sâmbătă, 16 ianuarie 2021

Povestea Lui Yamada Tarou - ep.03

Bine v-am regasit!! Abia asteptam sfarsitul de saptamana! Sa ma uit la un film / serial acum, este oarecum imposibil (desi teoretic ar trebui sa am tot timpul din lume ). Daramite sa revad o dorama pentru a... habar nu am a cata oara (oricum a trecut de cinci cu siguranta). Revad serialul si scriu pe masura ce se intampla lucrurile in notepad, deschis langa fereastra cu episodul. Imi cer scuze pentru greselile scapate (atat de ortografie - uneori scriu fara sa ma uit, atenta fiind la actiune cat si de exprimare - e posibil, filmul este in japoneza, subtitrarea in engleza si eu scriu in romana.. hahaha). Nu prea am timp sa corectez cu atentie.

Asa cum am mai spus, oricat de amuzant ar fi si oricat s-ar exagera, dincolo de aparente se afla chestiuni importante, care ne scapa... de multe ori.

Ei bine, gata! Ma grabesc sa schimb apa din "acvariul" testoaselor.... asa ca programez articolul pentru ora 11 :D.  Sper sa reusesc maine seara sa ajung la timp la laptop pentru portia de duminica - abia astept!!



Rezumat:

Il regasim pe Tarou in curtea casei sale, privind gradina de legume, urandu-le acestora sa isi dea silinta, in timp si el isi va da silinta sa faca tot ce tine de el (este un lucru specific japonez).

Profesoara Torii discuta cu Takako - amandoua au cam aceleasi probleme, dar cand vine vorba despre viitor, profesoara ii sugereaza fete ca este timpul sa fie proactiva.

Cand profesoara Torii vine cu o propunere din partea directorului ca doi elevi sa faca munca voluntara in  gradina de legume a scolii, Tarou se ofera voluntar (desigur pentru a putea manca pe gratis legume). Imediat dupa aceea, pana sa reactioneze Takako, toate celelalte fete vor sa participe, iar profesoara trage la sorti castigatoarea. Desi nu castigase niciodata, nici macar un pachet de servetele, Takako castiga si urmeaza sa se trezeasca din visare curand....cand trebuie sa lucreze cu ingrasamant natural. Hehe.

Dincolo de scenele amuzante, as vrea doar sa atrag atentia asupra faptului ca unii oameni se incapataneaza sa ii vada pe altii asa cum isi inchipuie ei ca sunt, nu cum sunt in realitate :P

Dar sa revin! Tarou se grabeste sa ajunga la magazin si o vede pe mama lui Takako, o experta in a face cumparaturi. Aceasta este foarte descurcareata si ii arata stirea despre un magazin nou. Vazand reclama la o carne absolut delicioasa la un pret extrem de avantajos, Tarou o roaga sa il accepte ca discipol. Seara le povesteste mamei si fratilor lui despre aceasta persoana priceputa, in timp ce mama lui Takako ii povesteste acesteia despre elevul care invata la aceeasi scoala cu ea, interesat sa primeasca lectii despre cum sa reuseasca in "batalia cumparaturilor". Bineinteles Takako este convinsa ca mama ei se inseala, la scoala ei mergand doar elita.

Pana la deschiderea magazinului mai este doar o saptamana si Tarou si-a propus sa reuseasca sa cumpere carnea pentru friptura.
Takako ii povesteste mamei ei ca face practica in gradina scolii, alaturi de un baiat foarte bogat.

A doua zi, Tarou ii povesteste lui Mimura despre antrenamentul pe care doreste sa il inceapa alaturi des specialista in cumparaturi. Amintindu-si momentele amuzante de pana acum, Mimura isi exprima dorinta de a participa si el la antrenament.

Evident Sugiura reuseste din nou sa se faca de ras.

Tarou inspecteaza rosiile din solar cand directorul isi face aparitia, insotit de Nagahara, fostul elev al liceului, ce lucra acum in domeniul cercetoarilor bio. Tarou isi doreste sa afle cum reusesc cercetatorii sa creasca legume mari, din care se pot hrani cu usurinta membrii unei familii numeroase.

Evident trioul Nagahara - Torii si proful de sport nu rateaza un moment comic tipic manga-like (:P).

Dupa care ne reintoarcem la treburi serioase: cei doi elevi lucreaza in mini gradina scolii. Takako il intreaba pe Tarou cum este casa sa. Acesta ii raspunde ca sunt 8 sub acoperis, dar fata nu il mai asculta, imaginandu-si cum ar arata familia acestuia, pana cand este trezita din visare si directorul o anunta ca Yamada a plecat.

