duminică, 17 ianuarie 2021

Povestea Lui Yamada Tarou - ep.04

Buna!

Si, cum ati petrecut sfarsitul de saptamana? Voiam sa scriu de ieri seara rezumatul dar... nu am reusit. Si in seara asta, laptopul mi s-a inchis de doua ori. Da.... trebuie sa reusesc in saptamana care incepe sa imi strecor cateva ore pentru backup iar. Dar poate am noroc pe 19. 💫

In episodul de astazi vom intalni mai multe personaje noi. Printre acestea este vesnicul Kuma - ursul amuzant, indragit de copii. Alt personaj este blondul Aaron (care apare si intr-un clip al formatiei Arashi, apropo - mda, nu v-am povestit despre el, poate ca e cazul sa il strecor pe lista... si ma gandesc serios sa fac o sectiune separata in muzicoteca dedicata lor, ca sa fie mai ordonat totul.. 😉).

Si cam atat.... ca trebuie sa mai si dorm. :)))

Pe maine!

Rezumat:

Depasita de realitate, Takako pleaca spre casa, in timp ce mama ei, alaturi de ceilalti, se bucura de barbeque. Pe drum trece pe langa tatal lui Tarou, ce se lasa purtat de mirosul delicios de friptura.

Tarou observa lipsa colegei lui, dar mama ei ii spune ca probabil ca s-a rusinat si de aceea a plecat. Mama lui Tarou simte inca dinainte ca sotul ei,  Kazuo Yamada, sa ajunga, ca acesta urmeaza sa isi faca aparitia. Toata lumea se bucura de venirea lui. Si el isi cere .... farfuria.

Takako face un tantrum ajunsa acasa, rasfrangandu-si emotiile asupra bietului ei tata - aflat la indemana :)). Uneori se pare ca suntem atat de prinsi de anumite "fixatii" pe care le consideram ca fiind definitorii pentru "reusita" in viata, incat refuzam sa vedem realitatea. Odata pusi in fata ei, ne izbim de un zid. Unii dintre noi, chiar si atunci refuza sa se trezeasca.... Nu?

Kazuo este prezentat invitatilor. Dna Ikegami Maria (:P) si Takuya.. Caruia tatal ii spune Taku-chan si, probabil din cauza ca purta manusi cand pregatise barbeque-ul, ii cere o anumita bucata de carne... Si iata toata familia pe prispa, bucurandu-se de revenirea tatalui si felul deosebit de mancare.

O noua zi, Mimura este intampinat de colege. Il regaseste pe Tarou epuizat...se pare ca tatal sau, de cand revenise, tot invita prieteni acasa. Problema nu era zgomotul ... ci faptul ca respectivii invitati mancau pe saturate - de unde si facturi pe masura. Era suficient faptul ca se intorsese tatal sau - cheltuielile erau multe, dar acum, era coplesit. Mimura il intreaba daca ar fi preferat ca tatal sau sa nu fi venit. Tarou ii spune ca nici vorba, dar trebuie sa isi ia iar serviciu part-time. Mimura ii serveste iar replica "trebuie sa fie interesant". Tarou face pentru prima data o observatie "Da, atata timp cat e problema altcuiva'.

Takako se suprinde iar pierduta in visare. Profesoara ii atrage atenntia ca i-au cam scazut notele in ultima vreme si o intreaba daca s-a intamplat ceva. Dar se pare ca amandoua sunt chinuite de aceiasi problema. Fata se hotaraste sa uite de Tarou si sa continue cu planul ei: o casatorie din interes, nedorindu-si sa urmeze calea parintilor sai.

Tarou ajunge acasa. Oare ce surpriza il asteapta. Spera sa nu aiba alti invitati dar..... nu are noroc. Oaspetele de azi este Aaron, un baiat care venise in Japonia cu tatal sau. Nu reusea sa se acomodeze si nu avea prieteni. Era mereu imbufnat si nu avea un caracter placut. Evident, tot pe Tarou va cadea si de data asta tot greul.

