sâmbătă, 23 ianuarie 2021

Povestea Lui Yamada Tarou - ep.05


Si eu care credeam ca reusesc sa ma uit la doua episoade, sa scriu in timp ce ma uit la "rezumatul" pe lung, a fac poza, sa fac articolul. Ehhh... Dar! Am reusit sa revad episodul cinci, am ras pe saturate, asa, pe muteste si acum urmeaza sa va invit si pe voi sa va alaturati corului de rasete :)).

Oare ce se pregateste atat de concentrat Takuya sa faca? E ceva extrem de important!! Sunteti curiosi? Eh.... veti afla urmarind episodul (nu va spun de unde este surprinsa imaginea, hehe).

Sper sa nu fie prea multe greseli - ma prind zorii zilei daca mai stau. :)). Voi programa articolul sa se publice azi, sambata, la pranz. Pofta buna! Pfff haha adica vizionare placuta!

 Rezumat:

La liceu se anunta rezultatele la invatatura. Asa cum era de asteptat, primele doua locuri sunt ocupate, la egalitate de catre Yamada si Mimura, cu cate 900 de puncte.
[ Hmm e prima data cand observ ca pe locul trei cu un punctaj bun (839) se afla Sugiura. Cine ar fi zis.]

Prietena lui Takako se intreaba cand au timp sa studieze cei doi, caci nu dau impresia a se stresa prea mult cu asa ceva. Imaginatia bogata a lui Takako isi face iar simtita prezenta, prezentandu-ni-l pe Tarou in lumina reflectoarelor, de data aceasta la polul opus fata de cum o facea pe la inceputul serialului.

Dar iata-i si pe cei doi coborand scarile si indreptandu-se catre panoul unde se afla lista. Diferenta cu care privesc rezultatele persista. Mimura se indreapta spre clasa, in timp ce Tarou mai ramane. La intrebarea referitoare la cand are timp sa studieze, el raspunde simplu: dimineata.

La intalnirea cu profesoarea referitoare la ce vrea sa faca in viitor, Tarou ii spune acesteia de ce a ales sa se angajeze odata ce termina studiile. Aceasta este contrariata pentru ca Tarou avea un punctaj remarcabil ce i-ar fi permis sa fie admis la orice Universitate ar fi dorit. Dar el ii spune direct ca este sarac. Profesoara crede ca el glumeste si ca nu are incredere in ea.

Adevarul este, desigur, ca familia lui este foarte saraca: este nevoie de bani pentru o excursie cu scoala, sortul unuia dintre frati trebuie cusut, una dintre surori vrea o gentuta pentru cand merge la baie, cealalta ii reaminteste ca s-a rupt coada la tigaie si .... tot asa. Parca pentru a destinde atfmosfera, printre toti fratii mai mici, fiecare cu doleanta lui, se strecoara si mama, adresandu-i-se tot cu apelativul an-chan (frate mai mare) lui Tarou.

In cele din urma, pentru a face un pic de ordine in toate cererile, Tarou se hotaraste sa faca o lista, cu lucrurile care trebuie rezolvate inainte de sfarsitul verii:
- o gentuta pentru Itsuko (pentru cand merge la baie)
- bani pentru tabara lui Jirou
- sa se repare slipul lui Saburou
- sa se repare tigaia
- bani pentru pachetul de pranz de la scoala
- sa se repare uniformele celor mici (Mutsumi si Nanami)
- sa se repare balamalele la usa
- sa se repare acoperisul (care risca sa fie luat de vant)

Mama isi incearca iar norocul, propunand o excursie si evident ca, nefiind o prioritate toti rad si trec mai departe.
Sora mai mica a lui Tarou le reaminteste ca urmeaza Festivalul stelelor - Tanabata, asa ca il adauga pe lista, alaturi de smulgerea buruienilor din gradina...

Lista este gata. Si Tarou priveste amuzat, spre aceasta, chiar daca stuatia nu se prezenta chiar excelent.

