vineri, 20 ianuarie 2017

Retete Gustoase si Rime Haioase - Cecilia Nicoleta Guran



Buna :)
In sfarsit ajunge si la Micul N darul pe care i-l pregatisem pentru Mos Nicolae. Cu transportul nu ne-am nimerit noi atunci, a fost atat de din scurt totul, incat nu a reusit mosul sa preia la timp cadoul, dar nu-i nimic, ajunge acum, de ziua mamicii lui N (adca Rha, sora mea, pentru a nu mai crea confuzii :D). Cine stie, poate ca sambata chiar se delecteaza cu vreun preparat din carticica.


Am tras cu ochiul si eu la retete si sunt delicioase, unde mai pui ca au, fiecare in parte, rime haioase (recunosc ca eu vazusem cateva pe pagina de facebook Vixy si Tuxy, a autoarei si chiar ma intrebam... oare proiectul acesta va duce la o carte, ce fain ar fi - din fericire asa s-a intamplat). Imaginile sunt foarte apetisante, jucause si imbietoare, iar personajul principal, adorabil.


De emotie, camera mea profi a captat imagini tremurande - serios acum, trebuie neaparat sa scot trepiedul ala din cutie si sa fac ceva in privinta asa, nu de alta dar nu se mai poate. Am facut pozele pe fuga, pentru ca ma grabeam sa desfac ambalajul si sa ii arat lui Rha carticica, dar nu ma asteptam sa iasa chiar asa :(. Totusi as vrea sa va faceti cat de cat o idee despre cum a venit carticica de dichisita! Impachetata intr-o coala simpla, verde - dar de efect, cu panglica de satin si eticheta haioasa, cu vulpita :P.


Cand am facut precomanda, aveam trei optiuni. Eu am ales-o pe cea de mijloc (prima nu avea cuttere, iar a treia nu imi mai amintesc exact ce continea, pe langa carte). A venit la "pachet" cu trei cuttere de inox, foarte haoiase - acestea raman deocamdata la mine, asa ca abia astept sa vina praslea in primavara aici, sa ii fac pancakes si sa i le decupez in forma de dinozaur, trenulet sau girafa! Hihihi.


Pe langa retele din carte, avem la final posibilitate sa ne cream 2-3 retete proprii pe care sa ni le notam pe paginile special lasate libere.
Retele sunt realizate din ingrediente simple, naturale - mi-a placut foarte mult tot si o felicit pe Cecilia pentru idee! Daca nu stiati, Vixy este unul dintre talentatii redactori ai Revistei Atelierul si, deasemenea, ii puteti urmari activitatea creativa pe blogul proiectului sau Vixyblu.



Fie ca e vorba de peste, sau paste, sau mazare (yummy!!!!) sau "ceva dulce"-uri (fara zahar) sau... rontanele sarate, cu siguranta veti fi surprinsi ce multe bunatati se pot realiza si cat de mult conteaza daca le prezinti creativ. Desigur, cand suntem mereu pe fuga (pentru ca asa ni se dicteaza, sau impune.. sau pur si simplu uitam care ne mai este ritmul si ne aliniem celui din jur) pare o bataie de cap, daaaaar trebuie incercat macar o data si vom redescoperi, mai mare sau mai mici, sa ne bucuram de lucruri marunte, sa redescoperim mancarea altfel si sa o savuram cu placere.


Un ursulet ciocolatos vrea si eu sa imi fac cat de curand :D. Mi se pare atat de apetisant!! :) In plus, intr-o oarecare masura, si eu sunt un copil mai mare, care pasesc cu emotii pe taramul diversificarii, marcand cu stegulete mici victorii, dar asta este alta poveste!

Va recomand carticica - este minunata!! O voi ruga pe Ralu, daca o va lasa micul N, sau poate cand vin in vizita, sa facem macar una dintre retete "documentata" - adica sa facem poze, hahahaha si sa vi le aratam si voua, sa va povestim cum a fost de bun... si eventual ce reteta am mai adaugat la finalul cartii [ eu as baga pancake-urile mele dragi si ceva cu mar copt... sau poate niste briosele fara praf de copt.. ma mai gandesc].

Pe curand!!

4 comments :

Gianina spunea... [Raspunde]

Splendid cadou!Cu siguranta,bebelul va deveni fanul ei.

copilarim spunea... [Raspunde]

@Gianina eu stiu? :)) asa sper - ca ii plac cartile !! :D Si bucatele alese ;).

Vixy spunea... [Raspunde]

Cat de frumos ai scris... iti multumesc din suflet! Ma mangaie cuvintele tale si ma bucur mult ca ti-a placut.
Astept cu nerabdare sa vad retetele voastre scrise in carte. :)

copilarim spunea... [Raspunde]

@Vixy sa stii ca ii voi zice lui Ralu sa o aduca neaparat cu ea cand vine :))).
Formele nu i le-am trimis inca - am zis sa le inauguram cand vine cu micul N aici ;)). Si se face ca aterizeaza fix cand e si ziua subsemnatei - deci se prevede ceva "festiv" <3!!

Ti-am zis. Bucuria transmisa de tine, nu poate decat sa se intoarca tot sub forma de bucurie :*!!

Trimiteți un comentariu