Din nou la scoala, Tarou este cu moralul la pamant. Mimura i se alatura si il intreaba ce s-a intamplat si cand afla ca este un pusti, mai nou, in gazda la ei, se minuneaza de cate lucruri amuzantante se pot bucura. De data asta Tarou este chiar suparat si ii spune ca nu e amuzant deloc. Pentru ca a trait farra griji, copilul respectiv nu avea deloc simtul masurii:: lasa apa sa curga in nestire, risipea un sul intreg de hartie igienica doar ca sa se amuze, mancase toata budinca (pe care in mod normal copiii o imparteau intre ei).... Mimura il intrerupe, spunand ca in mod normal o cutie de budinca este pentru o persoana, dar lui Tarou i se pare de bun simt ca aceasta sa fie impartita in familie. Cel mai suparat era de faptul ca, la masa, acesta nu stia sa aprecieze cu adevarat ce inseamna sa mananci in familie, sa imparti cu cei dragi, iar atunci cand toti ceilalti ii ofera lui ca oaspete toata mancarea, el se comporta absolut nepoliticos. Pentru  Tarou, o masa delicioasa este cea asezonata cu zambetele familiei. Un asemenea comportament face ca cina sa isi pierdea savoarea.
Tarou spune ca daca e un copil, Aaron ar trebui sa rada din tot sufletul, ca un copil. La aceste vorbe, Mimura zambeste vag si cade pe ganduri. Takako se surprinde iar privinde spre cei doi.

Profesorul de sport incearca sa afle ce numar poarta profesoara Torii (S sau M - si aici sunt niste aluzii amuzante, nah, cel putin pentru ei). Ca sa isi cumpere jersee la fel.

Directorul vorbeste cu tatal lui Tarou. Si acesta fusese elev al liceului renumit - inca putea fi confundat cu un elev. Cei doi vorbesc despre ce va urma sa faca Tarou in continuare. Directorul ii spune ca are un potential aparte si ar fi pacat sa se iroseasca. Tatal raspunde ca doar Tarou va trebui sa decida ce va alege pe mai departe, chiar daca asta ar insemna sa ... isi iroseasca potentialul. Iar directorul ii spune ca asteapta cu entuziasm sa vada ce drum va alege Tarou.
Tocmai atunci, tatal observa un tablou pe care i-l trimisese directorului si... care era pus invers :)).

Takako vrea sa o roage pe Masami sa ii tina locul la gradinarit. Nu apuca sa ii zica de ce prietenei sale de ce,  pentru ca Sugiura isi face aparitia. Cand acesta sugereaza ca ar putea fi ceva care sa ii faca pe oameni sa il urasca pe Tarou, fata se hotaraste sa ii pastreze secretul (faptul ca era sarac lipit). Si iata-ne inapoi in gradina. Takako isi imagineaza ce impact ar avea asupra lui Tarou faptul de a-i fi aflat secretul. Si scapa pe jos rasadurile. Directorul ii spune lui Tarou ca l-a intalnit pe tatal acestuia si imaginatia ei o ia cu totul razna. Directorul face o remarca interesanta (ca deobicei) atunci cand fata pleaca si anume ca pentru acel "rasad" nu a venit inca vremea sa faca roade....

Takako isi propune sa nu mai faca greseala aceea si sa caute un baiat bogat, cu masina si sofer, de parca ar fi desenat intr-un tablou. Exact atunci, tatal lui Tarou mergea pe partea cealalta a drumului, vede o tanara bogata care urca intr-o limuzina si care isi pierduse un cercel, pe care i-l inapoiaza. Cand limuzina pleaca, de cealalta partea a drumului, Takako il zareste pe dl Yamada (apropo si domnul face parte dintr-o formatie, ceea ce explica look-ul - nu ma intrebati care, gasisem ceva info la un moment dat dar, evident, nu a fost genul meu - ma intriga look-ul lui, de fapt ma enerva un pic, ca sa fiu foarte sincera... hahaha - desi sa stiti ca pana la urma e de treaba - de la fiecare personaj avem ceva de invatat).

