duminică, 30 iunie 2013

I viaggi di Gulliver (Calatoriile lui Gulliver)

Buna:)!
Astazi ne uitam la o ecranizare a Calatoriilor lui Gulliver. Desigur poate stiti deja varianta filmului despre care am vorbit aici si aici. Mi-a facut placere sa vad si o alta viziune:). Nu uitati ca rezumatul il puteti gasi la finalul articolului!


Video via youtube

Rezumat

Layout iunie 2013

Buna:)!!!
A mai trecut o luna... am mai avut o poveste desenata! Imi imaginam cum plec cu Rha si Dodo la mare... la plaja...:D Eheee. Ce bine este cand poti calatori chiar si asa.. cu imaginatia:D.
Cam asta a fost ideea ... si bineinteles ceva norisori sa putem sta si la umbra:). 
Luna aceasta am avut si o multime de bunatati pe blog. Sper ca v-am inspirat si v-a placut ce ati putut citi si vedea (admira de ce nu) pe Copilarim in iunie.
Mai tarziu ne uitam la o animatie! Si... sa vedem ce layout va urma in iulie.:D Ghiceste cineva?:)

sĆ¢mbătă, 29 iunie 2013

Colectia "Bride 2013" CDB

Buna:)
V-am povestit despre concursul Bride 2013 organizat de Clubul Designerilor de Bijuterii (CDB). Mai sus puteti admira si creatiile in colectia realizata de Arima:). Despre lucrarile mele puteti citi aici:
- Invitatii nunta "Printul si Printesa" (Concurs CDB "Bride 2013")
- Marturii nunta "Ingeras Amigurumi" (Concurs CDB "Bride 2013")

Painici impletite - reteta-

Buna:)

Am promis ca voi reveni cu reteta de painite impletite. Pozele sunt facutpe 16 mai si 17 iunie (lol). Mai precis poza cu 5 painite este de luna aceasta.

Daca sunteti curiosi sa cititi cum preparam painea, puteti gasi aici articolul: Paine de casa
Cu mentiunea ca nu mai punem zahar deloc. Ah da, si prefer painea impletita.

Ingredientele pentru 5 painici (sau doua mai lungi:P):
- 300 grame faina intergrala, adica de la moara, nu din cea alba, de aceea e mai inchisa la culoare (plus daca si cat mai cere coca)
- 12.5 grame drojdie de bere (jumatate de pachetel de 25 - folosesc doar din aceea proaspata, nu praf)
-jumatate de lingurita de sare (himalaya)
- apa calduta (pentru maia)
- putin ulei pentru uns tava



Se cern 300 grame faina in vasul in care se framanta. Se pun 3 linguri din cantitate intr-un bol, se face la mijloc o adancitura si se adauga drojdia sfaramata. Apoi se amesteca adaugand apa calduta pana cand se omogenizeaza si are aspectul unei smantani mai moi. [vezi imagini in reteta de paine care prezinta toti pasii, link la inceputul articolului]. Se pune sa creasca, acoperind bolul cu o farfuriuta. In functie de cat este de cald poate dura intre 5 si 15 minute.. aproximativ.
Dupa ce creste se face o adancitura in faina din vasul de framantat, se adauga sarea, se adauga maiaua si incepem sa amestecam adaugand apa calduta. Dupa ce se incorporeaza faina toata se framanta aluatul obtinut. Daca este mai moale (adica s-a pus ceva mai multa apa) se mai adauga putina faina in timp ce framantam pana ce aluatul devine elastic, nelipicios.:). Se lasa sa creasca aproximativ 30 de minute, vasul fiind acoperit. Cand este gata se rastoarna pe masa de lucru... si ajungem la pasul ilustrat in imaginea de mai sus. Se imparte cantitatea in 5 (sau doua daca vreti doua painici mai lungi...).Fiecare parte se imparte la randul ei in 3 si se impleteste. Se unge tava (se pune ulei pe doua degete si se intinde bine pe tava - nu se pune ulei mult). Se aseaza painitele la crescut in tava si se deschide cuptorul ca sa aiba timp sa se incalzeasca si sa se potriveasca focul. (cresc in aproximativ 15-20 minte). Se baga in cuptor si dupa 15-20 de minute verificati sa vedeti cum arata, eventual se poate intoarce tava cu partea care era inspre interior spre exterior - la mine uneori cand este focul iute imi rumeneste mai mult in dreapta spre interior si atunci il intorc sa fie rumenit egal).

