Buna :)!
Daca va plac afinele, atunci e (inca) momentul potrivit sa va faceti provizii la congelator (si nu numai... desigur). Dar de cele congelate este vorba in acest articol ! Pentru ca ... am descoperit cea mai buna inghetata care se face in doi-timp si trei miscari (lol).
O punguta de afine inghetate (la mine la gradatia vasului de la aparat apare 200, deci banuiesc ca sunt cam 200 de grame ;P - nu le-am cantarit) se pune in aparatul pentru smoothie, sau blender [ideea e sa aiba functie de spart cuburi de gheata ]. Se foloseste viteza de spart gheata - eu adaug treptat ca sa nu stric motorul [ si mai exista versiunea sa le lasati macar 30 de minute in spatiul rece din frigider ca sa se mai dezghete putin ]. Si apoi cand termin de "spart" (lol) fructele adaug restul de ingrediente: la cantitatea aceasta 3 polonice (polonic marime medie) de lapte prins [ eu strang smantana de pe laptele prins deci ramane doar acel "iaurt" si zerul ] si o lingura cu varf de miere. Apoi se pune pe treapta de viteza 2 (la aparatul meu) si se omogenizeaza pana arata ca o inghetata mai topita. Se poate manca si asa, sau se poate pune in forma/cutie si lasa la congelator pentru o ora.. sau doua (depinde cat de inghetata vreti sa fie si gata.
Nu va face ace de gheata pentru ca fructul a fost deja congelat si verdictul [ alor mei ] a fost unanim: delicioasa si cremoasa. Hihi.
La cea de mai sus (sper ca ati observat florile mele de pe musama - ca totusi e vorba despre flori azi, lol ), am folosit doua pachetele cu fruct. Dupa ce am pregatit prima parte de inghetata am lasat-o la congelator pana a fost gata a doua. Am pus putin gem de cirese (cu zeama) si apoi partea a doua de inghetata...
Poate fac si un tutorial.... Hm? :)
Pana data viitoare impart cu voi inca o bucurie, cu flori si culori! Pentru ca, daca nu stiati inca...
🌺@Home with Ella gazduieste "Fleur and Color on Wednesday" 🌺
🌻Rasfoieste si alte episoade pe care le-am scris in aceasta rubrica, aici: Flori si culori - rubrica de miercuri spre joi
🌻
Nota:
🌼
Nota:
In fiecare saptamana voi crea un
tabel (al carui cod il voi trimite fiecarui participant la aceasta
rubrica pe mail - asa ca, daca il doriti va rog sa imi scrieti pe
copilarim[@]gmail[.]com - fara paranteze).
Codul se adauga la sfarsitul
articolului (sau unde vreti sa apara). Odata ce publicati articolul,
inscrieti si articolul propriu in tabel - acest tabel va aparea pe
blogurile tuturor celor care participa la Flori si culori si care il
adauga in articolul saptamanal.
12 comments :
Inghetata e printre favorite, iar daca e de afine, si mai bine. :)
Sa fac eu inghetata?! Ar ingheta toti cei care ma cunosc daca ma aud cu astfel de dorinte :)
Spor la tot ce ai de facut!
Pupici cu drag! <3
@Diana cu siguranta daca ai un blender e floare la ureche. O sa fac niste poze la pasi si la ce aparat am eu. [ sincera sa fiu al meu e pt gheata dar ma gandesc ca si fructele inghetate tot pe acolo sunt... :O ].
Dar trebuie sa aman pentru ca.... nu stiu sigur daca am lapte prins (daca am nu e problema :P ca afine la conge exista si miere in borcan).
merci mult! pupici!! <3
vaaai, si eu vreau înghetata de afine! Te rog... da-mi si mie macar o lingurita :-)
Iubesc afinele sub toate formele, nu doar proaspat culese ci si dulceata, sucul si înghetata!
fotografiile tale au culori excelente... sunt foarte apetisante :-)
O saptamana placuta in continuare, draga Rux!
Mmmmm! Ce bunătate! Nu pot decât să-mi închipui cât este de bună. Și într-adevîr, ușor de preparat. Musai o să încercăm și noi, cât de curând!
