luni, 10 iunie 2013

"Over the Rainbow"

 Buna!!!!!!

Nu era sa ratez frumusete de concurs tematic organizat pe CDB. Ba cam era... dar asta e alta poveste:D. Important e ca nu l-am ratat si acum ca mi-a mai trecut putin stresul acela care a venit la pachet cu asamblarea ideii sau.. coaserea ei parca mi-e si mai draga opera mea de ... suflet. :D

In sfarsit mi-am fcaut pofta sa modelez. No problem pentru prima data si in conditii destul de vitrege fu bine... si mai am coca la frigi din care sa mai creez cate ceva zilele acestea...:D. 

Pana una alta revenind la lucrarea mea voi lasa mai jos si textul de inscriere si link catre concurs (ca sa puteti admira si celelalte lucrari pe tema "Intoarcerea la natura").. A fost o aventura!!! Figurinele stralucesc pur si simplu (de la sarea aceea pentru muraturi, cu cristale mai mari care nu se topesc... hahahahaha) si acum ca am prins gustul sper sa reusesc sa ma descurc mai in elementul meu pe viitor.

In primele doua poze de mai jos am adaugat o panza peste tablou - de aceea se vede asa. Mie mi-a placut ideea, dar pana la urma am lasat tabloul fara panza respectiva si il voi folosi la casuta papusilor creata de mine, sau cand voi prezenta diferite jucarele. Mi l-am facut cadou:D!




" Intoarcerea la Natura a fost cu siguranta o mare surpriza pentru mine... in atelier. Nu stiu ce asteptari aveau ceilalti, dar eu cu siguranta eu aveam vise (sau visuri) mari. Nu numai in somn, ci si cu ochii deschisi imi imagineam cate si mai cate proiecte.
Dar stiti voi, deobicei planurile sunt facute ca sa nu iasa, sau sa se transforme pe parcurs in asa fel incat sa nici nu mai stii ce voiai la inceput sa faci.. Initial voiam sa transform "scheletul" unui bonsai, sau al unei azalee.. dar am zis ca .. poate hiberneaza si sa le mai acord o sansa. Apoi am avut ceva socoteli de incheiat cu niste bucati de piele, incheiate urgent datorita lipsei ustensilelor adecvate (ok dupa ce m-am intepat bine de tot in van cu acul - subtire - am zis ca nu e vremea lor, dar shhh ramane intre noi).
Asadar eram in impas cand, in timp ce bucataream de zor, am gasit o punguta cu faina care tocmai expira. Cu mare bucurie am realizat ca imi pot in sfarsit duce la capat un vis - acela de a modela. Asa ca m-am apucat frumos sa fac o coca din apa, faina respectiva si .... sare grunjoasa [ ok, puteti sa radeti]. Toate bune si frumoase. In pofida faptului ca respectiva sare imi zambeste intacta si acum din aluat / figurine - ceea ce ofera privitorului un joc tare frumusel de luminite sclipitoare, am reusit sa creez bucatelele din puzzle.
Pana la uscare [ lung si anevoios drum] am facut rama dintr-un carton reciclat, am pregatit fetru, margelute, ac si ata, crete (pentru hartie), hartie speciala pentru pictura (este mai groasa), acrilice, pensule...si alte creioane si markere si tusuri.
Cand intr-un final figurinele pareau a fi gata am inceput sa cos (la propriu) povestea. Soarele si Luna (stralucind in inaltul cerului) noaptea si ziua isi dau mana... intr-un camp cu maci, norul visator picura nori (da, nori mai mici) si alaturi de Soare si Luna ne trimit fetita curcubeu... printre maci.
Copaceii se transforma in gard langa noua ei casuta... o ciuperca micuta (dar nu va lasati pacaliti, fetita are loc destul - ciuperca este fermecata).
Am cusut elementele pe hartie, adaugandu-le bucatele de fetru, sau margelute. Le-am pictat cu acrilic si ornat cu diverse creioane, markere si tusuri. Noaptea si ziua sunt create prin jocuri de nuante de creta (nu stiu cat de bine se observa din fotografie).
Macii (care se afla la picioarele fetitei sunt realizati din margele de aluat vopsite, cu mijloc de fetru negru...
Capul Fetitei este modelat din aluat. Ochii sunt doua margelute cusute in spatii special create. Are urechi si nasuc. Parul este din fetru iar fundita de pe cap este modelata din aluat.
Sper sa va placa povestea mea:)."
Update:  “Over the Rainbow”






1 comments :

Gianina spunea... [Raspunde]

Ce frumos tablou...si-mi plac miniaturile,de cand zic sa fac si eu aluat ca am vazut si la Oana...

Trimiteți un comentariu