Cand sunt gata se scoate tava din cuptor, se scot painitele si se pun pe farfurii - se lasa sa se racoreasca (atentie sa nu stea lipite pentru ca transpira, se umezesc si se strica).

Si iata si un detaliu! Painica pregatita de a fi devorata:P. Voi faceti acasa paine?:) Va place sa framantati? Mie foarte mult. :D


vineri, 28 iunie 2013

Gandul de lemn si Macramoi in Revista Atelierul

Buna!

Saptamana aceasta am realizat doua interviuri pentru Revista Atelierul. 

Primul interviu l-a avut ca protagonist pe Dan David si il puteti citi integral aici:

A fost una dintre cele mai frumoase calatorii virtuale incursiunea printre creatiile lui Dan. In imaginea din stanga puteti vedea niste ace de par absolut minunate. 
Mi-au placut lingurile, iar de cate ori fac pancakes imi amintesc de paleta asa frumos ornata:D. Nu de alta dar si eu tot cu o paleta de lemn lucrez (doar ca e simpla). Sunt foarte curioasa sa vad cum vor arata bijuteriile din lemn. :)! Am vazut o brosa si e superba!

Voua va plac astfel de creatii? Aveti in colectie?:P 


Cel de-al doilea interviu a fost publicat astazi in revista si o are ca protagonista pe Corina Bratu. Il puteti citi aici:

Am fost foarte bucuroasa sa ii descopar proiectul - Macramoi. Mi-a amintit de prima mea intalnire cu crosetele metalice, foarte serioase (asa mi se pareau mie atunci) ... si snurul, vestitul snur. Nu am facut niciun mileu.. si nu stiu de ce sunt puse la colt pentru ca sunt adevarate opere de arta. Vreau sa fac .. candva.:P Mi se par extrem de laborioase. De fapt nu mi se par.. chiar sunt. Corina face niste lucruri superbe. Imi plac tare mult gulerasele - ma duc cu gandul la vremuri faine:D. 

Le multumesc pentru interviuri:)!

Bucuresti ComicsFest Editia aIIa


Hello!
Stiti de cand vreau sa ajung si eu la un astfel de eveniment? De foarte mult timp. Ii urmaresc cu drag pe cei de la Comics.ro Si citesc cu placere revista lor de benzi desenate. Am primit invitatia astazi si ... bineinteles nu am cum ajunge :((. Poate ajungeti voi si imi povestiti si mie! Si... imi faceti si o poza sau doua cu dedicatie... ufffff...
Have fun!

ps: Iata cum puteti ajunge. E in acest week-end, in Bucuresti, si intrarea este libera.. .

joi, 27 iunie 2013

Marturii nunta "Ingeras Amigurumi"

Buna!!

Promiteam marti sa povestesc despre marturiile pe care le pregatesc. Rha si-a dorit ingerasi si ma bucur ca pot sa ii indeplinesc dorinta.

Totul se trage de la un "varf de brad"... Hehe, da. I-am pregatit lui mami un ingeras pentru pus in varful bradului si surioarei mele i-a placut tare mult.

Pentru ca am scris deja amanunte in prezentarea facuta in cadrul concursului Bride 2013 de pe CDB, voi adauga citat de acolo, si bineinteles va voi lasa si link-uri:).

Cutiuta din stanga este ceva provizoriu.. Iar ingerasul este primul din serie... asta in cazul in care va intrebati cu ce imi ocup timpul in ultima perioada (pe langa celelalte activitati... crosetez:P).

V-am lasat in ultima poza si un ingeras in lucru. imi place tare mult ca, desi in mare respect modelul, la fiecare pot sa schimb cate ceva - fie cum cos ochii, fie cum aranjez parul, aripile.. chiar si clopotelul rochita:D! Si acestea fiind spuse.. urati-mi sa am spor la lucru!

Pe curand!