Mulțumim pentru rețetă și pentru idee, dragă Rux! :-)
@CARMEN oh, ca daca ai fi aici mai aproape ti-as da o cutie intreaga :)). Special cu dedicatie facuta :P.
Si mie imi plac foarte mult. Cele mai bune sunt cele culese de la munte - imi amintesc si acum cand am fost sa culegem de sus, dinspre lac, de pe munte si eu am urcat cu verii mei (si evident unchiul si matusa) pt. ca Ralu era micuta si ai mei au trebuit sa renunte sa se intoarca la baza cu ea.
Si cand am ajuns pe platou nimeni nu gasea afinele (eu habar nu aveam cum arata) si unul dintre veri tocmai voia sa se aseze pe o tufa la care eu asa timid... "nu sunt cumva afine" . Erau .. iti dai seama ce mandrie pe capul meu ca am gasit prima (imi reprezentam familia.. lol) si de atata mandrie am carat toate afinele in bluza mea de trening =)))))). hahahahaha
Pozele sunt facute cu telefonul.. deh :P In realitate arata si mai bine (si sa vezi cum e de faina ca un fel de budinca inghetata.. adica nu e gheata gheata. Desi daca o lasi mai mult de trei ore e mai greu de taiat cu cutitul. Credca e genul de inghetata care se consuma proaspata <3.
Pupici
ps: tocmai i-am zis lui Ra ca ii trimit gem de afine - sa vezi bucurie (mai ales pe mine.. ca stu ca ii place. nu l-a facut eu anul asta, ci fetele, dar tot ma bucur :D)
@Alex Ando neaparat. cred ca e cea mai faina descoperire si cu ingrediente sanatoase si putine ;).
Vreau sa experimentez si cu alte fructe. secretul e sa fie in prealabil congelate ... ca sa nu faca ace de gheata. Eu facusem si cu fructe necongelate (doar caisa si zahar brun) - nici aia nu iesise rau.
:P
Doar ca nu avea consistenta cremoasa a acesteia.
Pupici cu drag :)!!
cat de bine arata, o sa fac si eu, am niste mure de anul trecut in congelator!
Yummy
Iaurt,afine si miere sau sirop facut de bunica e papica preferata de mica la micul dejun , apoi cand ramane punem la congelator in forme si asa ajungem la inghetata de dupa scoala :)
Sigur trebuie sa incerc si varianta ta ,multumim de reteta ;)
Pupici si imbratisari ;)
@coco oh, rezista bine murele in congelator? as pune si eu :D.
Sigur va iesi delicoasa!! Si ce aroma <3 yummy :D
Pupici!
@Micaela gh <3 ce buuuun!!!
Cu drag :D. Abia astept sa faci sa imi spui cum a iesit. ;))) Abia astept maine s ainvestighez ce fructe as putea folosi pentru o inghetata asortata ;))))). Am sigur afine, dar poate mai congelez ceva... Mai ca as incerca si cu niste corcoduse cu joasa rosie.. Oare o iesi foarte acra? Daca pun mai multa miere... hmmm:)
lol
Pupic cu drag <3!!!
Ce draguta esti! <3 Cand fac afirmatii de genul "abia am invatat sa fierb apa" sa stii ca nu glumesc. :) Sunt, efectiv, antitalent cand e vorba de bucatarit - sunt unele retete care-mi reusesc dar... nu am nici rabdare. Cel mai bine imi ies clatitele - cand am rabdare sa le fac. :) Nu zic, insa, ca n-o sa incerc sa fac inghetata. :) Au mancat "oamenii mei" si "friptura-talpa". :)) Nu puteau zice toti ca sunt vegetarieni! :)
Pupici cu drag! <3
Weekend frumos iti doresc!
@Diana sa fierbi apa este o arta, sa stii ;).
Tin pumnii. Sunt sigura insa ca o sa iasa foarte bine :D. Maine credca fac si eu o portie si o sa fac si poze. :D
Pupic!!
Trimiteți un comentariu