marți, 26 ianuarie 2021

Bunatati - 2019 -


2019 - un an al bunatatilor redescoperite cu drag! Pe cand revedeam articolele, m-am felicitat pentru ca am notat anumite retete - altfel m-as fi uitat acum lung la poze, incercand sa imi reamintesc "cu ce se mananca".
Mi s-a facut brusc dor de cornuri... ohhhh, dar ce bune mai erau. La fel si painea cozonac. de fapt, reteta pe care o fac acum, de paine, cam de la ele porneste, doar ca am eliminat unul. Poate il voi reintroduce cand voi face eu, in casa (hahahahahaha). 
Apoi m-am uitat cu entuziasm la articolul in care apare o rosie inima (ma vad si eu pe acolo... ce vremuri! si mai ales, ce rosie :D).
Obiceiul cu smantanitul si laptele pus la prins este mai nou de baza. Buni zice ca am devenit experta, dar... sa va zic un secret: totul depinde de lapte. Ca pot eu sa il "descant" mult si bine, daca el e cu toane, cu toane se prinde :)))). Lasand gluma deoparte, uneori se prinde cu cantec - adica imi ingreuneaza operatiunea de strangere a smantanii. Dar i-am venit de hac pana la urma: il pun la frigider pana cateva ore bune (sau o zi-doua, depinde) si apoi se ia smantana mai usor.
Tort de mamaliga nu am mai facut. Doar mamalica, simpla. Smoothie deloc. S-a stricat aparatul. Si s-a stricat si motorul la mini robotelul meu care facea de toate: maruntea, faceam supa crema si ma mai ajuta sa bat albusurile spuma uneori. Pff. Partea buna este ca am cumparat acum alte aparate si abia astept sa ajunga la mine - dar despre asta, va voi povesti alta data.
Ceaiul imi este nelipsit, dar cu pancakes-urile am cam rarit-o din toamna, de cand cu obiceiul prost al gainilor de a naparli. Vorba aceea: pentru pancaes folosesti 2 oua, pe cand la pizza doar 1 si al doilea il poti folosi pentru kurtos la tava - deci, mult mai spornic. Dar, probabil ca zilele acestea vor reveni si ele la putere :D.
Nu am mai facut tratatii din acelea pentru Kouki pentru ca nu am mai luat cartof dulce. Dar... cred ca as putea incerca sa fac varianta cu dovleac ;))). Dovleacul este foarte bun. Ii pun mereu in mancarica si dovleac. Bun, bun. 
Ah... Sarbatoarea Recoltei :)) - cand am facut mini painici pentru decoratiune (aveti o incercare sa ghiciti cine le-a hapait). Hmm... cand oi mai avea timp sa ma joc oare? 
Nici briose nu am mai apucat sa fac. In principiu, din cauza untului. Am avut niste probleme destul de urate si de aceea nu am renuntat la multe retete. Bine, mai fac pentru ai mei, e drept, dar eu nu ma risc (mai ales daca miroase cat de putina lapte praf si... fir-ar sa fie, miroase, haha). Dar briosele acelea tare bune mai erau - mancam impreuna cu Dodo din ele :))).
In cele din urma, painicile speciale de rasfat. Da, nici din acelea nu am mai facut - cred ca daca le vad ai mei si isi amintesc imi comanda o tava :)). Ei, le fac sigur - sa imi aduca ingrediente, ca am ramas doar cu doua portii de drojdie si daca nu imi gasesc vineri am incurcat-o.
Dar ce m-am mai lungit cu scrisul! Daca doriti sa revedeti, sau sa vedeti, daca nu le-ati mai vazut....

Articole: 
 
 
Pentru mai multe articole in tema, retete si fotografii, vizitati pagina 🍏Bunatati🍏 din meniul principal al blogului :).

 

2 comments :

ina02s spunea... [Raspunde]

Mie îmi place să citesc rețete. Doar ce am dat refresh la rețeta ta cu cacao de pancakes. Am fotografiat-o pe fon sa n-o uit. Și ceva cozonaci am văzut. Mă uimești ce pricepută ești. Mai poți să ne delectezi cu bucatariseli. 😁 Pupicii

copilarim spunea... [Raspunde]

@ina02s incerc sa pun un pic de ordine pe blog - cu ocazia asta vad si eu despre ce am reusit sa scriu si despre ce nu. :D
Zilele acestea am facut biscuiti cu faina de orez (e reteta pe undeva dar e adaugata intr-un vdeo - va trebui sa incerc sa o trec si asa, ca text), kurtos si pizze :)). Cea mai rapid de facut este pizza. Poate voi scrie despre ea curand - sa verific, parca nu am scris inca :P.

Cozonaci nu am mai facut demult. Poate de Paste :).

Pupici cu drag <3!!

Trimiteți un comentariu