(...) Ingerasul are aproximativ 6 cm (pot fi mai inalti sau mai scuzi, sunt handmade, deci fiecare este unic in felul lui, desi modelul este in principiu acelasi, pentru ca imi place sa ma joc cat imi este permis... asa ca fiecare are ceva "altfel" realizat).
Am folosit bumbac pentru cap si acril pentru par si rochita. Pentru aripi am folosit pene si piele, pentru ochi margelute si bineinteles am avut grija de toate detaliile :).
Abia astept sa fie toti gata - am mari emotii.(...)


- Concurs Bride 2013 
- In pravalia Copilarim

marți, 25 iunie 2013

Invitatii nunta "Printul si Printesa"

 Buna:)

Va spuneam ieri ca astazi va povestesc cate ceva despre invitatiile realizate alaturi de Rha pentru nunta.

Cu siguranta a fost unul dintre cele mai dragi proiecte la care am lucrat. Am si multe emotii. Dar lui Rha ii plac si eu sunt fericita.

Am facut pozele [mai putin cea cu printul si printesa care e facuta de Rha], le-am editat, am pregatit si textul.. Apoi a urmat imprimarea, taierea si asamblarea:) si ultimele detalii.

Particip cu ele la Concursul Bride 2013 pe CDB. :)
Pentru mine acest concurs are o insemnatate aparte. Prima data cand am participat in 2011 la concursul pe aceasta tema am realizat o papusica amigurumi pe care o ador ( Bride Doll - the winner ) si... am castigat un premiu. Dar mai mult de atat, am descoperit un alt gen de concurs, un alt gen de comunitate... multa caldura, oameni deschisi pentru creatii diferite si care vad si apreciaza si ceea ce este dincolo de obiectul prezentat: sufletul, povestea... omul.

Iata anul acesta revin cu emotii si doua creatii pentru acest concurs - una o puteti vedea azi, cealalta o veti putea vedea joi. Sunt realizate pentru surioara mea:P si in colaborare cu ea, bineinteles.


Pe curand!

update: In pravalia CDB.

luni, 24 iunie 2013

Cum coasem un curcubeu?

 Buna:)

Incepem saptamana cu o invitatie! Va invit sa coaseti o bucata de cer.. si-o bucata de nor... cu fire de curcubeu. Puteti face brose, sau pandantive sau cercei sau pur si simplu accesorii cu care sa decorati ce vreti voi!

Sunteti curiosi? Iata si un tutorial pe care il puteti citi integral in Revista Atelierul:
Tutorial: ” Curcubeu cusut pe fetru”

Eu am creat doua pandantive! Unul a plecat si ajuns deja la cineva drag. Cel de-al doilea va ajunge si el la destinatie cat de curand! [desi trebuia sa ajunga candva in mai, insa am stabilit de comun acord sa... mai intarziem putin calatoria sa ].



Astazi e sarbatoare... asa ca nu lucrez dar de maine intru in linie dreapta la capitolul pregatiri. Despre marturiile la care lucrez va voi povesti foarte pe scurt joi. Pana atunci maine va arat cateva imagini cu invitatiile ;P. Miercuri nu vorbim foarte mult, dar va arat imagini cu luna si super luna... si cam atata despre ce mai citim pe blog saptamana aceasta... restul descoperiti pe parcurs.
Daca va inspiram, ne-ar placea sa va vedem creatiile. Nu ezitati sa ne trimiteti pe mail poze, sau linkuri ctare creatii.. Daca vreti le puteti inscrie chiar voi la rubrica Voi Copilariti.
O saptamana frumoasa sa avem!!

duminică, 23 iunie 2013

Aladino (Aladin)



Buna!! E vremea sa ne rasfatam putin cu o animatie;).Astazi ne reamintim de povestea lui Aladin. Ma gandeam acum ce bine mi-ar prinde o lampa fermecata.. hihihi .Sau ce bine mi-ar fi prins ieri cand am avut o gramada de aventuri: gradele la frigider urcasera ametitor de am ajuns sa ii fac vant cu evantaiul (la propriu), noaptea s-a lungit pana la 2 cand am terminat un gem de visine delicios [ah chiar ma laud cat de bine mi-a iesit - desi ar trebui sa acord credit si lui Buni care mi s-a alaturat la un moment dat] si bineinteles am zis ca daca tot am stat atat o sa vad SuperLuna... i-am facut poza... o sa va arat miercuri:).
Si acum revenim la poveste - gasiti rezumatul dupa filmulet:P.