Tarou si Mimura au intalnire cu mama lui Takako pentru antrenament. Si incepe lectia din magazin: prima regula: iei lucrurile si le pui inapoi cand se schimba pretul, pentru a le fi aplicat pretul scazut, dupa care le iei rapid - Tarou e descurca de minune, dar Mimura ramane fara caserola lui pentru ca se misca prea incet. Cand mama lui Takako ii atrage atentia ca aceea  este o greseala "fatala", Tarou vrea sa ii sara in ajutor. Mimura insa, desi venise doar "ca sa observe" isi ia rolul in serios si, la final priveste cu bucurie rodul stradaniei. Ii da colegului sau punga si ii spune ca nu a venit acolo pentru ca voia peste. Nu ii raspunde insa la intrebarea " atunci de ce ai venit" (dar noi putem sa banuim de ce, nu?:P)

La masa de seara, mama lui Takako ii povesteste despre Tarou (desi nu stia ca e el)  si ca i-ar placea sa fie prieteni. Fetei insa nu ii surade deloc ideea. Urmeaza un schimb de replici amuzante despre bogati, urati, frumosi si saraci (sau urati si obisnuiti, cum se declara tatal fetei, hahaha).

Mama lui Tarou isi exprima dorinta de a o cunoaste pe doamna Ikegami, al carei discipol devenise Tarou.

Pe cand Takako si prietena ei incearca sa poarte o conversatie despre munca in gradina, apare Sugiura care se amuza pe seama ei si a lui Tarou numindu-i cuplul "cartof". Takako se gandeste ca printul ei se descurca la fel de bine ca un om obisnuit - si este foarte incantata de simtul sau de a face cumparaturi eficiente. Pe drum spre scoala cu necesarul pentru gradina, Takako il intreaba de ce s-a oferit voluntar. El ii raspunde ca pentru familia lui. Intrebata la randul ei, Takako se schiveaza raspunzand ca a uitat. apoi il intreaba ce i-ar placea sa faca in viitor. Raspunsul lui este ca atata timp cat familia sa zambeste, atunci este perfect. Takako concluzioneaza ca Tarou tine foarte mult la familia sa si viseaza cu ochii deschisi la .. maritis :)).

Mimura ia lectii de la doamna Ikegami, formandu-si o parere despre viata omului obisnuit si despre importanta informatiei in razboiul cumparaturilor. Apare in sfarsit si Tarou. Doamna Ikegami este foarte serioasa - si-a facut tema ca la carte, prezentand o harta a magazinului si o macheta a acestuia. Bazandu-se pe experienta, stabileste locul unde va fi expusa viitoarea" friptura". Apoi se discuta strategii.
Seara, Tarou, Mimura si dna Ikegami se indreapta spre casa. Mama lui Takako este uimita. In fata realitatii, o felicita pe mama lui Tarou pentru ca a crescut un baiat atat de minunat si o imbratisaeaza, in timp ce Mimura este "inconjurat" de copiii mai mici, bucurosi sa il revada. Urmeaza o cina in familie, alaturi de cei doi invitati - mama lui Takako fiind cea care a pregatit mancarea. Dna Ikegami este impresionata de copii, de recunostinta acestora si faptul ca nu iau totul de-a gata, ci apreciaza cu adevarat tot ceea ce au si ceea ce este facut pentru ei. Mimura se gandeste la friptura... in fine nu numai el.. ci si mama lui Takako. Sunt determinati sa il ajute pe Tarou sa castige. In consecinta, incepe antrenamentul special. Cei doi baieti se antreneaza umar la umar si pe masura ce zilele trec, sunt incurajati de cei mici si de dna Ikegami.

Nu sunt neglijate nici orele suplimentare alaturi de Takako, din gradina scolii.

In timp ce Tarou are lucreaza part time, Takako se uita in reviste cu rochii de mirese (lol).

In sfarsit, doar o zi ii mai desparte de eveniment. Takako observa ca mama sa intarzie in ultima perioada, iar tatal sau incearca sa ii dea un sfat... referitor la discutia avuta cu cateva zile in urma, dar este lasat cu discursul in aer. Takako iese afara sa alerge, hotarata sa actioneze, sa isi exprime sentimentele a doua zi si uite asa, trece pe langa Tarou, care dirija traficul - si el este hotarat... si se intreaba daca va reusi sa cumpere carnea, a doua zi.


Ziua decisiva a venit. Takako vrea sa il invite dupa ce lucreaza la gradina scolii undeva, dar Mimura ii spune ca au ceva important de facut, asa ca ea incepe sa spuna tot felul de nimicuri pentru a salva situatia. Takako se decide sa termine singura lucrul la gradina, dar Tarou promite ca va veni dupa ce termina lucrul important pe care avea sa il faca. Mimura se amuza ... cei doi colegi i se par asa interesnati.

Si incepe batalia. Echipa celor trei este pregatita, in timp ce Takako lucreaza in gradina. Dna I. ii spune lui Tarou ca fiecare este pe cont propriu si sa faca tot ce poate pentru a reusi. Pe cand erau la start, Mimura dispare. Exact cand se deschid portile, in toiul cursei, mama lui Takako schimba directia, iar Tarou alearga cat poate de repede, lasand pe toata lumea in urma, catre obiectul ravnit de toti. Si ... ajunge primul.