La resedinta Yamada, isi face aparitia Mimura si dupa zambet, urmeaza sa mai aflam noi ceva despre el (dar sa nu ii spuneti ca am zis din casa - :P). Toata lumea se bucura sa il revada. Mimura a adus budinca pentru toata lumea. Tarou il intreaba daca nu cumva asta inseamna cate o portie intreaga pentru fiecare, iar Mimura confirma. In timp ce familia se intreaba daca sa manance desertul acum sau dupa masa (mama si Tarou argumenteaza fiecare alegerea), Takuya il priveste pe oaspete. Aaron este invitat la masa dar ignora pe toata lumea, fiind preocupat de o carte. Atunci Takuya ii ofera un cadou - o cutie foarte frumoasa. Toti ceilalti sunt foarte curiosi si entuziasmati sa vada ce a primit. Aaron ia cutia si, foarte serios se pregateste sa o deschida. In ea era un arc care l-a speriat - cel putin o reactie. Toti copiii s-au amuzat, mai putin el. Tarou concluzionand ca acesta nu era dragut deloc. Dar Mimura are un plan (nu vi se pare?)

Intre timp Kazuo isi alege un loc pentru a picta: undeva pe un deal, in apropiera apei. Takako viseaz la cai verzi pe pereti.. sau mai bine zis la printi.

Ajuns acasa, Mimura ii spune lui Isogai ca ar fi timpul sa deschida cutia cu jucarii pe care nu au mai folosit-o de mult timp. Acesta este incantat de idee si dupa ce deschide lacatul la o camera, Mimura paseste zambind in ea.

Aflam ce era acolo a doua zi, alaturi de Tarou: jucariile lui Mimura de cand era mic. In timp ce Tarou se uita la acestea, Isogai poveste despre Takuya. Acesta fusese un copil serios inca de mic. Nu se juca cu ceilalti copii. De aceea, cei din casa incercau sa ii fie colegi de joaca si exemplifica, punandu-si un cap de cal. Apoi isi reaminteste ca orice ar fi facut, Takuya nu... radea (suna familar?:P). Tocmai de aceea, Isogai incerca sa faca orice posibil ca sa il faca sa rada.

Apare si Mimura, carand un sac. In el era un costum de urs - dar acesta se aflase in cutia lui Isogai. Mimura ii roaga pe Isogai sa il invete pe Tarou.

Takako alearga prin parc si descopera pictura lui Kazuo. Cand acesta o intreaba ce parere are, ea descopera ca el este chiar cel pe care il vazuse peste drum. Nu era dintr-un desen, ci desena. Chiar mai bine. Afland ca invata la Ichinomiya, Kazuo concluzioneaza ca ea este junioara, pentru ca acolo studiase si el. Takako este convinsa ca este bogat si il intreaba ce meserie are. Acesta raspunde ca este pictor calator. Ca face calatorii prin lume si deseneaza. Neintelegand cum se poate intretine, Takako il intreaba direct, iar el ii raspunde ca de asta se ocupa oamenii lui. Ei bine, atat ii trebuie lui Takako - cu siguranta el picteaza ca un hobby, in fiecare zi, pentru ca, desigur, este ... un tanar stapan bogat :))). Si.... inapoi in baldachin (sa inceapa tama no koshi partea a doua).

Tarou invata jocul ursului dansator, de la Isogai.. Dar nu prea ii iese. Nu este suficient de vesel, vioi.

Takako ii anunta iar pe parinti ca se va marita cu cineva bogat, dupa care se apuca sa faca prajiturele, in timp ce asculta muzica. Tarou tot exerseaza rolul ursului. Takako pregateste prajiurele, in timp ce parintii se bucura sa o vada asa de bine dispusa. Si Mimura asculta muzica. Tarou isi reaminteste ca a uitat sa mearga la interviul pentru un nou serviciu part-time. Isi da insa silinta sa intre in personajul urs... nereusindu-i foarte bine.