Video via youtube

Rezumat:

sĆ¢mbătă, 22 iunie 2013

Despre Mandra Chic si Buburuza cu Ghetute in Revista Atelierul

Buna!

Saptamana trecuta a aparut un interviu inedit pe care l-am realizat alaturi de Alina Zara. Am aflat multe lucruri despre proiectul Mandra Chic si am admirat creatii absiolut superbe!
Va invit sa cititi interviul integral aici:
Cu siguranta veti descoperi o alta fata a imbinarii intre vechi si nou, traditie si obiecte vestimentare moderne - tricoul, de exemplu.

credit foto: Mihai Sin - pentru Mandra Chic


 

Saptamana aceasta, mai precis ieri, am calatorit in lumea copilaroasa si vesela a Buburuzei cu Ghetute, proiectul Alexandrei Udrea.
Am facut cunostinta cu Bubu - mascota si am aflat si de aceasta data lucruri interesante din... atelierul de creatie.

Interviul il puteti citi integral aici:

credit foto: Alexandra Udrea - Buburuza cu ghetute

vineri, 21 iunie 2013

21... lma ... dulce

Hei:)!
Da... ieri am facut TORT. Unul micut din 6 oua. (reteta o gasiti aici, cantitatile injumatatite: Tort reinventat cu prico si cacao  ).... Am facut de dimineata poze, cu gandul de a scrie mai pe dupa-amiaza articol si urari si.... cineva (Rha), nu spunem cine (RHA) a subtilizat cablul de la aparatul foto. L-am cautat .... dar unde nu l-am cautat (probabil unde il pusese Rha, clar).... pana la urma o sun si intreb asa... cu jumatate de glas: Auzi... ai luat tu cumva cablul meu de la aparatul foto?. Acum sa privesc partea buna a lucrurilor.....

Acesta a fost cadoul meu pentru Tati (cadou rapid devorat... cred si eu.. a iesit delicios - responsabila pentru pasul decisiv din realizarea cremei e Buni, recunosc... inca nu reusesc sa ii castig increderea sa ma lase sa finalizez crema eu.. Glumesc.. noi avem impartite atributiile in asa fel incat sa ne completam perfect in realizarea stimabilului tort. )..


joi, 20 iunie 2013

Patrocle -Swap Atelierul vara 2012-

Buna:)!!

Pregatisem de ieri seara fotografiile, dar nu am mai putut scrie si textul pentru ca eram prea obosita.... cald rau si multe de facut:D. Stiti si voi, cu siguranta!

Tocmai ce am inchis cuptorul - am pregatit ceva bun pentru ca maine este o zi speciala. Si profit de o scurta pauza sa va scriu doua ganduri despre editia din vara anului trecut de Swap realizat de Revista Atelierul.

Am avut de pregatit ceva dragut pentru Micaela si primul lucru care mi-a venit in minte a fost dragutul de Patrocle. Stiu ca a trecut aproape un an de cand am anuntat ca lucram la cartea  Maratonul Jucariilor - Copilarim in DulceaMeaCasa si ca nu am reusit inca sa termind e aranjat cartea ... sper ca in curand sa pot sa ma ocup de aranjarea materialului care asteapta cuminte. Micaela ne-a sustinut mult in acest proiect si, in plus, cand ne-am cunoscut noi, mi-a propus o idee - sa incerc sa ii fac pe Lizuca si Patrocle.
Si asa am hotarat sa ii fac un Patrocle :D.

Despre celelalte lucrusoare pregatite.. cat de curand. Si fiti pe faza pentru ca in curand urmeaza o noua editie de Swap de vara marca Revista Atelierul... iar eu v-am salutat si am fugit sa definitivez bunatatea pregatita pentru maine:




luni, 17 iunie 2013

Pancakes with love

Ta-na-nammmm!!!
Cand am pofta de ceva dulce rapid, mic dejun copios si sanatos... atunci pancakes sa fie. Reteta a descoperit-o Rha si de atunci si pana acum am tot modificat si ajustat pana cand mi-am gasit dupa propriul ritm si inspiratia de moment, reteta ideala. Pentru mine.
Imaginea de mai sus si versiunea in engleza ii apartin Laurei (pe care multi o cunoasteti de la Scrapper in Romania) si este pentru varianta 2 oua pe care o prefer cel mai mult si pe care o voi scrie mai jos [ voi preciza in paranteze drepte si cantitatile pentru 3 oua:P - in cazul in care vreti ceva mai multe clatite pufoase].



