie muzicala si la colindul Joy to the World, la atmosfera de poveste a sarbatorilor de iarna, la zapada si veselie, dar si caldura casei si acea liniste sufleteasca. Si pentru ca imi plac cutiile personalizate am pictat una! Si i-am adaugat si trei ornamente de pom, in ton cu tema: o nota muzicala, un clopotel si un bradut. Totul cu multa dragoste, pentru a fi oferit cuiva drag.

2. am schimbat* denumirea temei de la Provocari Verzi oprindu-ma la Darul Verde.
(*initial cand am propus-o eu la inceputul trimestrului era  decoratiuni de brad; ei intre timp au tot aparut concursuri pe aceasta tema, am facut si aici concursul anual si m-am gandit ca darul poate fi mai generos ca tema:D)
Da, nu vedeti dublu! Este cutiuta mea ce sarbatoreste Craciunul colorat. Din fericire pentru mine, cele doua teme de mai sus se suprapuneau perfect, putand fii inglobate in ideea pe care o aveam pentru Craciunul Colorat al Oanei. Asadar am adus muzica de iarna intr-un Craciun colorat (la propriu si figurat) si am transformat totul intr-un dar verde pentru Oana. Ta - dam!!!! :D 

Si acum sa povestim putin (mai mult) - dar compensez prin poze si, pornind de la premiza ca veti adora si voi cutia (ca mine si toti cei care au vazut-o pe viu, adica familia mea) cred ca veti ramane pana la final, alaturi de mine!



Cutia a fost pentru inceput pregatita pentru a fi pictata. Am desfacut-o si indepartat partea lucioasa de la suprafata. Am trasat conturul pe o hartie alba pe care am compus sau transpus ideea in schita: o casuta frumoasa si luminoasa in care este cald si bine, o fetita care pleaca la colindat si prietenul ei cel bun catelusul care o conduce.Colindul ei urca spre cer, unde un ingeras stand pe un nor o acompaniaza si niiiinge cu fulgi de poveste. Partea muzicala este cat se poate de reala - inceputul de la Joy to the World - note si versuri (deasupra). Nu putea lipsi din peisaj un lac inghetat pe care patineaza doi tineri fericiti, o fetita care face un ingeras in zapada, omul de zapada si un prichindel cu sania, gata sa mearga la derdelus. Si... multa multa zapada  si multi multi braduti. 
Detaliu 1- cutia inchisa.

Detaliu 2- cutia inchisa.

Detaliu 3- cutia inchisa.

Detaliu 4- cutia inchisa.
Am folosit creion, water colours, markere (metalizate, cu sclipici si unul simplu, negru pentru contur), si lipici cu sclipici - doar zapada sclipeste minunat! La geamul casei se poate vedea inauntru un alt brad, brad care se afla pe o mini felicitare prinsa intr-un buzunaras creat in cutie. Capacul cutiei (desenat deasemenea) se prinde cu doua agrafe de care se ataseaza cu ajutorul unui snur arginteiu cele trei decoratiuni de brad. Agrafele si snurul au dublu rol, ele putand fi folosite pentru a prinde in brad cele trei decoratiuni.
Detalii felicitare, ornamente, cutie deschisa.

Detalii ornamente
 Cheia sol este realizata prin modelare dintr-o sarma imbracata (cred ca jenile se numesc aceste sarmulite). Bradutul este realizat din fetru, cusut si umplut cu bumbac si ornat cu margelute de nisip. Clopotelul este crosetat din acril si ornat cu un pampon micut si margelute de nisip. Toate modele imi apartin, bineinteles.
Detaliu cutia deschisa

Detaliu cutia deschisa
Imi pare rau ca nu se pot observa toate detaliile de pe cutie. E un joc foarte frumos datorat sclipiciului - zapada pur si simplu are (pe unde se vad dungulitele si punctele mai inchise) sclipiri tare faine. Plus nuante si umbre... :D.






ps: Va multumesc ca ati avut rabdare sa cititi pana aici si sper ca v-au placut pozele (mai ca as face si un filmulet daca as avea un aparat care sa filmeze clar... hmmm - pe langa cele peste 50 de poze, mai clare sau blurate:D). Pe diseara - la colind!