Dar iata-ne de data aceasta alaturi de Mimura, care la randul sau trebuie sa discute despre ce doreste sa faca in viitor. Intrebat de profesoara, raspunde ca pur si simplu nu s-a decis inca. Intrebat daca intentioneaza sa mearga la colegiu, el raspunde ca daca este necesar, da. Profesoara (care avusese cateva esecuri pana acum, lol) se bucura si ii sugereaza o universitate unde studiau foarte multi fosti elevi ai liceului. El ii raspunde ca atunci va merge acolo. Ceea ce o lasa fara replica. Dupa care intreaba daca au terminat discutia. Si avand confirmarea vrea sa plece.  Profesoara il opreste si il intreaba daca are idee de ce nu vrea sa continue studiul Yamada. Mimura intreaba ce anume a spus Tarou referitor la acest lucru si profesoara ii spune ca el a zis ca e sarac si de aceea. Atunci Mimura o intreaba de ce nu ii face o vizita acasa.

Masami si Takako isi petrec dupa amiaza la un suc si vorbesc despre viitor. Masami are un meditator, in timp ce Takako se simte lasata in urma. Cand vine vorba de prieteni, Takako o roaga pe Masami ca macar in privinta asta sa nu triseze.. Tocmai atunci isi face aparitia Sugiura care o cheama pe Masami inapoi la scoala, pentru ca fiind reprezentati aveau niste treburi de rezolvat.

Profesoara se hotaraste sa mearga acasa la Yamada, fiind decisa sa nu il lase pe acesta sa renunnte la studii, sub pretextul ca este sarac. Fata in fata cu realitatea (ajunsa in fata casei lui Tarou), decide sa nu renunte si astfel este inconjurata cu cei mici, ce sperau sa primeasca ceva :))). Mama i se alatura pentru a afla motivul vizitei si este chemat si Tarou (ocupat cu pregatirea mancarii). Vine si el, dar avand multe lucruri de facut, se apuca sa peticeasca ceva. El ii spune din nou ca din motive lesne de observat, nu poate merge la colegiu. Mama isi cere scuze pentru ca din cauza sanatatii nu poate face mai multe, dar profesoara ii spune ca exista mai multe tipuri de burse si se ofera sa se intereseze despre acestea, pentru el. Tarou ii spune ca el nu poate rambursa banii respectivi si ca familia lui are o regula: nu imprumuta bani, nu ii poti restitui. Un lucru de pe lista este insa gata: gentuta pentru Itsuko.

Profesoara merge sa-i vorbeasca directorului despre Tarou. Despre faptul ca fiind foarte sarac, nu poate merge mai departe la studii. Dar directorul se intreaba daca nu mai este si alt motiv. Poate ca Tarou nu simte atractia de a merge la colegiu, nu este motivat. Si se intreaba catre ce alegere il va ghida ea, ca profesor. Inainte ca Torii sa plece, directorul ii spune ca lui Yamada i se pare interesant domeniul de cercetare in care profesa Nagakura Nagahara. Ceea ce nu prea pare sa o .. ajute, haha!


La liceu, Takuya si Tarou vorbesc despre vizita facuta de profesoara acasa la familia Yamada. Takuya il intreaba ce a raspuns la intrebarea pusa de profesoare si o observa si pe Takako in fundal, ascunzandu-se dupa un stalp. Intrebat ce vrea sa faca el, Takuya raspunde ca si-ar dori sa continue studiul artei aranjamentelor florale (Kadou) si ca asta implica ca el sa mearga la colegiu. Tarou cocluzioneaza ca Mimura are ca scop florile. Intrebat de acesta din urma daca pe el nu il atrage nimic, Tarou raspunde ca bio-tehnologia. Insa gradina lui de acasa este mai importanta decat asta si nu numai gradina.

Takako se panicheaza cand este iar observata de Mimura si se gandeste ca atunci cand acesta se uita la ea, are senzatia ca ii citeste gandurile.

Profesoara Torii se pregateste sa mearga sa vorbeasca cu fostul ei coleg, care o intimideaza, dar fiind pentru binele lui Yamada... :)) si este surprinsa de colegul ei, profesorul de sport.

In timp ce pleaca la serviciul part time, Tarou isi ia ramas bun de la Takuya, dar cand se uita spre Takako aceasta il evita. Mimura evident ca observa toata intamplarea. Takako vrea sa studieze cu colega ei, dar aceasta are iar ceva indatoriri de reprezentant al clasei asa ca nu poate si il insoteste pe Sugiura.