Ingrediente:
- 2 oua [3 oua] - eu folosesc oua de tara.
- 60 grame faina [ 100 grame faina]
- un varf de lingurita / un praf de sare
- o lingura rasa cu zahar [o lingura mai plina, potrivita nu foarte varfuita]
- jumatate de canita cu lapte [ tot cam asa, dar la lapte variaza si in functie de cat de groase vreti sa fie / pufoase sau poate le preferati mai apropiate de dimensiunile clatitelor normale; de asemenea mai conteaza si cat de bine sunt batute albusurile:D]
- optional putin ulei (cat se pune pe doua degete) pentru a unge putin tigaia (eu folosesc tigaie de ceramica si e nemaipomenit de buna:D)

-simple sau cu miere?-

Preparare:
1. Se spala ouale. Se separa galbenusurile intr-un bol, albusurile in altul.
2. In bolul cu albusuri se adauga un varf de lingurita de sare (praf de sare). Eu folosesc de cativa ani de Himalaya.
Se pune mixerul in functiune si se bat bine albusurile spuma bine de tot (cu cat este mai bine batut, cu atat mai bine si bune ies prajituricile la tigaie = pancakes).
3. In bolul cu galbenusuri se pune zaharul si apoi mixam bine pentru a omogeniza compozitia care devine ca o crema. Adaugam faina, data prin sita. Amestecam cu ajutorul unui tel si turnam putin cate putin din lapte pentru a omogeniza si obtine o crema.
Eu nu pun toata cantitatea de lapte odata, mai pastrez putin pentru final - vezi mai jos. Inca ceva, folosesc laptele fiert din frigider, deci rece, dar am facut si cu lapte cald.

.... sau poate cu crema de cioco ?

4. Cand obtinem o crema de consistenta ... hmmm, unei creme-bundinca as zice (mi-e greu sa zic smantana pentru ca smantana pe care o stiu eu e mai grasa si nu e asa moale) incepem sa adaugam albusul batut spuma tare. Se adauga putin cate putin si se incorporeaza amestecand nu foarte tare cu telul, de jos in sus. 
[ Cand mai am putin albus de incorporat, daca observ ca s-a ingrosat prea tare compozitia mai adaug putin lapte si omogenizez cu grija si apoi adaug si ultimul albus..]
5. Se poate unge sau nu tigaia de ceramica cu putin ulei (cat de pune pe doua degete) si se lasa sa se incalzeasca putin. Se ia cantitate - cam cat un ciorbar mediu pun eu - si se pune in tava. La primele eu le las cam pana numar la 30 (in functie si de cat de iute e focul) apoi le intorc cu o paleta de lemn pe cealalta parte si le las pana sunt gata. De la runda a doua deja sunt gata mai repede (in general le ia pana numar la 15 - deci cam 15 secunde sa fie gata pe o parte).
6. Se consuma asa, sau cu gem, crema facuta in casa, miere... La un pahar de ceai, lapte.. :P.


Si cam atat... am fugit sa impletesc niste painite. Cand ma intorc va pun si poze cu clatite ;P.
Update: Clatite cu crema de ciocolata 12 si 16 iunie 2013.

duminică, 16 iunie 2013

La bella e la bestia (Frumoasa si Bestia)


Buna!!!
Nu stiu voua, dar mie tare dor mi-a fost de povestea de duminica. Am facut o pauza cam lunga ... din lipsa de timp mai ales. Stiu ca am inca o mica restanta cu o poveste (varianta recenta) dar nu am gasit inca pe nicaieri video cu ea. Asa ca pana atunci, reiau animatiile din seria -Le piĆ¹ belle favole del mondo- si va invit sa urmarim o ecranizare a povestii Frumoasa si Bestia.


video via ft1978

Rezumat:

sĆ¢mbătă, 15 iunie 2013

Tort reinventat cu prico si cacao

Buna!!