16 comments :

dulceameacasa spunea... [Raspunde]

wow...superb, atatea detalii, explicatii, lucru de mana, creatie.....pentru darul meu de blog?...sunt incantata si fericita <3

copilarim spunea... [Raspunde]

@dulceameacasa darul meu pentru tine:D!

Angi spunea... [Raspunde]

Ti-a iesit foarte frumoasa,dar ai muncit si mult la ea..Stiu cata munca e numai sa faci o felicitare.Dar pentru asa frumoasa aniversare,a meritat.Felicitari si Oanei pentru blogul ei f.interesant si frumos

copilarim spunea... [Raspunde]

@Angi iti multumesc mult! Si ma bucur ca iti place!:) A fot un mic maraton dar cu siguranta a meritat! Mi-am promis de Craciun sa imi fac si mie una:).

Simona spunea... [Raspunde]

M-ai lasat fara cuvinte!!Superba a iesit!Nu stiu daca as avea atata rabdare sa fac:P

sakura spunea... [Raspunde]

Foarte frumoasa cutia ta. esti talentata si creativa. De ieri tot am zis ca comentez la ea.. :)
E intr-adevar mult de lucru la ea dar cui ii place asa ceva se o ia ca pe o distractie. stiu ca si fiul meu deseneaza si picteaza cutii si munceste de zor la ele.
felicitari

copilarim spunea... [Raspunde]

@sakura as sta sa decorez zile intregi - a fost un maraton de data aceasta. cum prindeam o clipa libera cum luam cutia. mananca mult timp:P, dar e placut! ma bucur mult ca iti place:)

copilarim spunea... [Raspunde]

@Simona eu abia astept sa o pictez pe a mea.. dar asa in liniste, fara termene:D.
e placut sa stii. ma bucur mult ca iti place!

Anonim spunea... [Raspunde]

O adevarata opera de arta draga Rux. Multa migala, multa imaginatie, muzica, poezie, transpuse in desen, grafica... Superb...

copilarim spunea... [Raspunde]

@vavaly iti multumesc mult!:)

Teodora Irimia - Artadar spunea... [Raspunde]

E foarte frumoasa si ingenioasa ! E o dragalasa poveste 3D :) Felicitari Rux !

copilarim spunea... [Raspunde]

@Teodora Irimia - Artadar ma bucur ca iti place si iti multumesc mult!:)

Jo's spunea... [Raspunde]

Superba cutia, felicitari! Este cadoul ideal!

copilarim spunea... [Raspunde]

@Jo's
iti multumesc mult!!
Si mie mi-a fost foarte draga si stiu ca a ajuns pe maini bune la Oana:).
Imi place sa creez cutii personalizate :)

Melly spunea... [Raspunde]

Sunt atat de uimita! Nu am cuvinte sa iti spun cat de mult imi plac cutiile! Doamne! sunt mai mult decat superbe, iar faptul ca sunt facute manual ma face sa ... visez. Vreau si eu! Atata stiu ca vreau si eu astfel de cuptii macar sub bradul meu, mai am timp, nu stiu de unde sa incep :) m-au zapacit pozele tale si creatia ta :D Inainte sa-mi revin din visare si din aceasta dorinta de a avea astfel de cutii.. am o intrebare ... acestea ce fel de cutii sunt? reciclate? unde le-ai gasit, sau la care produs?

copilarim spunea... [Raspunde]

@melitta k Ma bucur tare mult ca iti place! :)
Cutia a fost cumparata cu.. bere [cred] in ea. Nu mai stiu sigur pentru ca nu am cumparat-o eu:D! Am decojit partea imprimata si apoi am pictat.
Poti sa faci insa cutiile si singura - in functie de dimensiunile dorite. Daca folosesti carton cu o parte lucioasa cred ca e mai bine sa pictezi cu acrilice. Eu atunci aveam doar acuarele la tub (gen tempera) - si au mers foarte bine pe cutie.

Cutia aceasta avea cartonul destul de gros. :)

M-as bucura sa iti admir cutiutele cand sunt gata!
cu drag
Rux

Trimiteți un comentariu