marți, 20 noiembrie 2018

XXI. Farmecul argilei din Munții Piatra Craiului.

Imaginează-ți că dormi. Dormi bine, visezi coborâri pe pârtia înzăpezită, în toi de noapte; artificii de brad aprinse, scânteind magic. Frumos. Te trezesc două raze jucăușe de soare și un zumzet, ca de albine. Doar că, tu nu ești pe o pajiște însorită visând la o noapte de iarnă, cum ai crezut în primul moment, ci în pat, în camera de hotel, a doua zi după o nuntă ușor atipică. Și-afară ninge. 

Îi zărești silueta Clarei ca prin lentila aparatului de fotografiat, conturându-se contre-jour. Pare că privește pe geam peisajul montan. E însoțită. Începi să distingi vocile din ce în ce mai clar:
- ... și cu ingrediente active de ultimă generație: Cobiodefender-ul EMR, complexul Ferulan bogat în acid ferulic! Cel mai puternic antioxidant....
- Nici nu este de mirare că vine la pachet cu o lungă listă de beneficii: hidratarea, detoxifierea tenului și protejarea sa împotriva efectelor stresului urban, regenerarea celulară naturală !

Nu înțelegi o iotă din conversație, dar ai o revelație ... Domnișoara de onoare si mireasa - deapănă amintiri! îți zici.

Te simti suficient de treaz încât să te ridici ușor, pe marginea patului. Le saluți. Atunci... se întâmplă. Cele două siluete se întorc cu încetinitorul spre tine, ca-n filmele acelea cu Sadako și rămâi blocat sub privirea ochilor sclipitori, dar aparent prizoniei ai unor fețe imobile, pământii. Sub imboldul șocului sari din pat și dai să fugi spre ieșire, așa... desculț, în pijama.
- Mihai! Hei!  
Te împiedici și cazi. Creatura aceea se apropie tot mai mult și vrei să te aperi ridicând mâna, când...
- Ce ai pățit?Ai visat urât, sau... ?

Una dintre măști îmi vorbește calm, aplecată ușor deasupra mea, în timp ce cealaltă se crapă ușor, într-un val de râsete și suspine:
- Clara, uită-te în oglin.. auci.. oglindă!!
Masca din fața mea se întoarce ușor spre stânga ei, către oglinda din hol. O văd cum strânge din pumni și din buze schimonosindu-se caraghios. Acum, odată ce mi-a trecut spaima și m-am trezit cu adevărat, realizez că, ceea ce mă speriase, era doar... o mască de față. Mă bufnește instantaneu râsul - molipsitor obicei - și Ana mă urmează la scurt timp, adăugând noi riduri, pe suprafața măștii. Clara în schimb, țopăie cu mâinile la urechi, încercând să reziste eroic valurilor de „hahaha” și „hihihih”, ce vin dinspre noi.
- Nu vă aud, nu vă văd, nu râd!!! 

- Deci.. voi erați! am zis recăpătându-mi într-un final, suflarea. Dar... ce ați pățit? 
- Pudră de Argilă pentru tratamente cosmetice în combinație cu suc de portocale în cazul meu și cu  lapte, miere și gălbenuș de ou în al Clarei... am pățit. Combatem poluarea natural, cu argilă provenită din Munții Pădurea Craiului! Întrebarea este... ce ai pățit tu?
- Credeam că e evident. M-am speriat de...
- .. măștile noastre inofensive și extrem de benefice? Felicitări! veni răspunsul Clarei, care plecase să aducă dischetele demachiante și un vas.


În timp ce procesam informațiile nou primite, studiam cum masca brăzdată de râsete a Anei dispare ușor de pe față, înlăturată blând, cu ajutorul ceaiului de gălbenele pregătit din timp de Clara.
- Zău Mihai! Data viitoare când îmi pregătesc o mască, adică fix peste o săptămână, am să îți fac și ție o porție. Și-apoi, după ce se usucă așa bine, pe față, am să te fac să râzi, să vezi cum este... mi se adresează într-un final Clara, cu fața radiind într-un zâmbet machiavelic.
- Să-l și filmezi, te rog! Vreau să-i văd și eu reacția când revenim din luna de miere! completează Ana. Gata! Eu v-am lăsat, merg să-i povestesc și lui Florin întâmplarea și, apropo Mihai, ai putea să iei și tu lecții de actorie! Ai o mimică... chicotind închide ușa în urma ei, în timp ce Clara se îndreaptă spre baie, pentru a curăța ustensilele.