Va aratam miercuri "un atentat" la tort din partea lui Dodo. Evident nici tortul respectiv si nici Dodo nu au avut "de suferit" in urma sedintei foto.. Tortul a fost intre timp mancat [s-a ales si pofticiosul cu putin blat care este de bezea cu nuca] si... astazi m-am gandit ca este o zi foarte potrivita ca sa ma tin si de cuvant - sa va dau reteta, dar si ca sa repet la randul meu experienta si sa pregatesc un tortulet - avem de sarbatorit.

Pozele din acest articol sunt facute acum 10 zile - pe 5 iunie mai precis, cand am facut tortuletul de fata. Daca vi se pare ca are alta culoarea crema fata de cel de miercuri, nu vi se pare, chiar asa este. Cel de miercuri a fost o "variatiune" la reteta initiala, am jonglat putin cu ingredientele si a avut ceva mai putina cacao (de aceea aducea mai mult cu crema de ness) si mai putina nuca... Daca a iesit bun? Pai da... pana acum din fericire toate variantele au iesit extrem de bune.


Dar sa ma intorc la "oile" noastre si sa va povestesc cum se face si ce anume aveti nevoie. In primul rand eu il fac alaturi de Buni daca este mai ales varianta cu 12 oua. Daca fac din oua mai putine ma descurc si singurica mai ales la partea de mixat albus... dar cand sunt mai multe ne impartim fiecare atributiile si facem o echipa pe cinste! Unde mai pui ca avem astfel si ocazia sa facem praji impreuna :D.

Reteta originala o am de la o doamna foarte draguta. In reteta originala se foloseste ness la crema si... inca ceva ce eu nu folosesc.. si am inlocuit cu faina. Parca amidon.. In fine. Dar ca idee, data trecuta cand am facut varianta de mini tort pe care l-ati vazut miercuri nu am pus faina [ hihi ca am uitat] si a iesit foatre bun si fara. De fapt tortul pe care il facea buni cu bezea era fara faina. 

Bun si acum ca am povestit destul... sa va spun datele problemei. Inarmati-va cu un pix, hartie... si la treaba.
Ingrediente [ pentru 12 oua - marimea ca tortul din imagini]
12 oua (eu folosesc oua de la tara)
1 lingura faina [ in reteta originala era 1 lingura amidon dar eu nu folosesc asa ceva ]
600 grame zahar (eu pun 550grame
300 grame nuci [ ca 50-55 nuci potrivite imi intra mie]
4 linguri cacao [ in general le pun potrivite - nici rase, nici cu varf]
2 pachete de unt de 85% grasime (eu folosesc unt Bradet - este natural si are un gust extrem de bun, exact ca untul facut in casa; eventual il si spalam inainte putin, pentru ca uneori isi mai lasa zer)
putina apa (2-3 linguri)
un praf de sare
Ustensile si alte lucruri de trebuinta:
hartie de copt
tava joasa
tel, mixer, vas pentru bain mari
rabdare :D
Mod de preparare - BLAT
Se sparg nucile, se curata si se dau prin masina. Eu la varianta de 12 oua am folosit in jur de 55 de nuci... potrivite. Am incercat si cu mai putine nuci la variantele mai mici - diferenta este ca la mai putine nuci bezeaua se va simti mai dulce si... mai bezea.. hehehe. 
Se spala ouale si se separa albusurile intr-un vas (in care urmeaza sa fie batute cu mixerul) si galbenusurile in alt vas. Eu pun si un praf de sare (un varfulet de lingurita), nu mai stiu daca la reteta originala era asa. Apoi se masoara zaharul - 300 de grame [ in reteta originala era 300 de grama si pt 10 si pentru 12 oua. eu daca fac prajitura din 10 oua pun 250 de grame de zahar la blat]. Se adauga zaharul si se bat bine albusurile cu mixerul pana cand ... stau, nu cad... Nu stiu cum sa zic aici:)). Cu cat este batut mai bine cu atat mai buna e bezeaua. Asta e ideea. Iar mie imi place sa le batem bine de tot.
Apoi amestec albusurile batute bine de tot cu nuca. Mare atentie se incorporeaza usor sa nu se lase albusurile. La final se adauga in ploaie faina si se incorporeaza si ea. Dupa care incepem sa coace foile.
Mie la 12 oua imi ies 3 foi potrivite (din care tai apoi sa imi intre in forma de mai jos). Deci pregatesc trei hartii pentru copt (le prefer pe cele albe usor transparente care seamana cu foile de calc).Impart cantitatea ochiometric si o asez pe hartii cu ajutorul lingurii dupa care o intind usor uniform cu un cutit.
Cuptorul se deschide (la foc potrivit) si dupa ce se regleaza [ la mine la cuptor dureaza putin pana se regleaza focul, depinde de modelul fiecaruia] se baga tava. In reteta originala era moentionata durata 10-15 min. Mie uneori mi-a luat peste 20 de minute o foaie, depinde mult si de cat de iute e focul. Aveti grija insa si uitati-va cum se prezinta foaia in cuptor, mai ales daca aveti optiunea lumina la el. 
Lasati putin foile sa se raceasca, usuce (daca e cazul) si apoi desfaceti hartia si pregati-le pentru uns/ ornat, in functie de platoul pe care urmeaza sa asezati prajitura.

