duminică, 16 decembrie 2012

C.A. 16 "Twas the Night Before Christmas"

Buna:)! Azi noapte a nins - asa frumos:). Nu este zapada multa... dar tot e ceva:). A doua ninsoare mai serioasa in decembrie anul acesta! Duminica aceasta ne uitam la un filmulet din 1974. Ce mi-a atras atentia in momentul in care am citit doua vorbe despre el este faptul ca animatia a fost realizata in Japonia si o parte din cei care s-au ocupat fac parte din proiectul Ghibli (pentru care, se stie, am o afinitate deosebita).

Desenul a aparut in 1974 ca program animat special, pe tema Craciunului produs de catre Rankin-Bass

Titlul este inceputul unei poezii (1823) care a fost si sursa de inspiratie a filmului ("Era Ajunul Craciunului"). 

Albert este un soricel caruia ii place sa studieze dar care nu crede in Mos Craciun si care pune in pericol Craciunul tuturor locuitorilor din oraselul in care locuieste. Intr-un final realizeaza ca nu este suficient sa iti asumi greselile si ca pentru un miracol, trebuie sa faci si tu ceva, nu doar sa il astepti.

Cateva cuvinte despre distributie:
Father Mouse  ....... George Gobel
Joshua Trundle ...... Joel Grey
Albert  .................... Tammy Grimes


Sa urmarim impreuna filmuletul - dupa acesta, bineinteles, veti gasi si un rezumat:D. Si... apropo de personaje de poveste, Belle crosetata de mine a fost aleasa printre jucariile frumoase din mall-ul CDB - multumesc, ma bucur mult ca este apreciata:D. 


 via youtube

Rezumat:
In ajunul Craciunului, in oraselul Junctionville, Joshua Trundle - un ceasornicar si Father Mouse nu pot sa doarma. Sunt nerabdatori sa vada ce se va intampla la 12 noaptea. 
Father Mouse povesteste care era motivul nerabdarii si nelinistii ce ii cuprinsese: in urma cu ceva timp, scrisorile trimise catre Mos Craciun de catre locuitorii orasului se intorsesera inapoi. Facand cercetari Father Mouse a aflat ca motivul era o scrisoare care il ofensase pe Mos Craciun. Astfel el gasi acea scrisoare ce fusese publicata in ziar si semnata - noi toti. In ea se spunea ca nu exista Mos Craciun si povestea cu renii este ... doar o poveste. Father Mouse isi da seama ca cel care o scrisese ar putea fi nimeni altul decat Albert, fiul sau cel mare, pasionat de stiinta. Acesta nici nu asteapta sa fie intrebat si confirma ipoteza.
Intre timp, Joshua se gandeste la o modalitate de a salva Craciunul si creaza un turn cu ceas in miniatura care la 12 noaptea urma sa cante un colind care sa il aduca pe Mos Craciun inapoi. El face propunerea primarului si incepe lucrul la un turn cu ceas mare.
Father Mouse ii povesteste fiului sau cat de important este Craciunul pentru ceilalti si il duce sa vada cata tristete a putut provoca tuturor. El ii arata si ce urma sa faca ceasornicarul pentru a-l convinge ca nu numai copiii erau tristi. 
In ziua inaugurarii ceasului ceva merge prost si mecanismul nu functioneaza. Joshua isi pierde clientii si nu i se da nici macar sansa de a repara marele ceas. Vremuri grele urmeaza in familia sa, greu incercata, dar toti sunt uniti si incearca sa treaca peste greutati cu zambetul pe buze. Atunci ceasornicarul le canta copiiilor ca isi doreste un miracol, dar acela nu vine singur, trebuie ajutat. 
Father Mouse isi gaseste fiul plangand - acesta regreta ce a facut si marturiseste ca intrase in ceas sa vada cum este mecanismul si fara sa vrea l-a stricat. Tatal sau ii spune ca parerea de rau nu este de ajuns si ca trebuie sa incerce sa repare ce a stricat. Atunci, inarmat cu o carte draga lui Albert porneste sa repare ceasul.. pentru ca miracolele trebuie ajutate sa se intample!
Si ajungem astfel in Ajun, cand cei doi capi de familie, ceasornicarul si ajutorul sau soricelul asteapta nerabdatori ora 12. Cand aceasta vine pare a nu se intampla nimic, asa ca se culca si ei.. cand, in vazduh rasuna colindul catre Mos Craciun!! 
Acesta vine si minunea se intampla - toti sunt fericiti!:D

6 comments :

Maria spunea... [Raspunde]

Drăguț desenul!
Mulțumim!

Angi spunea... [Raspunde]

Da,miracolele trebuie ajutate sa se intample...Frumos filmulet.
Rha,iti trimit un link cu o leapsa de sezon Daca vrei sa raspunzi,mi-ar placea sa citesc raspunsurile tale,ca te cunoastem mai bine. Pupici
http://de-toate-handmade.blogspot.ro/2012/12/craciunul-de-ieri-vs-craciunul-de-azi.htmli

copilarim spunea... [Raspunde]

@MARIAma bucur ca v-a placut:D!

copilarim spunea... [Raspunde]

@Angi
ii transmit lui Rha! :) Multumim!!

dulceameacasa spunea... [Raspunde]

anul acesta ce se va intampla in noaptea dinaintea Craciunului?....iti scrii o lista de dorinte ? :D

copilarim spunea... [Raspunde]

@dulceameacasa draga mea, in mod normal, in ajun impodobim bradul:). apoi lista mea de dorinte cuprinde doar doua: sanatate si ai mei dragi! (familie si prieteni)
Cand esti sanatos poti muta si muntii:D, iar cand ii ai pe cei dragi care te iubesc .. ce iti poti dori mai mult?
:*

Trimiteți un comentariu