Pe măsuța de lângă comodă, zăresc cutia cu pudră de argilă specială, din Munții Piatra Craiului. Lângă ea, o broșură despre noua gamă Aslavital Mineralactiv, creată pe baza argilei 100% naturale, mă face curios să aflu mai multe amănunte despre viitoarea mea experiență cu masca. Cine o cunoaște pe Clara, știe când glumește și când nu, ori în acest caz, era cât se poate de serioasă.  Amintindu-mi și de fragmentul de discuție surprins cu ceva timp în urmă, încep să citesc, poate mai deslușesc din misterul acelor termeni care mă băgaseră total în ceață. Astfel, aflu că nu-i vorba despre orice fel de argilă, ci despre una 100% naturală, curativă, și netratată chimic. Mai mult, cu peste 20 de minerale naturale în compoziția sa, acest ingredient minune se adresează în special persoanelor cu un ten sensibil, fiind utilizat în nu mai puțin de 15 produse create special pentru a combate efectele negative ale poluării. 
Beneficiile ei sunt enumerate frumos, la liniuță și, până și un necunoscător ca mine, își poate face o idee clară despre ce este vorba. Printre proprietățile terapeutice pentru care este recunoscută se află trei care mi-au atras îndeosebi atenția. Faptul că potențează forțele de apărare ale organismului având o acțiune antitoxică, urmat de puterea de echilibrare radioactivă a corpului, de care dispune și, nu în cele din urmă, de acțiunea de revigorare a organismului prin procesul de reîncărcare a celulelor organismului cu energie vitală.

Mă uit pe celelalte produse din gamă și recunosc apa micelară cu Argilă pe care Clara o folosește zilnic. Pe lista ingredientelor găsesc și Cobiodefender EMR - în traducere, acest glycogen marin purificat este ingredientul activ responsabil cu reducerea problemelor apărute la nivelul pielii, ca urmării a „expunerii la radiațiile electromagnetice, lumină vizibilă albastră și poluarea electronică”. De-aceea are Clara fața atât de luminoasă și revigorată după ce-l folosește! Poate că n-ar fi rău să-l încerc și eu! îmi zic.

Tocmai citeam despre Masca neagră detoxifiantă cu cărbune, Peel-Off  când Clara m-a întrerupt:
- Mihai, e timpul să plecăm! 
M-am ridicat. Cu farmecul argilei din Munții Piatra Craiului aliat, poluarea nu mă mai sperie. O s-o alung eu începând de săptămâna viitoare. Cu masca de argilă!


4 comments :

CARMEN spunea... [Raspunde]

minunata poveste tesuta pe marginea reclamei la produsele cosmetice cu argila. Superbe descrierile tale! Paraca eu am fost Mihai! ☺☺☺
Te pup. O seara placuta în continuare, Rux draga. pupici

copilarim spunea... [Raspunde]

@CARMEN hihi. Ma bucur ca ti-a placut! :)) Iti multumesc !

Masca din aceasta mi-am facut si eu cu Ralu pe vremuri (stiu ca era de la ei dar nu stiu daca era chiar cu argila din Piatra Craciului pe atunci) - sunt foarte faine. M-am amuzat putin amintindu-mi. Si eu tot Mihai cred am fost mai mult :)))).

Pupici cu drag !! O seara minunata iti dorim si noi ( Kouki ma insoteste si ii face declaratii girafei - ba o roade, ba o pupa... de-astea :P)

Diana spunea... [Raspunde]

Hahaha! Si mie imi place povestea! :)
Cat a mai ras sora mea cand, cu muuulti ani in urma, am avut o masca, din nu mai stiu ce ingrdiente. Si cand s-a crapat masca pentru ca m-a facut sa rad cu rasul ei aratam si mai si si, si sora-mea radea de-o durea stomacul! :)
Cred ca cele mai multe masti cosmetice ajuta la pastrarea unui ten luminos, curat, dar nu prea am rabdare pentru ele... :)
Succes, Rux!
Pupici cu drag! <3

copilarim spunea... [Raspunde]

@Diana si la noi a fost la fel. :))
Sa stii ca masca simpla preparata din argila (plus ce ii e fiecaruia potrivit) e foarte faina. Ce pacat ca nu ne-am facut atunci poze hahaha. Aveam niste... ~fete~ :)))).
Ralu inca isi mai face din cand in cand (eu ii tot furnizez ingredientele ca sa zic asa - i le trimit ca la ea nu sunt). Si ii place mult si apa micelara. E blanda si placuta.
La mine e problematic ca stii cum sunt eu cu parfumurile si fara tester acasa e mai tricky. Dar vreau sa o pun sa testeze mastile :)))!

Pupici!!:*

Trimiteți un comentariu