In drum spre casa. Mimura o invita pe Takako la plimbare cu masina. Dupa ce se lamureste ca nu are sanse la tama no koshi (visul ei numarul 1) in ceea ce il priveste pe Mimura (lol), acesta ii spune ca s-ar fi asteptat sa nu fie chiar asa de copil si o intreaba daca nu are "ceva", un lucru pe care sa il considere important. La care ea ne lasa pe toti un pic in suspans, dupa care raspunde ca nu, doar banii :))).

Tarou s-a angajat pe plaja - la un distribuitor de sucuri. Si cu sarmul lui natural, reuseste sa stranga ceva bacsis.

Profesoara il viziteaza pe Nagahara la laboratorul de cerceteri. (lol) In timp ce Masami si Sugiura fac ordine in sala de sport.
Nagahara ii spune profesoarei ca o va ajuta, daca se marita cu el (hahaha - ok, aici e o exagerare tip manga, ca sa ne amuzam). Dar ca va trebui pana una alta sa il faca pe Tarou sa vrea el singur sa isi continue studiile.

Tarou priveste plicul cu salariul castigat si se intoarce acasa unde repara acoperisul. Apoi tigaia. Profesoara cauta informatii despre burse, Takao alearga, Tarou bifeaza alte lucruri de facut de pe lista, Takkuya isi exerseaza  aranjamentele florale...


Torii pleaca spre casa familiei Yamada inarmata cu prajituri si informatiile despre studii. Fratii lui Tarou faceau decoratiuni pentru sarbatoare. Cei mai mici rup una dintre brosurile aduse de profesoara si ea vrea sa il opreasca, dar apoi se razgandeste. Dupa aceea il insoteste pe Tarou la un alt serviciu de o zi - se angajase ca si curier, pentru a-i plati fratelui lui tabara scolara. Nu reuseste nici acum sa ii vorbeasca, el fiind pe fuga.La sfarsitul zilei, toate obiectivele sunt insa indeplinite. Cei mici si-au scris si dorintele pe care le vor agata in copacelul pentru Tanabata (un fel de poezii scurte numte tanzaki):
- unul vrea inghetata
- altul sa devina jucator de baseball
- Itsuko vrea un catelus
- cel mai mic dintre baieti vrea sa poata sta in cap
- surioara cea mai mica sa mearga alaturi de familie la zoo
- in cele din urma, Yoshiko isi doreste haine noi, pentru ca merge la festival cu un prieten.

Tarou o tachineaza, dar cand realizeaza ca chiar era vorba despre un baietel, se retrage pe veranda. Mama lui i se alatura. El o considera inca un copil mic, pe sora sa. Dar toti cresc repede. Mama lui ii spune ca pana mai ieri si el alerga prin gradina si acum poarta discutii despre colegiu. In sfarsit atarna si Tarou dorinta lui, dupa care isi priveste familia dormind.

A doua zi, il intreaba pe Mimura ce haine ar fi potrivite pentru sora lui. Mimura il tachineaza ca se comporta de parca ar vorbi despre maritis, iar Tarou ii spune ca e cam devreme pentru asa ceva. Dar Mimura continua sa il tachineze spunandu-i (ceea ce era totusi evident, dar felul i care spune e amuzant) ca va veni si vremea cand sora lui se va marita. Dupa care il sugereaza sa o intrebe pe Ikegami despre acest subiect. Tarou ii spune ca i se pare ca e cam evitat. Concluzia lui Mimura e ca si Tarou, la fel ca si Takako, este inca un copil.

Si iata-ne in gradina scolii, unde plantele de care se ocupa cei doi au crescut considerabil. Tarou isi face curaj si o intreaba pe Takako ce ar trebui sa poarte sora lui. Ea ii spune ca o yukata ar fi cel mai potrivit lucru si el ii multumeste. Dupa care o intreaba cat costa una si ea ii spune ca aproximativ 10 000 de yeni. Iar el pica efectiv pe jos cand aude :)). La asa pret, nu ii ramane decat sa faca el o yukata (chimono de vara, subtire), dar nu are material.

