luni, 2 iulie 2018

Carti si ganduri


Hei 😊,
Va spuneam ieri despre Repertoar -ul pe care il gasiti pe pagina Biblioteca din meniul de sus al blogului. Astazi in timp ce ma uitam prin foldere, am descoperit cele doua fotografii facute la o parte din cartile citite in ultimii 2-3 ani 😍. 
Dilema mea este ca ar mai fi ceva loc pana in tavan... Dar nu mai ajung pana acolo si daca incerc sa le introduc printre altele carti, risc sa imi ploua cu cele patru turnulete fix in cap. Si sunt si cateva coperatate 😅. Asa ca celelalte sunt asezate in turnulete pe cate doua cutii si pe ele troneaza casetofonul.. Si cam asta vad eu de partea cealalta a camerei... adica a telefonului, pentru ca nu am incarcat inca bateria camerei. Desi s-ar putea sa fie nevoie, pentru ca telefonul imi face figuri [ de fapt e al lui Ralu... dar mi l-a lasat sa am si eu, chipurile, smartphone  - vezi sa nu ca tot ca in cel vechi, mostenire de la ea, tin cartela ].

Asa-i ca sunt frumoase? 💖 Dintre toate cartile astea multe, doar Lorelei a lui I. Teodoreanu m-a imbolnavit efectiv, de vreo doua saptamani am plans din orice. Unde mi-o fi fost capul, ca doar stiam ce am patit cu La Medeleni in copilarie. Literatura romana are darul asta de a te da cu totul peste cap. 😪
Momentan citesc din doua carti (asta pentru ca pe una am inceput-o inainte sa ajunga cea din care ii citesc lui Buni) si am mai multe puse pe pauza - pentru ca le-am pus bine cand a venit micul N. Pe pagina repertoar mi-am facut un sistem de semne colorate care indica ce carte a fost citita, ce carte e in curs de citire, ce carte e pe pauza, ce carte e pe lista de asteptare... si despre care dintre ele am scris cate ceva. Mi se pare amuzant. 😌
Va doresc o saptamana frumoasa ! 
Pe curand!

7 comments :

Diana spunea... [Raspunde]

Pentru a evita "turnurile" am ales sa le asez pe doua randuri si... caut cate o carte pana la disperare, uneori, pentru ca le mai mut (scot pentru una-alta) si... nu le mai asez de unde le-am luat. Mi-ar placea sa am o biblioteca ingusta (ca rafturi) pe intreg peretele, dar... nu am suficient loc. :(
Saptamama minunata iti, cu drag, doresc sa ai! Pupici! <3

CARMEN spunea... [Raspunde]

heiii, vad ca citesti mult Agatha Christie, cool... zau ca-mi faceti pofta (cred ca Diana a prezentat citate, saptamana trecuta) Literatura japoneza nu am ctit niciodata. Respect!
E fain stilul "citi din mai multe carti în paralel" nu-i asa? si eu il practic, dar mai ales atunci cand subiectul nu ma acapareaza de la primele pagini. Pentru ca atunci cand gasesc ceva fain, nu mai las cartea din mana, zi si noapte ☺☺☺ In ultma vreme, se intampla tare rar. Ori eu nu mai prind carti bune ori gustul meu s-a "schiminosit" asa, de nu-mi mai place orice :-)
O saptamana minunata sa ai! pupici <3
PS: imi pare rau, ca au pierdut japonezii. Eu practic nu tineam cu nici unii, dar din simpati pentru tine, mi-am dorit sa castige Japonia. Tja, n-a fost sa fie...

copilarim spunea... [Raspunde]

@Diana hihih.... sub turnurile respective, in biblioteca, si eu am cartile asezate tot asa, pe doua randuri. Cartile din poza sunt cartile cumparate si citite doar in ultimii 2-3 ani, dar mai am si altele.... :))) si noi si mai vechi. nu degeaba camera mea fusese de fapt birou - respectiv biblioteca.
Si eu tot meditez cum as putea sa pun stapanire pe un perete pentru biblioteca - evetual in sufragerie.. hahahaha dar nu am unde. Cartile aste sunt puse unde aveam inainte niste plusuri pe care le asezam acolo prin rotatie. O sa caut o poza din "vremurile bune" hahahaha :P.
Pupici cu drag !!

copilarim spunea... [Raspunde]

@CARMEN Stii caree povestea cartilor scrise de A. Christie? :)). In iarna lui 2016 am castigat Zece negri mititei ca urmare a participarii la SuperBlog. Cartea are un top 10 pe care autoarea l-a facut intr-o scrisoare pentru un fan japonez [ lol]. Cele 10 carti preferate ale ei. asa ca in 2017 am cautat si intregit colectia - toate cartile i le-am citit lui Buni. Chiar acum citesc tot o carte scrisa de ea, aparuta la alta editura in seria hercule Poirot [ ma gandeam sa iau seria ca sa ii citesc lui buni, dar voi mai vedea.. nu stiu daca stii dar H.P. e belgian.... Glumesc desigur :))))].

Asa ca de aia am atatea carti si nu regret ca le-am luat. :P

Ca sa fiu sincera eu obisnuiam sa citesc o carte pana la capat si sa nu incep mai multe... dar cand ii citesc lui Buni nu pot citi suficient de repede si atunci daca am ceva inceput, cum s-a intamplat acum, citesc si in paralel [ desi ma tenteaza enorm sa termin in noaptea asta cealalta carte inceputa ]. Haha, si eu fac asa - uneori ma apuca ziua si nu ma pot opri... :)))). Doar ca nu prea am avut spor in ultimul timp.

Am aflat si eu ca au pierdut la diferenta de un gol. Wow.. inseamna ca a fost un meci strans... 3-2, le-au dat fortosilor belgieni ceva de furca. Oh well..
Ah nici eu nu am favoriti [ am aflat ca e world cup de la tine de pe blog.. hahahaha , ca altfel nici nu stiam ca a fost ].. dar nu ar fi fost interesant sa vedem o formatie de fotbal asiatica mergand mai departe? :D


Pup

copilarim spunea... [Raspunde]

@CARMEN ps... mi se paruse mie ca am citit ceva de literatura japoneza - nici eu nu citisem pana acum 4 ani (cred). Nu iti poti imagina cat e de.. faina :). Si cea chineza este foarte interesanta.

Oricum creeaza dependenta si cum eu am obiceiul de a "ecraniza" cartile, de a le trai... experienta citirii lor, pe masurace a vizionat si filme, a intregit oarecum imaginea pe caremi-am format-o in minte.. :D. Au ei un cuvant: omoshiroi = interesant dar si amuzant cumva. ;)

pupic

Micaela Gh spunea... [Raspunde]

Frumusica tare particica asta din colectia ta de carti :)
Sincer m-ai pus pe ganduri ca acum am realizat ca e ceva vreme de cand am arovizionat doar bibliotecile micilor . Hm vreau sa-mi cumpar o carte pentru mine :))

copilarim spunea... [Raspunde]

@Micaela gh Ohhh trebuie neaparat sa-ti trimit cartea (era sa scriu carticica dar mi-am reamintit dimensiunile ei reale :P). Abia astept sa o lecturam ;).
Pupic!!!

Trimiteți un comentariu