Si Takako reuseste sa termine lucrul in gradina.

In timp ce Tarou vine trimfator cu carnea, Mimura si dna Ikegami il asteapta cu restul de cumparaturi  (surpriza) - isi doresc sa implineasca visul celor mici de a avea o petrecere cu barbeque.

Tarou isi aminteste de Takako si dupa ce lasa cumparaturile la ceilalti doi, pleaca spre scoala. Takako se pregateste sa plece cand directorul apare in preajma ei. Ajunge si Tarou si, pentru a isi cere iertare, o invita la petrecerea de acasa de la el.
Evident ca Takako este incantat si intreaba daca poate veni imbracata asa la petrecere, adica in uniforma. Cei doi merg spre casa lui Tarou, el extrem de fericit pentru ca isi face familia fericita, ea visand ... baluri. Si cum merg asa, Takako ajunge acasa la Tarou.... unde toata lumea pregateste barbeque-ul. Desigur, in mica curticica din spetele casutei.

Si odata ce mama ei o vede, chemand-o pe nume... Takako isi vede visul spulberat in mii de bucatele si pe ea proiectata din jiltul in care se visa.

Un personaj (lol era sa scriu dubios) isi face aparitia in imprejurimi. Tarou isi priveste familia, alaturi de Mimura si dna Ikegami.


Personajul este chiar tatal lui Tarou care se pare ca s-a intors acasa si inspira cu nesat aroma delicioasa ce invaluie imprejurimile casei.

Si... ne vedem maine! Cu un nou episod.

________

Nota: 
Veti putea gasi toarte episoadele stranse la un loc, in articolul sursa .

Si iata ca Nino va deveni tatic prin martie. Zice-se. El s-a insurat pe la finele lui 2019 (cred ca la scurt imp dupa moartea celui care a creat agentia de talente la care este inscris, adica a dlui Johnny). Dragut :D.

 

 

8 comments :

Diana spunea... [Raspunde]

Lectii de invatat la tot pasul. 😊
"Strategia" de cumparaturi e hazlie!

Weekend frumos iti doresc! Pupici cu drag! 😘

prietena-japoneza spunea... [Raspunde]

Interesant filmul ! Simpatice reacțiile lor în fiecare situație !
O să-l mai caut !
Mulțumesc frumos !
Pupici ! ❤👍

copilarim spunea... [Raspunde]

@Diana asa-i? :p

Ma bucur ca pot sa il revad alaturi de voi. Mi-era dor. Asa mai evadez si eu ;)).

Evident ca sunt multe exagerari (este un film realizat dupa manga, si manga e recunoscuta pentru asa ceva). Nu este insa exagerat, cum sa zic... asa fortat. pare foarte natural. A vazut un serial in care juca tot actrita care o interpreteaza pe Takako (chiar inainte de asta) - sa vezi acolo exagerari fortate (era nostim, dar aici probabil ca firesul m-a cucerit).

pup cu drag :*

copilarim spunea... [Raspunde]

@prietena-japoneza Eu ma straduiesc ca in fiecare sambata si duminica sa adaug cate un episod :D. Mai sunt 6, deci 3 weekenduri :D.

ma bucur mult ca iti place. <3

Stef Rof spunea... [Raspunde]

Seamănă foarte bine episodul descris de tine cu o peliculă chinezească văzută acum câțiva ani..😇

Apreciez mult răbdarea le care o ai ca să pui în cuvinte acest serial.! 🤗
Seară frumoasă îți doresc !

copilarim spunea... [Raspunde]

@Stef Rof ma bucur mult ca pot face lucrul acesta. :)
Spuneam in articolul sursa ca am aflat, pe cand ma documentam si eu putin, ca cealalta ecranizare are undeva la 40 si ceva de episoade. As fi vrut sa fie invers ... ahaha. :) Serialul japonez are doar 10. Din pacate.

Serios? Mai stii despre ce era vorba? este foarte posibil sa se regaseasca idei :D.

Merci mult! Si tie :D!

Stef Rof spunea... [Raspunde]

Da, căutând altceva, am dat peste acel film și, sincer chiar nu știu cum se numea că nici măcar în engleză mu avea nimic scris..măcar dacă îmi notam site-ul să-l mai fi căutat și văzut măcar odată.. 🤔

copilarim spunea... [Raspunde]

@Stef Rof da, uneori cautam cate ceva si descoperim altceva.
eu oricum cu denumirile stau prost. :))) Si cu numele. De exemplu nu credeam ca voi reusi vreodata sa retin numele lor (oricum, la numele de familie al interpretului lui Tarou inca ma mai impiedic de "miya"-ul de final :)))))

Trimiteți un comentariu