Mod de preparare - crema:
Galbenusurile le pun intr-o oita emailata care este asezata la randul ei in alt vas in care este pusa putina apa (calduta). Amestec galbenusurile cu 250 grame zahar si cand incepe amestecul sa se omogenizeze adaug cacao [ cele 4 linguri potrivite cu cacao se amesteca intr-un bol cu aproximativ 2 linguri de apa pana se obtine o pasta ]. Amestecam in continuare pe plita (la bain marie - adica apa din vasul de sub olita cu crema trebuie sa cam dea in clocot:P) pana cand crema incepe sa se ingroase.
Intre timp untul se pregateste astfel: daca aveti unt facut in casa, sau de exemplu folositi de la Bradet, sau alti producatori locali care nu folosesc adaosuri il puteti spala intr-o apa, pentru ca untul natural isi lasa zer:P. Daca nu, il scoateti din pachet si il lasati sa se topeasca putin (cam la temperatura camerei) pentru a putea fi incorporat mai usor.
Cand crema se ingroasa la bain marie, luam olita de pe foc si continuam sa amestecam pana cand se racoreste putin si apoi incepem sa incorporam untul, putin cate putin. Si se incorporeaza si freaca bine crema pana cand capata o consistenta potrivita. Se lasa la rece (camara, nu frigider pentru ca nu vrem sa se intareasca prea tare si sa nu mai poata fi pusa pe foi).

Asamblare: cand foile s-au racit se taie in functie de suportul pe care va fi asezat tortul (foaia de jos si cea de sus trebuie sa fie intregi, dintr-o bucata, dar pe la mijloc puteti sa le formati si din bucati). Se imparte in functie de cate straturi va avea tortul si crema (din ochi) si incepeti sa il asezati: foaie de blat - crema, foaie de blat -crema.. pana cand terminati de asezat. Si... la frigider cu el.

In general se mananca a doua zi (se face seara). Da, stiu... asteptare lunga. Eu am facut acum unul din 6 oua ca avem de sarbatorit! Surioara mea e doamna de astazi, cu acte:P. 
Daca il faceti si va place, dati-mi de stire. Abia astept sa va aflu parerile. Eu personal il consider o minune. Iar ca un sfat de consumare: savurati-l incet, in liniste... putin cate putin. E genial!

ps: se numeste reinventat pentru ca plecand de la reteta initiala, cu mici modificari am creat practic un alt tort, unul pe care il gasesc muuuuult mia bun decat cel cu ness de care ma indragostisem...:D
pps: ..... da, am scris cu "plat" pe poze in loc de blat... :D si nu, nu mai schimb... abia astept sa fie gata si sa il degust... se vede, nu?:))

later edit 9 p.m.: testat acum si este perfect. Deci se poate manca si mai devreme :D hihi! Adaug maine o poza ca sa il vedeti pentru ca l-a detronat pe cel din imaginile de mai sus!