vineri, 14 iunie 2019

Alternosfera - Columb (II)

Buna!
Aseara ma gandisem sa pregatesc alta piesa pentru azi (una dintr-un desen animat). Culmea este ca azi, pe cand vorbeam cu micul N pe whatsapp, Ralu a pus exact piesa pe care o ascultasem si eu aseara. Ha, ha!

Totusi azi m-am razgandit! Am piesa asta din nou, de ceva timp iar in minte ( pentru ca aici, Ina a scris despre ei). Prin 2007 o ascultam de foarte multe ori - era in playlistul de winamp. Mi se pare tare frumoasa. Poetica... inaltatoare. Si sper sa va placa si voua!

Daca va intrebati ce legatura are piesa cu poza de mai sus... ei bine, mi s-a parut cumva ca se potrivesc. Ea e Everest ( de la Paw Patrol). I-am cumparat-o micului N si a ajuns saptamana trecuta la mine (vreo 2 luni am asteptat-o... hahaha). Si cum trageam de snur sa vad cum merge (ii fac proba, pentru cand vine), am avut senzatia ca se misca din proprie vointa, ca si cum ar fi vrut sa prinda viteza si sa calatoreasca peste tot, pe skateboardul ei asortat.

Dar sa trecem la piesa:



Mai spun doar ca imi place mult pronuntia... e atat de melodios totul! Si iata mai jos si versurile, in caz ca vreti sa fredonati si voi:

Versuri (via):
N-am obosit să tot caut înaltul 
Am spus că nu-mi place 
Mi-am spus că vreau altul 
Dar unde n-am fost în goana nevoii 
Cer nud n-am găsit 
Fără de sârmele ploii 

Peisaj vertical 
Grădini orizontale 
Încolțite în ploi torențiale 
Am ochii de plumb 
Am ochii de plumb 
Mă cheamă Columb 

Eu m-am trezit născut în colivie 
Cu ochi grei și triști 
De mic am amnezie 
Orașul îmi cântă îmi șuieră-n minte 
Am degete strâmbe Înfipte în tâmple 

Oare îmi pare că eu merg pe mare 
Că vântul din nord 
Aruncă valul ce sare 
Privește-mă lung 
Am ochii de plumb 
Eu sunt Columb

Si pentru ca vorbeam de 2007, ei bine pe atunci mai era cineva care asculta cu mine piesa asta. Dar azi mai adaug o saptamana in buchet. 103. Si cine ar zice ca peste o alta saptamana... si 2 zile, se fac 2 ani. Chiar asa.

🌈💙💗💚💛💜🌈


💕 Daca e vineri, celebram prietenia cu provocarea muzicala, alaturi de Carmen. 💕

6 comments :

Stef Rof spunea... [Raspunde]

Recomandarea ta muzicală a venit bine alături de alte melodii pe care le-am ascultat in mica mea calatorie cu autocarul..
Multumesc de piesa muzicală !

Weekend Superb să Aveți !!!

copilarim spunea... [Raspunde]

@Stef Rof ma bucur ca ti-a placut! :)
Multumim mult :D!! La fel :)!!

CARMEN spunea... [Raspunde]

ce piesa frumoasa! ma bucur sa aud muzica noua româneasca... am atat de putine posibilitati. Multumesc! imi place si textul foarte mult, frumoasa alegere Rux draga!
Pupici. Un weekend minunat! <3

copilarim spunea... [Raspunde]

@CARMEN si mie mi-a placut de cand am descoperit-o. Prin 2007.
Muzicienii sunt din Chisnau - de unde si melodioasa pronuntie. Eu nu prea mai ascult muzica noua - cand se mai intampla sa merg cu masina daca e ceva la radio (Desi pe postul pe care e setat radio e mai mult muzica veche).
In general nu ai de ce regreta ca nu esti la curent cu ce e acum nu prea sunt si nici nu regret: majoritatea sunt mataieli cel mai adesea penibile (intr-o limba latina sau care suna itr-un fel), ceva acorduri de "unduire" si "cuvinte de duh" (duh care a prizat ceva in prealabil.. hahaha, ceva toxic).
Dar mai sunt si exceptii, Slava Domnului. :D

ps: bine cel putin ca au plecat cei care aveau inchiriat la unul din mezanine.. nu iti zic ca intr-un timp aveam cateva nopti din saptamana incarcate cu dudududud (muzica minimal) de iti venea sa iti iei perna si sa pleci pe camp sau in padure... dimineata aveai ochii ca in desenele animate cu Tom si Jerry... hahahahahahaha. Si cand mai combinau minimalul cu manele... ohohohohoh - acum rad sa lesin amintindu-mi. Rad de potentialul comic al acelor nopti cu pernele puse in cap cu cearcane etc etc :))))))).

Diana spunea... [Raspunde]

Imi place si mie cum suna cantecul acestui "Columb cu ochi de plumb". :)
Amintirile pe care, sunt sigura, le naste in mintea si inima sunt pretioase, fiind un cantec ascultat langa... cineva cu ochi de catifea. <3
Pupici cu drag!

copilarim spunea... [Raspunde]

@Diana da, Dodutzu, baietel, prietenul meu de nadejde... ;)
Si ce vremuri au fost... mda.
:P
Pupici si ma bucur ca ti-a placut piesa :D

Trimiteți un comentariu