Masa de seara in familia Tarou este iar fara prea multe zambete. Mancarea mamei a declansat o reactie deosebita. Dar toata scena ii smulge un zambet lui Aaron. Tarou il provoaca sa vina a doua zi in parc, alaturi de ceilalti. Toata lumea se intreaba ce va fi.

La liceu, Tarou ii spune lui Mimura despre planul lui si il cheama sa li se alature. Ii mai spune si ca a auzit ca Mimura era la fel ca Aaron cand era mic. Mimura insa ii spune ca uneori Isogai spune si povesti si.. ca nu ar trebui sa aiba prea mare incredere in el. 

Takako ii ofera colegei ei biscuiti si evident trebuie sa apara si Sugiura in tablou, cu eternele lui prostii.

Pregatita sa ii duca noului print biscuiti, Takako nu il mai gaseste. Intre timp cei mici merg spre locul de intalnirea, carandu-l pe Aaron dupa ei. La locul de joaca, Isogai si Tarou se pregatesc pentru provocare. Dar Tarou nu reuseste deloc sa il invioreze pe ursul personaj.

Takako e cuprinsa de "disperare" cand apare "printul". Si alearga in bratele lui. Acesta ii spune ca are sa ii arate ceva si... o aduce la petrecerea copiilor. Unde ursul ii amuza pe toti. Omuletul in negru ii da o galeata si ursul o invarte. Numai Aaron refuza sa se amuze. Apare si Mimura. Omuletul in negru il ataca pe urs cu o albina. Aaron s-ar amuza si nu prea cand.... ursul se impiedica si isi pierde capul. Toata lumea il vede pe Isogai, care alearga dupa capul sau. Pe care il capturase omul in nergu. Toata lumea rade. Tarou isi face aparitia de dupa masca omului negru. Toti se bucura ca l-au facut pe Aaron sa iasa din cocon. Tocmai atunci Takako il recunoaste pe Tarou si printul cel nou ii da lovitura de gratie... Tarou e fiul lui. O noua explozie.....a visului.

Mimura ii multumeste lui Isogai. Acesta ii spune insa ca ideea a fost a lui Tarou (de a schimba costumele)..  In seara aceea toata familia Yamada a mancat cu zambetele pe fata. Iar Aaron, oaspetele,  nu a facut exceptie.

Tatal este foarte fericit. Se pare ca misiunea lui a fost indeplinita. Nu?

A doua zi Tarou afla ca Aaron a plecat acasa, dupa ce a multumit frumos, in japoneza. Nu doar el a plecat, ci si Kazuo. Nu inainte de a le lasa un tablou, pe care sa il vanda, pentru a nu avea probleme cu banii. Tabloul amintea de dupa amiaza frumoasa petrecuta in compania "ursului" - Tarou isi spune ca nu poate fi vandut, un astfel de tablou.


Iar noi ne vedem sambata viitoare, cu un nou episod :).

________

Nota: 
Veti putea gasi toarte episoadele stranse la un loc, in articolul sursa .

 

 

2 comments :

Diana spunea... [Raspunde]

Despre prietenie si familie, despre probleme de familie si de suflet...
Copilul blond avea motiv sa fie suparat sau asa era el? 😊 Nu-i placea ca a fost dus in Japonia?

Saptamana frumoasa iti doresc! Pupici! ❤️

copilarim spunea... [Raspunde]

@Diana poate ca nu isi gasea locul printre straini. Poate ca era un copil mare, care nu stia (sau nu indraznea sa se bucure). Sau poate ca nu intelegea stilul de viata al strainilor, sau cel particular al familiei Yamada... sau poate ca Tarou avea de invatat o lectie ... ca sa iasa din bula in care traia. Poate era doar un imbold , ca si ceilalti invitati ai tatalui, pentru a reechilibra balanta usor cam inclinata intr-o parte de prea multa seriozitatea lui Tarou...
hmmm

Interesant... nu?

Iti multumesc :). :* Sa avem o saptamana minunata :D

Trimiteți un comentariu