Sugiura si Masami tocmai terminasera de facut curat in lucruri si se pregateau sa mearga sa arunce ceea ce nu mai putea fi folosit, asa ca Yamada recupereaza un material. Takako isi reaminteste de Tarou si de discutia avuta cu Mimura si incepe sa isi puna intrebari. Ajuns acasa Tarou se uita la material care nu este ce isi imagina el. Takako o intreaba pe mama ei daca mai are yukata ei veche, gandindu-se ca ar vrea sa il vada zambind. Tarou se chinuie sa faca o rochita din materialul de pancarta, in timp ce Takako incearca sa se hotarasca ce sa faca. Rezultatul muncii lui Tarou nu este deloc incurajator. Chiar atunci aude batai in usa si Takako ii aduce yukata ei veche. El ii multumesste si o imbratiseaza. Ea ii spune sa nu o inteleaga gresit, pentru ca ii ofera acea rochie doar pentru ca nu o mai poarta, dar el nu pare a se fi gandit la altceva si ii ureaza noapte buna. Dupa care ajusteaza rochita pe masura surioarei lui.
O doua zi aceasta se imbraca pentru festival. Tarou ii spune sa nu uite sa ii multumeasca lui Takako data viitoare.

Profesoara Torii incearca sa il convinga pe Takuya sa il convinga (lol) pe Tarou sa isi continue studiile. Tukuya spune ca Tarou are foarte multe motive ca sa nu faca acest lucru. Si priveste spre familia Yamada care se pregateste de festival. 

Si Takakko, imbracata cu o yukata foarte frumoasa, merge la festival, unde se intalneste cu Mimura si cu familia Tarou.Yoshiko ii multumeste pentru yukata si o intreaba daca este prietena fratelui ei (ii spune sora mai mare - asa se adreseaza ei "sora mai mare, frate mai mare", apoi o roaga sa aiba grija de fratele ei). Tarou se intreaba cine este prietenul surioarei lui.. (haha). Si plange de emotie pe umarul lui Takuya. Dar este intrerupt de fratele lui care il cheama sa vada un pepene. Ajuns unde avea loc concursul, Tarou vede premiul cel mare - un dvd player (ce sa faca ei cu el, isi pune intrebarea? lol). Dar cand se uita la premiul 3.... toti sunt de acord ca trebuie sa incerce sa joace o data - un asemenea pepene.... nu trebuia ratat. Tarou ia trei cerculete si incearca sa nimereasca batul cu premiul 3. Prima data rateaza.... A doua oara rateaza.... Si a treia oara.... Mimura se ofera sa incerce el. Si.......... evident ca .....reuseste!!!  Pepenele e al lor si toata lumea este fericita.

Dar ce scrie pe hartiuta agatata de Tarou?
"Fie ca toti (ai casei) sa isi poate mereu zambetele pe fete".


Ne vedem maine :D!!

 

________

Nota: 
Veti putea gasi toarte episoadele stranse la un loc, in articolul sursa.

 

 


4 comments :

Diana spunea... [Raspunde]

O familie fericita, in care fiecare stie ca bucuriile mici sunt fericirea. Avand si prieteni buni pot depasi neplacerile mai usor. 😊

Weekend frumos iti doresc! ❤️

(cred ca stiu cam cum se termina serialul) 😊

copilarim spunea... [Raspunde]

@Diana :* stau cu kouki langa mine si cu un zambet din acela "tamp". am revazut episodul urmator fara opriri :))). Acum va trebui sa scriu rezumatul, asa ca ma apuc sa il vad iar - cu opriri :)))).

Imi adusesem si caietul cu andrelele -- le tot car dupa mine de o saptamana si nimic nu am reusit sa impletesc. Dar macar am reusit sa mai citesc cate ceva.

Multumesc mult!! La fel <3

(... oare ;))))) ? - sa nu trisezi! vorbim la final :D )

Diana spunea... [Raspunde]

@copilarim
Nu trisez! :)) Astept ultimul episod.
❤️

copilarim spunea... [Raspunde]

@Diana ;))
stii... acum am realizat ca am vazut prima data serialul alaturi de Dodo. Ca se uita la moaca mea zambitoare .... ca uneori ma prindeau zorii.
Si acum cand revad serialul ma simt bine. Dar anul acela... in anul acela, cu toata durerea pierderii, s-a intamplat niste lucruri formdabile. Am iesit din casa si ma plimbam cu Dodo de parca recucerisem lumea...

Sunt chiar curioasa cum ti se va parea finalul :P.
Pupic

Trimiteți un comentariu