marți, 19 ianuarie 2021

Bunatati - 2018 -

 

2018, revazand in timp ce pregateam imaginea mozaic articolele, m-a surprins. Placut. Chiar ma gandeam acum cateva zile... la bomboanele de casa. Ar trebui sa mai fac candva, dar... oare ma mai descurc? :))) 
 
Mi-am reamintit cu mare drag de cele doua rosiute. Le-am plantat in 2017 spre finele anului. Nu mai stiu exact momentul, eram mereu cu gandul la Dodo. Cu gandul la el am plantat o singura samanta si din ea, a iesit un rasad... care a rodit. L-am plantat in pamant la vecina noastra, de teren. Terenul cu mesteceni, unde este Dodo. A doua zi dupa ce am dus acolo firul, s-a pus pe niste ploi .... ca am crezut ca asta e. Dar au fost vegheat si uite ce frumos a rodit.
 
Trebuie neaparat sa imi iau un nou aparat cu care sa pot face gaspacho sau smoothie sau inghetata - mi s-au ars motoarele la amandoua si... ca sa vezi, nimeni nu mai stie sa le repare. Ce frustrant. inainte toti baietii invatau chestii din astea la lucru manual. Care s-a scos din programa. Mda.

Dar mai bine sa le (re)vedem:

Articole: 

Pentru mai multe articole in tema, retete si fotografii, vizitati pagina 🍏Bunatati🍏 din meniul principal al blogului :).

 

4 comments :

ina02s spunea... [Raspunde]

Bunătăți nu gluma. Am să împrumut unele rețete de frământături deși sunt antitalent la ele. Arata foarte bine, sunt ochioase rău. O sa incerc sa revin, timpul bata-l vina! Pupici Rux și o zi buna. 😘❤️

Diana spunea... [Raspunde]

Am privit doar pozele si-am inghiitit in sec. 😊

Nu toti baietii invatau sa repare aparate electrice... doar cei de la liceele/facultatile cu profil tehnologic. Sunt si azi licee cu profil tehnologic (si in "domeniul" electric). Tu stii sa fi facut asa ceva in vreo scoala generala, la lucru manual? Sa (re)bobineze/schimbe motoare?

Spor la ce ai de facut! Pupici! ❤️

copilarim spunea... [Raspunde]

@ina02s Cu ocazia aceasta vad si eu ce mai faceam bun pe vremuri. :))))))
Trebuie sa fac ceva bun pentru maine.... pentru ai mei.
Ca sa fiu sincera, as face ceva bun si pentru mine, acum - nu stiu de ce, dar mi s-a facut brusc o foame! Dar am branza de vaci gramuita pentru fix o pizza maine, deci mda... Urmatoarea abia pe vineri o sa o fac (azii am pus laptele la prins...

Pup cu drag si mult spor <3!!

copilarim spunea... [Raspunde]

@Diana Lasa ca si eu am inghitit acum - ce o fi fost in mintea mea sa fac retrospectiva bunatatilor acum? :))))))

Pai da.. stiu ca la lucru manual ii invata pe langa traforaj si alte chestii si lucruri legate de mici aparate electrice. De exemplu am zarit odata cand am fost in laboratorul in care invatau baietii, un aparat cu care se lipeau circuite. Si aveau si un motoras mic.
Acum sincer, nu stiu daca ai mei colegi au apucat sa faca si practic asa ceva - intr-a saptea ne-au bagat informatica si bye bye lucru manual :(.

Acum na, nici nu imi inchipui ca TOATA lumea si invata sa faca asa ceva -- si nu oriunde (am invatat la doua scoli si erau diferente clare), dar cu siguranta lumea stia sa se descurce mult mai bine ca acum, in propria casa. Si chiar daca nu stiau, existau cei care faceau profilul si care oricum stiau mai bine decat marea majoritate a celor de acum (dorel srl - ca pe bune, vin sa iti repare chiuveta, si te trezesti apoi ca pe langa ea, mai ai si masca stricata, si teava infundata si curge si prin alta parte, hahahaha).

Acum, faptul e consumat. Cred oricum ca la unul dintre cele doua aparate era ceva defectiune din fabricatie. :( Macar de as gasi inlocuitor de calitate sa ma tina ceva mai mult :)))).

Pup cu drag :)

Trimiteți un comentariu